پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: برنامه هفت مرحله ای کاهش طلاق شامل آموزش ها و مهارت آموزی برای دختران، آموزش های قبل، حین و بعد از ازدواج و حتی بعد از طلاق در کشور اجرا می شود.
تقی رستم وندی در پاسخ به این پرسش که وزارت کشور چه اقداماتی برای کاهش طلاق انجام داده است، تصریح کرد: کار گروه ملی کاهش طلاق چند سال است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی مشغول برنامه ریزی است و برنامه هایی نیز ابلاغ شده است.
رستم وندی ادامه داد: برنامه ای هفت مرحله ای برای کاهش طلاق، افزایش ازدواج و تحکیم بنیان خانواده طراحی شده است که شامل آموزش های و مهارت آموزی های لازم به ویژه برای دختران قبل از ازدواج، حین ازدواج و بعد از ازدواج است و کلاس هایی هم برای تحکیم بنیان خانواده برگزار می شود.
وی خاطر نشان کرد: همچنین مشاوره ها و آموزش هایی نیز قبل از طلاق، برای پیشگیری و قطعی شدن طلاق و بعد از طلاق برای جلوگیری از آسیب های ناشی از طلاق برگزار می شود.
رستم وندی اعلام کرد: این آموزش ها که در هفت مرحله طراحی شده یک برنامه جامع است و مدتی است در کشور در حال برگزاری است.
* طلاق افزایش نیافته است
وی درباره شاخص طلاق در کشور نیز گفت: شاخص معتبر در حوزه مباحث مربوط به طلاق آمار به دست آمده به ازای هر هزار زن متاهل است. بر اساس این شاخص معتبر آمارها نشان می دهد در 3 تا 4سال گذشته طلاق حدود 8،6 مورد به ازای هر هزار زن متاهل در کشور بوده است.
وی ادامه داد: در سال 1393 این شاخص حدود 8،8 و تا پایان سال 96 هم به 8،4 به ازای هزار زن متاهل رسید و روند کاهش داشته است هرچند که این کاهش اندک بوده است، اما همین کاهش اندک نشان از کاهش رشد طلاق و گرفتن شتاب رشد آن را دارد.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور اضافه کرد: این موفقیت حاصل تلاش چند ساله اخیر دستگاه هایی است که در این زمینه فعالیت می کنند.
به گزارش ایرنا، رستم وندی پیش از این نیز درباره آمارهای ارائه شده از سوی سازمان ثبت احوال در مورد طلاق گفته بود: در سال 1392 شاهد ثبت 168 هزار و 422 مورد واقعه طلاق در کشور بودیم و در سال بعد هم این آمار به 175 هزار و 255 مورد افزایش یافت.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور افزود: در سال 94 حدود 173 هزار و 767 طلاق و در سال 95 هم 174هزار و 392 طلاق به ثبت رسید و این آمار در سال 96 شامل 176 هزار و 922 مورد طلاق در کشور بود.
وی تصریح کرد: بیان این آمار نشان دهنده شیب صعودی است و بیان می کند که طلاق زیاد شده است، اما آنچه برای ما اهمیت دارد شاخص زنان متاهل است، یعنی طلاق را نسبت به هزار زن متاهل در نظر می گیریم و بر این اساس نه تنها آمار به نسبت جمعیت ثابت بوده، بلکه با کاهش اندکی هم مواجه بودیم.
رستم وندی خاطرنشان کرد: در سال 96 این شاخص به 8،4 رسیده است و روند کاهشی داشته و در مقایسه با سال 1392 دو دهم طلاق زنان متاهل کاهش داشته است که خبر مثبتی است. این شاخص معتبری است که همه کسانی که در زمینه خانواده و طلاق کار می کنند بر آن تاکید دارند.