مصاحبه جنجالی سرمربی پرتغالی تیم ملی فوتبال، طی 48 ساعت گذشته بخش قابل توجهی از توییت ها را به خود اختصاص داده است. در میان کاربران نگاه انتقادآمیز به کی روش برجسته و پررنگ بود.
کاربران توییتر طی دو روز اخیر علاوه بر واکنش گسترده به اظهارات جنجالی سرمربی پرتغالی تیم ملی فوتبال، به فعال شدن ربات های برانداز در حمایت از کنفرانس ضدایرانی لهستان، حاشیه های دستگیری خبرنگار «پرس تی وی» در آمریکا و پراکندگی امامزاده ها در ایران توجه نشان دادند.
هجمه به کی روش، انتقاد از خیابانی
مصاحبه جنجالی «کارلوس کی روش» سرمربی تیم ملی فوتبال ایران بار دیگر میان کاربران توییتر بحث انگیز شده است. کی روش در بخشی از مصاحبه خود به عدم پرداخت دستمزد کادر فنی تیم ملی و حمایت ها از تیم پرسپولیس انتقاد می کند. این اظهارات که با ترجمه غیر دقیق همراه شد، همچنین واکنش احساساتی «جواد خیابانی» مجری و گزارشگر فوتبال به مصاحبه کی روش و در نهایت عذرخواهی «مهدی تاج» رئیس فدراسیون فوتبال، از جنبه ها و با نگاه های مختلفی مورد توجه کاربران قرار گرفت.
هشتگ هایی چون «#کی روش»، «#کی روش_برانکو»، «#جواد_خیابانی»، «#تاج» و .. بیانگر این طیف از توییت ها بود.
برخی کاربران اظهارات کی روش و در مجموع آنچه را رفتار «غیرحرفه ای» او خواندند مورد انتقاد قرار دادند و از افول محبوبیت او به خاطر این رفتارها گفتند. کاربری نوشت: اگر خواستید قصه ای تعریف کنید یا مثالی بزنید از چهره ای محبوب که یکباره افول کرد، یک نمونه حی و حاضر چلوی چشم همه ماست: کارلوس کیروش.
تعدادی، اظهارات کی روش را دخالت در امور کشورمان دانستند که از حیطه وظایف او خارج است. کاربری نوشت «مربی حقوق میلیاردی می گیرد که خدمت کند، آموزش و ارتقا. همین. دخالت در هر مورد دیگری در قد وقواره او نیست. »
برخی دیگر خواستار موضع گیری و اقدام عملی فدراسیون در برابر رفتار کی روش شدند.
کاربران همچنین بخش هایی از اظهارات کی روش که گفته «از زمانی که رهبری به تیم ملی تبریک گفته و این تیم را تحسین کرده، وزارت ورزش علیه او وارد عمل شده است» مبنای نقد از سرمربی تیم ملی قرار دادند. کاربران این بخش از گفته های کیروش را «متملقانه» و «چاپلوسانه» خواندند. کاربری نوشت «این بابا، آینه فرهنگ پاچهخوارپرور، دشمنتراش، عوامفریب و طلبکار حاکمان ماست.»
کاربری دیگر آورد «کیروش می تواند به عنوان نامزد جبهه پایداری برای انتخابات مجلس مطرح شود. دعواهایش را به رهبری وصل می کند و مسئولین را میترساند؛ از فقر و گرسنگی مردم هم چماق بر سر رقبا میسازد در همان زمانی که خودش بیشترین پول را از بیت المال گرفته.»
گروهی هم اظهارات کی روش را نوعی «جوسازی» برای مواجهه با احتمال ناکامی تیم ملی ارزیابی کردند.
برخی هم در مقام حمایت از پرسپولیس برآمدند و با انتشار تصویر یک فقره چک که مدعی هستند به عنوان پاداش پیروزی در دیدار دوستانه مقابل ترینیداد وتوباگو به مدیررسانهای و کادرفنی تیم ملی پرداخت شده است، کی روش را به عوامفریبی متهم کردند.
بخش از توییت ها از رویکرد حمایتی اظهارات کی روش را مورد ارزیابی قرار دادند. این کاربران «ترجمه غیر دقیق» از اظهارات کی روش را عامل «سوء برداشت» از اظهارات او در افکار عمومی دانستند. به نوشته یک کاربر، «صحبت های کارلوس کیروش را گوش بدهید.او هیچ اشاره ای به فقر مردم ایران نمی کند.مشخصا دارد شرایط کنونی اردوی تیم ملی را با پرسپولیس مقایسه میکند.من پرسپولیسی هستم و کاری به درستی یا نادرستی مقایسه اش ندارم اما او توهینی به مردم نکرده.»
برخی دیگر اشتباه در ترجمه و هجمه به کیروش را «عامدانه» و در چارچوب آنچه «تمایل یک جریان برای حذف کی روش» خواندند دانستند. کاربری نوشت « تاریخ انقضای کی روش تموم شده که الان حامیای تلویزیونی و مطبوعاتیش هم شدن علیهش،اگه قرار به موندنش بود شک نکنید با وجود این حجم از هوچی بازی و فرافکنی سرمربی تیم ملی و مصاحبه علیه این و اون به جای تمرکز به تیم همچنان ازش تعریف می کردن اون عده خاص».
تعدادی از کاربران اما آنچه را موضع گیری «احساسی» و رفتار «پوپولیستی» جواد خیابانی در خصوص اظهارات سرمربی تیم ملی خواندند، اسباب حساس شدن افکار عمومی و دامن زدن به جار و جنجال ها علیه کی روش دانستند. این کاربران به شدت خیابانی و عملکرد او را مورد نقد قرار دادند. کاربری نوشت «به راحتی چند تا اختلاف و رقابت درون فوتبالی بین چند تا مربی خارجی رو بدل به احساسات میهنپرستانه و مسائل کلان و ملی میکنیم!»
در مقابل، برخی موضع گیری خیابانی را «به جا» دانسته و او را مورد تحسین قرار دادند. کاربری آورد « جواد خیابانی امروز سنگ تموم گذاشت و حرفی رو زد که مدتها از تریبون صداوسیما کسی حق نداشت علیه فحاشی کیروش بیانکنه.»
تعدادی کاربران اظهارات خیابانی را در چارچوب رویکرد کلی صدا و سیما در خصوص این مساله ارزیابی کرده و به انتقاد از صدا و سیما پرداختند.
بخش قابل توجهی از کاربران از لزوم پایان دادن به این جار و جنجال و توجه به تیم ملی گفتند. به نوشته یک کاربر، «فارغ از دعوای کیروش برانکو این تیم ملی ایرانه که داره بیشترین ضرر رو میکنه.» دیگری آورد «ما هنوز 4تا فینال دیگه داریم تا طلسم قهرمانی رو بشکنیم. دو هفته صبر کنیم.»
موضع گیری دلجویانه رییس فدراسیون فوتبال هم واکنش های متفاوتی به دنبال داشت. برخی این موضع گیری را به جا و پایان بخش به جنجال ها دانستند و برخی دیگر آن را موجب پایمال شدن عزت ایران خواندند.