arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۴۹۸۶۲
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۳ - ۱۰ دی ۱۳۹۷

بانوان باردار ید مصرف کنند

رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بانوان باردار باید هفته‌ای یکبار از غذاهای دریایی استفاده کنند تا نیاز ید و امگا-3 در آنها برطرف شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بانوان باردار باید هفته‌ای یکبار از غذاهای دریایی استفاده کنند تا نیاز ید و امگا-3 در آنها برطرف شود.

 

محمد حسن انتظاری با بیان اینکه منشا اصلی ید برای بدن انسان غذاهای دریایی است اظهارکرد: استان‌های مرکز ایران که دریا دور هستند باید غذاهای دریایی را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

وی ادامه داد: بعد از غذاهای دریایی، بهترین منبع برای تامین ید، نمک‌های ید دار است که به تایید وزارت بهداشت و درمان رسیده باشد. در هر حال شهروندان باید با نشانه‌های کمبود ید در بدن آشنا باشند.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه مهمترین مشکل ناشی از کمبود ید، ابتلا به بیماری گواتر و برزگ شدن غده تیروئید است افزود: غده تیروئید موتور محرک بدن است و کمبود ید موجب اختلال در عملکرد آن و در نتیجه بی حوصلگی، چاقی، باد کردن پاها، چربی خون و خستگی می‌شود.

انتظاری تصریح کرد: یکی از موارد خطرناک در کمبود ید، مربوط به مادران باردار است، چرا که این مساله موجب کاهش رشد و هوش نوزاد می‌شود. اختلالات مغزی در نوزاد می‌تواند ناشی از کمبود ید در بدن مادر باشد.

وی خاطر نشان کرد: بانوان باردار باید هفته‌ای یکبار از غذاهای دریایی استفاده کنند تا نیاز ید و امگا-3 در آنها برطرف شود. همچنین مادران باید از مصرف بیش از اندازه نمک برای تامین این ماده جلوگیری کنند.

 ایسنا

نظرات بینندگان