پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عربستان اعلام کرد کل ذخایر نفتی این کشور ۲۶۸.۲ میلیارد بشکه تا پایان ۲۰۱۷ بوده است. این رقم از برآورد قبلی ۲۶۶ میلیارد بشکه بالاتر است.
به گزارش تسنیم به نقل از راشاتودی، عربستان بزرگترین تولید کننده نفت اوپک انتظار دارد تقاضای نفت حداقل تا ۲۰۴۰ افزایش یابد و فکر میکند کارآمدترین تولید کننده جهان برای تامین این تقاضای رو به رشد است.
عربستان سعودی آخرین بشکه نفت دنیا را تولید خواهد کرد، ولی دههها و دههها طول میکشد تا این آخرین بشکه تولید شود.
امین ناصر، رئیس شرکت آرامکوی عربستان گفت: «من فکر نمیکنم در ده سال آینده یا حتی تا ۲۰۴۰ شاهد اوج تقاضای نفت باشیم».
وی ادامه داد: «تقاضای نفت افزایش مییابد، ولی کم هزینهترین تولید کننده و آخرین بشکه از این منطقه خواهد بود».
عربستان سعودی که به تازگی اعلام کرده ذخایر بزرگ نفتش بیش از حد انتظار است، در نظر دارد اقتصادش را بدون وابستگی شدید به نفت خام متنوع کند، ولی یکی از اهداف دورنمای ۲۰۳۰ این کشور مصرف داخلی کمتر نفت برای تولید برق و اضافه کردن به صادرات است.
عربستان سعودی دو عامل اصلی برای ادامه تولید نفت دارد: ذخایر بالا و هزینههای پایین تولید.
به علاوه بسیاری از سازمانها مثل اوپک تخمین میزنند که تولید نفت شیل در آمریکا در اواخر دهه ۲۰۲۰ به اوج خود خواهد رسید.
عربستان در همین ماه اعلام کرد کل ذخایر نفتی این کشور ۲۶۸.۲ میلیارد بشکه تا پایان ۲۰۱۷ بوده است. این رقم از برآورد قبلی ۲۶۶ میلیارد بشکه بالاتر است.
بررسی آماری بریتیش پترولیوم از انرژی جهان در ۲۰۱۸ ذخایر نفت عربستان را ۲۶۶.۲ میلیارد بشکه در پایان ۲۰۱۷ نشان میدهد که معادل ۱۵.۷ درصد کل ذخایر نفت جهان است. ذخایر عربستان رتبه دوم را پس از ۳۰۳.۲ میلیارد بشکه ونزوئلا دارد.
خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان گفت: «این مدارک تأیید میکند چرا هر بشکهای که ما تولید میکنیم پرمنفعتترین در جهان است و چرا ما عقیده داریم آرامکو با ارزشترین شرکت جهان و مهمترین آنهاست».
وی اضافه کرد: «هزینه تولید آرامکوی عربستان فقط ۴ دلار در هر بشکه است».
عربستان به نفت بیش از بشکهای ۸۰ دلار برای توازن بودجه نیاز دارد، چون بیشتر درآمدش از نفت است، ولی این کشور هر بشکه نفت را با کمترین هزینه تولید میکند.
در حالی که تولید نفت آمریکا عرضه جهانی نفت را بالا میبرد، عربستان، اوپک و روسیه سعی دارند با دور جدید کاهش تولید، آن را متعادل کنند.
طبق آژانس بین المللی انرژی، تولید بالای نفت آمریکا تا ۲۰۲۵ ادامه مییابد و پس از آن به خاطر استفاده از انرژیهای تجدید پذیر به تدریج پایین میآید.
آیا دنیا در ۲۰۴۰ به نفت نیاز دارد؟ پاسخ آرامکو به این سوال «بله» است.
تغییر انرژی پیچیدهتر از جایگزینی ساده نفت با انرژیهای تجدیدپذیر و خودروهای الکتریکی است. ناصر گفت: «من اصلاً نگران تقاضای نفت یا منابع سرگردان نیستم».