arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۴۹۰۰۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۰ - ۰۶ دی ۱۳۹۷

وزیر علوم: در جذب هیات علمی تفاوت‌ جنسیتی هرگز مطرح نیست

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: اکنون بحث شایسته‌سالاری در دانشگاه‌ها مطرح است و تفاوت‌های جنسیتی در جذب هیات علمی هرگز مطرح نیست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: اکنون بحث شایسته‌سالاری در دانشگاه‌ها مطرح است و تفاوت‌های جنسیتی در جذب هیات علمی هرگز مطرح نیست.

به گزارش دریافتی از وزارت علوم، «منصور غلامی» در نشست مشاوران زنان و خانواده دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی که در محل وزارت علوم برگزار شد، با اشاره به اهمیت حضور زنان در کشور گفت: امروزه شرایط به گونه‌ای است که زنان نقش‌های بسیاری را در فعالیت‌های اجتماعی ایفا می‌کنند علاوه بر آن، به دلیل نگاه سنتی موجود در جامعه، انجام کارهای منزل نیز از بانوان انتظار می‌رود.
وی با بیان اینکه باتوجه به ظرفیت و کارکرد آموزش عالی، جمعیت قابل توجهی از آن را بانوان تشکیل می‌دهند، افزود: اکنون در بسیاری از رشته‌ها آمار دانشجویان دختر بیش از پسران است و به طور کلی اکنون حدود 50 درصد از جمعیت دانشجویان را دختران تشکیل می‌دهند.
غلامی با بیان اینکه به دلایل مختلف امکان ایجاد نسبت تساوی بین زنان و مردان در حوزه استادان و کارمندان فراهم نبود، اظهار داشت: با توجه به اینکه سابقه به‌کار‌گیری بانوان در عضویت هیات علمی به دوران بعد از انقلاب بازمی‌گردد، لذا از گذشته یک جریان کندی از خروجی بانوان در حوزه تحصیلات تکمیلی وجود داشت بنابراین این روال طبیعی از گذشته تاکنون اجتناب ناپذیر است.
وزیر علوم با اشاره به روند جذب استادان شایسته زن در دانشگاه‌ها بیان کرد: این روند باید به همین شکل و با حفظ رویکردها و استراتژی‌های مناسب نیروی انسانی پیش رود زیرا ظرفیت‌های آن وجود دارد.
غلامی تصریح کرد: در حوزه کارمندی نیز به دلیل خاص‌بودن نوع کار نسبت زنان کمتر از آقایان است و تحصیلات بانوان در حوزه کارمندی نیز عموماً کارشناسی و به ندرت کارشناسی ارشد است.
وی با بیان اینکه هیچ دستورالعمل و ماده قانونی مبنی بر تفاوت بانوان و آقایان وجود ندارد، اظهار داشت: آنچه بیش از هر چیز مورد توجه قرار دارد، نبودِ تبعیض در دانشگاه‌هاست و چنانچه مواردی از آن ملاحظه شد باید ابتدا آن را آسیب‌شناسی و سپس حل کرد و وزارت علوم نیز از این امر استقبال می‌کند.
وزیر علوم در خصوص رویکرد دستگاه‌های دولتی مبنی بر حضور بانوان به عنوان مشاور در کنار مدیران، مطرح کرد: خوشبختانه الان این رویکرد وجود دارد که مشاوران باید از این ظرفیت‌ها بهره‌مند شوند و با شناخت و هماهنگی بیشتر باید نواقص احتمالی را شناسایی و به مدیران ارائه کنند.
غلامی عنوان کرد: همچنین در حوزه نگاه‌های مدیریتی نیز یک سری مصوبات و آیین‌نامه‌هایی را در خصوص زنان داریم که لازم است بانوان به آن‌ها اشراف پیدا کنند و میزان اجرا و موانع آن‌ها را مورد بررسی قرار دهند.
وی با تاکید بر اهمیت نگاه به بخش‌های اعتقادی هنگام کار در دستگاه‌های اجرایی، گفت: بهتر است مشاوران در دانشگاه‌ها، نظرات نهاد نمایندگی رهبری را به صورت کلی در موضوعات گوناگون اخذ کنند، البته این به معنای نقش تعیین‌کننده آن در تصمیم‌گیری‌ها نیست بلکه می‌توان از طریق مشاوره گرفتن، برخی تصمیم‌گیری‌ها را با سهولت بیشتری انجام داد.
وزیر علوم با بیان اینکه مشاوران با رئیس دانشگاه نیز به صورت پیوسته جلسات را پیگیری کنند، اظهار داشت: مشاوران در شورای فرهنگی و اداری دانشگاه شرکت کنند زیرا این امر سبب آشنایی با مسائل کلان و کلی می‌شود.
وی تصریح کرد: ضروری است تا اطلاعات و نظرات در ملاقات مشاوران با رئیس دانشگاه جمع‌آوری شود تا به عنوان نظریه‌های کارشناسی از آنها استفاده شود.
غلامی افزود: ما در جلسات مختلف از روسای دانشگاه‌ها درخواست می‌کنیم تا حمایت‌های بیشتری را از مشاوران داشته باشند، البته در کنار تمامی مسائل، توجه به دانشجویان نیز باید در دستور کار مشاوران قرار گیرد و لازم است تا بخش‌های مربوط به دانشجویان که جزء بخش‌های اجرایی هستند، رصد شوند و کارکنان در خصوص دغدغه‌های دانشجویان با آن‌ها صحبت کنند.
وزیر علوم در پایان با تاکید بر اینکه تصور دانشگاه بدون دانشجو محال است، عنوان کرد: یادمان باشد که همه برای خدمت به دانشجویان‌، ساخت آینده‌ای بهتر و حل چالش‌ها فعالیت می‌کنیم.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۶
0
0
نگاه جنسیتی در قوانین نیست اما هیات های جذب اکثرا متشکل از آقایآن هستند و این افراد به دلیل خاستگاه اجتماعی و فرهنگشان نگاه جنسیتی دارند
نظرات بینندگان