پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : محققان کالج سلطنتی لندن با همکاری محققان دانشگاه LSTM واقع در لیورپول داروهایی را طراحی کردند که امکان مبارزه با هرگونه عوارض بالقوه آنفلوانزا را فراهم می کند.
محققان از طریق مهندسی بخشی از آنتی بادی توانستند پروتئین هایی را هدفگیری کنند که زمینه جهش ویروس را فراهم می کنند.
به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی،به گفته محققان واکسیناسیون در هنگام شیوع آنفلوانزا کارآیی اندکی دارد؛ زیرا این ویروس قادر است در دو پروتئین کلیدی haemagglutinin یا HA و neuraminidase یا NA در سطح خود جهش ایجاد کند و از این طریق از دام آنتی بادی هایی که در جریان آلودگی طبیعی یا واکسیناسیون در بدن تولید می شوند، فرار کنند.
هر دو پروتئین HA و NA نوعی ترکیب قندی موسوم به سیالیک اسید را هدف می گیرند که در گیرنده های سلولی موجود در راه هوایی پستانداران به وفور یافت می شوند. مکانیزمی که برای اتصال پوتئین های HA و NA به سیالیک اسید به کارگرفته می شوند، به سادگی جهش نمی یابند، در غیر این صورت ویروس قابلیت آلوده کردن سلول های انسان را از دست می دهد.
محققان آنتی بادی جدید را با استفاده از سیالیک اسید بهبودیافته به گونه ای مهندسی کردند که بتوانند اجزای جهش نیافته پروتئین های NA و HA را هدف گرفته و به ویروس های آنفلوانزا متصل شوند و بدین تریب مانع تعامل آن ها با سلول های انسان شوند.
شیوع آنفلوانزا سالانه جان 300 تا 600 هزار نفر را در جهان می گیرد که اغلب کودکان و افراد مسن هستند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Journal of Immunology منتشر شده است.