arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۴۹۳۵۵
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۱ - ۰۸ دی ۱۳۹۷

برنامه واکسیناسیون کودکان در کشورهای مختلف

« واکسن» ها را باید یکی از مهم ترین عوامل بهداشت و سلامت در زندگی بشر دانست اما مدتی است در فضای مجازی منتقدان درباره عوارض بعضی واکسن ها به بیان ایرادهایی می پردازند از جمله این که بعضی از واکسن ها عوارضی مانند اوتیسم به همراه دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

 به نقل از خراسان ،و در بسیاری از کشورهای اروپایی، دیگر واکسیناسیون عمومی انجام نمی شود؛ در حالی که در بعضی از کشورها نوزاد از بدو تولد باید واکسیناسیون شود و نام نویسی وی، بدون داشتن پرونده واکسیناسیون در مدرسه امکان ندارد . فارغ از بحث های مختلفی که درخصوص عوارض واکسن ها مطرح است، کشورهای مختلف دنیا نگرش های متفاوتی به این مقوله دارند که به برخی از آن ها اشاره می کنیم :

 

ایالات متحده آمریکا
مجموعه ای از واکسن ها مانند سرخک، سرخجه، اوریون، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، آبله مرغان، هپاتیت A و B، پنومونی و پاپیلوما برای کودکان از بدو تولد تا شش سالگی تعیین شده است که تزریق سالانه واکسن آنفلوآنزا نیز پس از شش ماهگی توصیه می شود.
هیچ قانون فدرالی در این کشور، واکسیناسیون را اجباری نمی داند اما در 50 ایالت، تزریق برخی واکسن ها مانند سرخک برای کودکان در زمان ورود به مهد کودک ضروری است.

 

آلمان
برنامه واکسیناسیون کودکان در این کشور اجباری نیست و دولت دراین باره بیشتر بر اقدامات توجیهی تاکید دارد. از سال 2015، قانونی مبنی بر جریمه والدینی که مانع واکسیناسیون فرزندشان شده بودند، اجرا شد که آن ها را موظف به پرداخت 2500 یورو می کرد. این قانون به خصوص پس از اپیدمی بیماری جدی تر شد و به دستور وزیر بهداشت، از ثبت نام کودکان بدون پرونده واکسیناسیون در مهد کودک، مدرسه و مراکز نگهداری کودکان ممانعت می شد.

 

سوئد
9 واکسن فلج اطفال، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، آنفلوآنزای B، سرخجه، سرخک، اوریون و پنومونی جزو برنامه های ملی واکسیناسیون در این کشور محسوب می شود اما الزام قانونی برای خانواده ها وجود ندارد البته برای دختران، واکسن پاپیلومای انسانی نیز جزو برنامه ملی قرار دارد.به همین دلیل در این کشور، ضرورت و الزام قانونی برای واکسیناسیون وجود ندارد زیرا بیش از 96 درصد والدین به واکسیناسیون فرزندانشان اقدام می کنند و این آمار، ده ها سال است که همچنان ثابت است.

 

اسپانیا
هیچ واکسنی در این کشور اجباری نیست و تزریق واکسن های فلج اطفال، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، آنفلوآنزای B، سرخک، سرخجه، اوریون، هپاتیت B، مننژوکوک C، آبله مرغان، پنومونی و پاپیلوما به طور رایگان اجرا می شود. البته در برخی مناطق، برای تزریق واکسن هپاتیت A وجه دریافت می شود.

 

پرتغال
برنامه واکسیناسیون ملی در این کشور، شامل 13 واکسن می شد که تزریق دو واکسن دیفتری و کزاز اجباری بود. تا این که گزارش فوت نوجوانی 17 ساله به دلیل بیماری سرخک، مسئولان بهداشت این کشور را برآن داشت تا همه واکسن ها از سال 2017 به صورت اجباری تزریق شود.

 

ایتالیا
دولت این کشور، نگاه جدی و اجباری به واکسیناسیون کودکان دارد و بدون پرونده تایید 12 واکسن، ثبت نام کودکان در مهد کودک و مدرسه ممکن نیست و والدین مجبور به پرداخت جریمه های سنگین خواهند بود. این واکسن ها شامل فلج اطفال، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، هپاتیت B، آنفلوآنزای B، مننژیت B و C، سرخک، سرخجه، اوریون و آبله مرغان است.

 

ژاپن
از سال های 1990 به بعد، مطالب متعددی مبنی بر ارتباط تزریق واکسن سرخک، سرخجه و اوریون با بروز بیماری اوتیسم مطرح شد. اگرچه این مسئله توسط برخی محققان تایید شد اما بررسی های دیگر در کشورهای مختلف، حاکی از تایید نشدن این ارتباط بود. با این حال کشور ژاپن از سال 1993، این واکسن را از برنامه واکسیناسیون ملی حذف و افزایش آمار مننژیت، کاهش عملکرد برخی اندام های بدن و فوت کودکان را ناشی از تزریق این واکسن علام کرد.

 

در فاصله سال های 1089 تا 1990، بررسی ها درخصوص این واکسن نشان داد که از هر 900 کودک، یک نفر دچار عوارض واکسن خواهد شد که این آمار بسیار بیشتر از حد انتظار مطرح شد. مسئولان بهداشت و سلامت این کشور امیدوار بودند با تهیه گونه دیگری از واکسن، بتوانند این عوارض را کاهش دهند اما آزمایش مایع مغزی- نخاعی نشان داد ترکیبات واکسن از هر 125 کودک به سیستم عصبی یکی از آن ها وارد می شود و البته احتمال این مسئله، در دیگران نیز وجود دارد.تا این که واکسن سرخک، سرخجه و اوریون از سال 1993 از برنامه واکسیناسیون ملی حذف شد همچنین مسئولان بهداشت این کشور اعلام کردند تزریق این واکسن، احتمال ابتلای بیشتر به اوریون را در پی دارد .

 

با انجام واکسیناسیون، تاکنون میلیون ها نفر از بیماری های خطرناک و فوت ناشی از آن ها در امان مانده اند. با این حال از حدود سال های 1990، در برخی کشورها از جمله آمریکا، درصد کودکانی که واکسن دریافت نکردند، دو برابر شده بود که نتیجه ای جز افزایش آمار مرگ و میر کودکان به دلیل بیماری های شایع نسل های گذشته همچون اوریون، سرخک، سرخجه و فلج اطفال نداشت.

 

ورود ۲ واکسن جدید به برنامه واکسیناسیون ملی
رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو با اشاره به این که مهم‌ترین مسئله درباره ورود واکسن‌های جدید به طرح واکسیناسیون ملی، تأمین منابع مالی است، گفت: در صورت تخصیص منابع مالی مناسب به وزارت بهداشت، دو واکسن «پنوموکوک» و «روتا ویروس» وارد طرح واکسیناسیون کشوری می‌شود. علی واشقانی افزود: آخرین تغییر در برنامه واکسیناسیون کشور، تبدیل واکسن سه‌ظرفیتی (دیفتری، کزاز و سیاه‌سرفه) به پنج ظرفیتی (دیفتری، کزاز، سیاه‌سرفه، هپاتیت ب و هموفیلوس آنفلوآنزای تیپ ب) بود که در اواخر سال ۹۳ انجام شد و از آن‌ پس تغییر خاصی در طرح واکسیناسیون کشور رخ نداده است.

 

 

نظرات بینندگان