arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۳۳۲۴
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۱۰ - ۲۶ دی ۱۳۹۷

آیت الله مکارم: روز یا هفته‌ای به نام حوزه نامگذاری شود / صداوسیما مدیون قم و حوزه‌های علمیه است / بودجه‌ای که دولت به حوزه می‌دهد، برای ساخت و ساز است؛ این بودجه در مقابل آنچه مراجع خرج حوزه می‌کنند، بسیار ضعیف است / بیان خدمات حوزه ریاکاری نیست؛ بدکاران و بداندیشان در فکر تخریب حوزه هستند / برخی شعار‌های داغ می‌دهند تا رای جلب کنند؛ این یکی از بلا‌هایی است که دموکراسی غربی به سر ما می‌آورد / باید پناه بر خدا برد از اینکه ریاکاری در جامعه توأم با سیاست، اقتصاد و فرهنگ شود

آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: پیشنهاد بنده این است باید روز یا هفته ای به نام حوزه اختصاص داده شود؛ چرا هفته ای به نامه حوزه نداریم تا بتوانیم فعالیت ها و خدمات را از رسانه ملی بیان نماییم؟ اخیرا برای جوابگویی به برخی سؤالات که مثلا وجوهات در چه راهی صرف شد است، گفته ایم که مجموعه ای درست کرده و تمام خدمات را با تصویر نشان دهند تا مشخص شود چه کارهایی انجام شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آیت الله مکارم شیرازی گفت: اخیرا در این فکر فرو رفتم که باید خدمات حوزه را به جامعه بیان کنیم تا بدکاران و بد اندیشانی که به فکر تخریب حوزه هستند، واقعیت ها را بدانند؛ بیان نمودن خدمات حوزه ریاکاری نیست.

به گزارش «انتخاب»، آیت الله مکارم شیرازی صبح امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم اظهار داشت: اخیرا در این فکر فرو رفتم که باید خدمات حوزه را به جامعه بیان کنیم تا بدکاران و بد اندیشانی که به فکر تخریب حوزه هستند، واقعیت ها را بدانند؛ بیان نمودن خدمات حوزه ریاکاری نیست.

ایشان با اشاره به اینکه یکی از محرومیت های حوزه این است که خبررسانی کافی ندارد، ابراز داشت: چند روز قبل اعضای شورای عالی حوزه های علمیه خواهران به دیدار بنده آمده و گزارش های دقیقی دادند؛ بنده آماری که برای ما نقل کردند، یادداشت نمودم؛ ما قبل از انقلاب یک طلبه خواهر نداشتیم؛ اما در این 40 سال پس از انقلاب، تعداد مدارس دینی حوزوی خواهران در کل کشور 488 مدرسه علمیه و تعداد طلاب خواهر به 62 هزار طلبه در سطوح دو، سه و چهار رسیده است.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: امروز حوزه علمیه خواهران در کنار آمار 62 هزار محصل خود، 50 هزار دانش آموخته نیز داشته و در حال حاضر هفت هزار و 300 استاد و 180 رشته درسی در حوزه علمیه خواهران وجود دارد؛ البته این آمار غیر از آمار جامعه الزهراست که 16 هزار طلبه خواهر در این نهاد دینی مشغول به تحصیل می باشند.

این استاد حوزه تصریح کرد: آیا این مباحث خدمت نیست؛ این همه فارغ التحصیل تحویل جامعه دادن، خدمت نیست؟ این آمار، خدماتی است که در حوزه خواهران وجود داشته و حوزه علمیه برادران بماند؛ کسی باور نمی کرد که این تعداد طلبه خواهر در کشور وجود داشته باشد و در میان آنان مجتهدینی تربیت می شوند تا بهتر بتوانند مسائل را برای هم جنسان خود بیان کنند.

او گفت: تربیت یک نفر افتخار است تا چه رسد تربیت این تعداد بالا و در دائره وسیع؛ حوزه علمیه خواهران این همه انسان با سواد و آشنا به مکتب اسلام، اهل بیت (ع) و قرآن پرورش داده است که خدمتی به جامعه می باشد.

آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: پیشنهاد بنده این است باید روز یا هفته ای به نام حوزه اختصاص داده شود؛ چرا هفته ای به نامه حوزه نداریم تا بتوانیم فعالیت ها و خدمات را از رسانه ملی بیان نماییم؟ اخیرا برای جوابگویی به برخی سؤالات که مثلا وجوهات در چه راهی صرف شد است، گفته ایم که مجموعه ای درست کرده و تمام خدمات را با تصویر نشان دهند تا مشخص شود چه کارهایی انجام شده است.

او ادامه داد: امروز طلاب بسیاری از یکصد کشور خارجی در ایران در حال تحصیل هستند که خدمتی به جهان اسلام است؛ حوزه خدمات بسیاری داشته است که متأسفانه نشان داده نمی شود.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: کسی نمی گوید که حوزه کاستی ندارد؛ هر نهادی کاستی دارد؛ اما نباید چشم بر روی خدمات بست؛ صداوسیما مدیون قم و حوزه های علمیه است؛ چراکه از قم و حوزه برخواسته و باید هفته ای به نام حوزه نامگذاری شود تا بتوان خدمات را بیان کرد.

او تصریح کرد: آنچه که از دولت برای ساخت و سازها و ... به حوزه داده می شود در مقابل آنچه مراجع و خیرین خرج حوزه می کنند، بسیار ضعیف است و امیدواریم روزی برسد که حوزه از این نظر نیز خودکفا شده و ان شاءالله این کار انجام خواهد شد.

او در ابتدای درس به روایتی از نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله اشاره کرد و گفت: حضرت فرمودند: «احذر أن يري عليك آثار المحسنين و أنت تخلو من ذلك فتحشر مع المرائين/ مبادا آثار نيكان در تو نمودار باشد و نيك نباشى كه در اين صورت با رياكاران محشور خواهى شد».

این مرجع تقلید با اشاره به اینکه ریا عمل را از محتوا خالی خواهد کرد، ابراز داشت: اسلام با ریاکاری مبارزه شدید داشته و آن را شاخه ای از کفر می داند؛ اگر ریاکاری در جامعه رایج شود، همه چیز تو خالی خواهد بود.

او افزود: یکی از شاخه های ریاکاری که این ایام گرفتار آن هستیم، مسئله عوام فریبی است؛ برخی شعارهای داغی داده و درب باغ های سبزی به مردم نشان می دهند تا آراء جلب شود؛ این یکی از بلاهایی است که دموکراسی غربی به سر ما می آورد و باید پناه بر خدا برد از اینکه ریاکاری در جامعه توأم با سیاست، اقتصاد و فرهنگ شود.

او تصریح کرد: اهل علم باید بیشتر از این مسئله پرهیز نموده و بترسند تا مسئله ریاکاری در زندگی آنان نباشد؛ درس، نماز جماعت، منبر، تبلیغ و ... باید برای خدا باشد تا دارای برکت شود.