arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۴۹۹۴۲
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۸ - ۱۰ دی ۱۳۹۷

آیا نا امنی جامعه بازار فناوری را رونق می دهد؟ / علل سوددهی خیره کننده دوربین های امنیتی در سال 2018 

این روزها انواع تجهیزات مرتبط با دنیای فناوری بازار داغی دارند و یکی از این تجهیزات نیز دوربین های امنیتی هستند. اما پرسش این است که آیا رونق بازار دوربینهای امنیتی به ناامنی های اجتماعی مرتبط است؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

این روزها انواع تجهیزات مرتبط با دنیای فناوری بازار داغی دارند و یکی از این تجهیزات نیز دوربین های امنیتی هستند. اما پرسش این است که آیا رونق بازار دوربینهای امنیتی به ناامنی های اجتماعی مرتبط است؟

به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، شکی نیست که این روزها بسیاری از کشورها در تامین امنیت اجتماعی با مشکلاتی رو به رو هستند. حوادثی مثل تیراندازی در مدارس، تعرض به کودکان، گروگانگیری ها و انواع اقدامات جنایتبار و خشونت آمیز تیتر دائمی خبرهای جهان را تشکیل می دهند، بر همین اساس است که شاید پر بیراه نباشد اگر بگوییم بسیاری از افراد از روشهای تکنولوژیک با هدف تامین امنیت خود  استفاده می کنند.

استفاده از دوربین های امنیتی یکی از ده ها، صدها یا هزاران راه حل هایی است که این روزها ازسوی شرکت های امنیتی برای تامین امنیت شهروندان معرفی شده است. اما چرا دوربین های امنیتی تا این حد با اقبال رو به رو شده اند؟ دوربینهای امنیتی کمک می کنند که متهم یا متهمان سریعتر پیدا شوند، روند ردیابی و تشخیص یک ماجرا را تسهیل می کنند و از همه مهمتر در اماکنی مثل مدارس می توانند کارکرد پیشگیرانه نیز داشته باشند.

در حال حاضر دوربین های امنیتی در اماکنی مثل ورزشگاهها نیز استفاده می شوند و هزینه  های نصب این دوربین ها برای هر ورودی حداقل بین 50،000 تا 100،000 دلار هزینه خواهد داشت.  

 تای و زیومک  دو فعال حوزه تجهیزات امنیتی هستند که هر دو در شرکت ها معتبری مثل مایکروسافت در حوزه هوش مصنوعی فعالیت کرده اند. آنها مدتی است که در حوزه توسعه سیستم های امنیتی فعالیت می کنند و نظراتی جالب دارند. زیومک در خصوص فعالیت های شرکتشان می گوید؛" روزهای اول بسیار ناشناخته بودیم و حتی امید نداشتیم موفق شویم. اما اکنون پیشنهادهای سرمایه گاری خیره کننده ای داریم که از 300 هزار دلار تا چند میلیون دلار متنوعند. به نظرم می رسد مردم عمیقا نگران امنیت خود هستند و حاضرند هر اندازه که در توان دارند در این حوزه سرمایه گذاری کنند.

اما ماجرا به همین سادگی نیست. اکثر شرکت هایی که در این حوزه و سایر حوزه های مشابه فعالیت می کنند، باید با ماجرای چالش بر انگیز حفظ حریم خصوصی کاربران هم دست و پنجه نرم کنند. درواقع مردم به همان اندازه که مشتاق تامین امنیت خود هستند، دوست ندارند که تحت نظر باشند یا زندگیشان رصد شود.

برای احترام به این منظور اغلب سازمانهای دولتی و نهادهای امنیتی می گویند که هیچ فیلم یا مستندانی را بی دلیل خیره نمی کنند و تجسس بدون حکم قانونی انجام نمی شود. اما باز هم بسیاری از شهروندان می گویند استفاده از دوربینهای امنیتی در کلاسهای درس، سطح شهرها و یا ادرات مختلف، بی احترامی به حقوق شهروندان است.

با همه این ها، بازهم بازار دوربینهای امنیتی داغ است و پیش بینی می شود در سال 2019 داغ تر هم باشد.

نظرات بینندگان