اولین همایش رسمی بدلکاران ایران جمعه (28دی) در حالی برگزار شد که امسال هم از تقدیر بدلکاران در جشنواره فیلم فجر و جشنواره تلویزیونی جام جم خبری نبود.
اولین همایش رسمی بدلکاران سینما و تلویزیون با نام «آدرنالین در زندگی» با مدیریت ارشا اقدسی (بنیان گذار گروه بدلکاران 13) با حضور رامبد جوان، همایون اسعدیان، علی رام نورایی، احسان روزبهانی، مهدی صفایی، بیتا منصوری، حسن مصطفوی ، علیرضا فتحی، کامران رسول زاده در فرهنگسرای شفق برگزار شد.
همایشی از جنس آدرنالین
این مراسم با اجرای «مجید پرکار» آغاز شد، ارشا اقدسی در ابتدای این مراسم با سری آتش گرفته به روی سن آمد و گفت: امشب شب مهمی برای من است. من سالها است که یک هدف دارم، هدفی بسیار بزرگ. یک روز به زنده یاد «پیمان ابدی» قولی دادم و تا امروز پای آن قول و قرار ایستادم. از همه شما میخواهم که در این راه به من کمک کنید. این اولین باری است که چنین همایشی در ایران برگزار میشود. امیدوارم امشب را دست به دست هم برای سینمای کشورمان تاریخ ساز کنیم، دیگر نباید منتظر ماند باید عمل کرد.
در ادامه این مراسم قسمت هایی از فیلم جیمزباند پخش شد که در آن از صحنههای بدلکاری استفاده نشده بود و سپس فیلم با صحنههای بدلکاری شده پخش شد تا حضار تفاوت بین سکانسها را دیده و بیشتر با کار بدلکاران آشنا شوند.
در قسمتی از این همایش ویدیوییهایی از بدلکاران شناخته شده سراسر جهان نمایش داده شد؛ در این ویدیوها بدلکاران آمریکایی، روسی، اسپانیا، کانادایی نظرشان را درباره پیشرفت بدلکاری در ایران گفتند و به نقد مثبت بدلکاران در ایران پرداختند.
رامبد جوان: باید بدلکاری را جدی بگیریم
رامبد جوان با حضور روی سن درباره بدلکاری در ایران صحبت کرد و گفت: با اجازه بزرگانی که در این همایش حضور دارند باید بگویم که من عاشق خلق صحنههای اکشن در سینما و تلویزیون هستم.
وی با اشاره به آشناییاش با ارشا اقدسی از سال85، گفت: آن روزها او میخواست کاری نو و جدید را در یک تیم مستقل خلق کند و من هم همیشه دوست داشتم در کارهایی که میسازم صحنه های پر هیجان و بکری وجود داشته باشد.
او ادامه داد: بدلکاران همیشه سعی کردند به ما در پشت صحنه پروژه ها کمک کنند تا صحنه های تلویزیونی و سینمایی را پر هیجان تر و حرفه ای تر خلق کنیم. به تازگی قانون مورفی را با اقدسی کار کردم و بعد از آن با خودم گفتم چرا ما نمی توانیم کارهای اکشن خوب بسازیم.
اقدسی رو به جوان پرسید چرا بدلکاری در عالم سینما و تلویزیون ایران با داشتن نیروی حرفه ای، پیشرفت حرفه ای ندارد و جوان با اشاره به اینکه بدلکاری حرفه ای به سرمایه خوب هم نیاز دارد، پاسخ داد: همایون اسعدیان باید به عنوان بزرگ تر ما پاسخ این سوال را بدهد و ما را در حل این مساله راهنمایی کند اما من فکر می کنم که همه ما باید خود را مسئول بدانیم و بدلکاری را جدی بگیریم.
اولین بدلکار معلول
در این همایش از اولین بدلکار معلول ایران نیز دعوت شد تا به روی سن بیاید، «سعید ضروری» که بیش از هشت سال است در ورزش های اکستریم فعالیت دارد، گفت: خیلی ها فکر می کردند من حتی نمی توانم از عرض خیابان رد شوم اما هر کاری اقدسی به عنوان بدلکار انجام داده است من بیشتر از آن را انجام دادم.
در این همایش رامبد جوان لوح تقدیر ضروری را اهدا کرد که در آن عنوان شده بود که وی قرار است به زودی از برج میلاد بپرد.
تقدیر از بدلکاران
در این مراسم برای اولین بار در ایران از یک پیشکسوت عرصه بدلکاری تقدیر شد. علیرضا فتحی بدلکار پیشکسوت سینما و تلویزیون بعد از دریافت تندیس از دست همایون اسعدیان، گفت: زمانی که طراحی صحنه مختار نامه را انجام می دادم با مرحوم ابدی و اقدسی آشنا شدم و از آن روز به بعد همیشه کارهای این جوان بدلکار را دنبال می کردم و خوشحالم که امشب در این جمع حضور دارم. امیدوارم یک روز مسئولان ارزش واقعی بدلکاری در ایران را درک کنند.
«مهنوش مرادی» اولین زن بدلکاری بود که در این همایش از دست همایون اسعدیان تندیس بهترین بدلکار زن سینما و تلویزیون ایران را دریافت کرد.
«امیر میراخوری» نیز اولین مرد بدلکار سینما و تلویزیون ایران بود که به همراه «محسن خداپرست» دومین بدلکار مرد ایرانی، تندیس بهترین بدلکاران مرد ایران را دریافت کرد.
بدلکار شهید
در قسمتی دیگر از این مراسم از آتشنشان جوانی که در حادثه پلاسکو به شهادت رسید، یاد شد.
اقدسی با اشاره به اینکه این روزها سالگرد شهادت این آتشنشان بدلکار است گفت: زنده یاد فریدون علی تبار عضو گروه بدلکاران 13 بود که در پلاسکو شهید شد.
اودرحالی از هم گروهی خود سخن گفت که مقابل دهها دوربین و تماشاگران اشک می ریخت.
جای خالی وزرات ورزش در حمایت از بدلکاران
مهدی صفایی (قهرمان کیک بوکس ایران) نیز در این همایش گفت: من واقعا تاسف می خورم، این مراسم را باید وزارت ورزش برگزار می کرد و از صنف بدلکاران تقدیر می کرد؛ چرا نباید بدلکاران ما جایگاه خود را در کشورمان داشته باشند و حمایت شوند.
احسان روزبهانی قهرمان بوکس نیز با اشاره به ضرورت حمایت از بدلکاران در ایران، اظهار داشت: من می دانم که چقدر باید سخت کار کرد تا بدلکار شد ای کاش همه دست به دست هم بدهیم تا بدلکاران در سینما و تلویزیون به جایگاه خود برسند.
علی رام نورایی نیز با اشاره به اینکه می داند سالهاست بدلکاران در پشت صحنه زحمت می کشند اما دیده نمی شوند، گفت: من می دانم که بدلکاران چقدر سخت تلاش می کنند و به شدت از این گروه حمایت می کنم و اعتقاد دارم که اگر آنها نباشند صحنه های فیلم ها و سریال ها هیجان انگیز نمی شود.
او در ادامه گفت: من را به اشتباه بدلکار می خوانند اما من بازیگری هستم که با اجازه بدلکاران در برخی از صحنه ها خودم حرکات بدلکاری را اجرا می کنم.
در ادامه مراسم، امیر علی نبویان، شهرام حقیقت دوست، محمد رضا علیمردانی، کامبیز دیر باز نیز از جمله هنرمندانی بودند که با ارسال یک کلیپ در این همایش حضور داشتند، آنها در این ویدیوهایشان از همت و زحماتی گفتند که بدلکاران در پشت صحنه پروژه های سینمایی و تلویزیونی می کشند.
پیمان ابدی هنوز زنده است
در پایان مراسم اولین همایش رسمی بدلکاران ایران از زنده یاد پیمان ابدی یاد شد و حاضران به احترام این بدلکارحرفه ای از جای خود برخواسته و این بدلکار از دست رفته را تشویق کردند.
زنده یاد ابدی قهرمان شیرجه جهان و بدلکار پروژه های بین المللی مانند «هشدار برای کبری 11» بود که سالها پیش از آلمان به ایران آمد تا بدلکاری در سینمای ایران را حرفهایتر به پیش برد اما در سر صحنه پروژه «چشمان نا محسوس» در محدوده کن تهران در تصادف با مینی بوس جان خود را از دست داد.
17 اردیبهشت 98 اولین جشنواره بدلکاری برگزار میشود
ارشا اقدسی همچنین در پایان این همایش عنوان کرد که در حال حاضر در آمریکا، روسیه و ژاپن مسابقات حرفه ای بدلکاران برگزار می شود و به برگزیده های این رشته جوایزی تعلق می گیرد. اوهمچنین در ادامه گفت: امیدوارم ایران چهارمین کشوری باشد که در جشنوارههایی رسمی از بدلکاران منتخب تقدیر می کند.
وی تاکید کرد: ما بدلکاران نباید دست روی دست بگذاریم خودمان باید قدمی در این راستا برداریم. 17 اردیبهشت سال 98، اولین جشنواره بدلکاران ایران به صورت رسمی برگزار خواهدشد و بدلکاران ایرانی در این جشنواره به صورت کاملا حرفه ای با هم رقابت خواهند داشت. اولین همایش بدلکاران ایرانی با اجرای حرکات آکروباتیک یک قهرمان بین المللی رشته موتورسواری به نام « داریوش قربانی» در سالن و میان حضار به اتمام رسید.