arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۶۳۹۵
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۱۱ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۷

سکته مغزی در مردان بداخلاق دو برابر زنان است

عوامل مختلفی در بروز سکته مغزی دخیل هستند که برخی از آن‌ها قابل پیشگیری و برخی غیرقابل پیشگیری هستند که سبک زندگی ناسالم و عدم تحرک، استعمال دخانیات از جمله عوامل قابل پیشگیری و افزایش سن و جنسیت از عوامل غیرقابل پیشگیری به شمار می‌رود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه آمار سکته مغزی در مردان به‌ویژه مردان بداخلاق دو برابر زنان است، گفت: امروز با استفاده از نوعی سونوگرافی می‌توان این بیماری را غربالگری کرد.

دکتر سیدحسین آقامیری روز گذشته در نشست خبری یازدهمین کنگره سکته مغزی ایران گفت: عوامل مختلفی در بروز سکته مغزی دخیل هستند که برخی از آن‌ها قابل پیشگیری و برخی غیرقابل پیشگیری هستند که سبک زندگی ناسالم و عدم تحرک، استعمال دخانیات از جمله عوامل قابل پیشگیری و افزایش سن و جنسیت از عوامل غیرقابل پیشگیری به شمار می‌رود.

 

وی با اشاره به کاهش سن ابتلا به سکته مغزی در کشور گفت:‌ مردان به‌ویژه مردان بداخلاق دو برابر زنان مبتلا به این بیماری می‌شوند. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: امروزه با استفاده از روش‌های سونوگرافی برای بررسی تنگی شرائین گردنی می‌توان سکته مغزی را غربالگری کرد که در این کنگره کارگاهی در این زمینه برای پزشکان ارائه خواهد شد و استفاده از این غربالگری برای همه افراد بالای 50 سال به‌ویژه کسانی که سابقه ابتلا به این بیماری را دارند توصیه می‌شود.

 

دبیر علمی یازدهمین کنگره سکته مغزی ایران خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که بیماران دچار سکته مغزی را گرفتار می‌کند، فلج اندام است که بعد از سه ماه اندام درگیر دچار گرفتگی و اسپاسم می‌شوند و امروزه با استفاده از سم بوتولینو یا بوتاکس می‌توان جهت کمک به این بیماران اقدام کرد یا از طریق سونوگرافی عضله درگیر را شناسایی و سم را به آن تزریق کرد تا اندام نرم شود. وی خاطرنشان کرد: این مبحث نیز در کنگره برای پزشکان ارائه می‌شود تا بتوانیم کمک‌های مؤثری را برای بیماران گرفتار سکته مغزی انجام دهیم.

ابتلای یک نفر به سکته مغزی در هر پنج ‌دقیقه
در ادامه دکتر بابک زمانی، رییس این کنگره هم اظهار داشت: سکته مغزی امروزه قابل درمان است و روش‌های مختلفی در این زمینه در جهان استفاده می‌شود البته اقدام به موقع و تشخیص به هنگام در نجات جان بیمار و کاهش عوارض ناشی از سکته مغزی بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: درمان از طریق دارو یا ترومبولیز وریدی (آرتی‌پی) و روش مکانیکال یا ترومبوکتومی مکانیکال از جمله روش‌های درمان امروزه سکته مغزی بوده که خوشبختانه در کشور ما این امکان محقق شده است.

 

رییس انجمن سکته مغزی ایران گفت: در حال حاضر روش مکانیکال درمان سکته مغزی با برخی از چالش‌ها مواجه شده و به دلیل افزایش قیمت ارز تهیه این دستگاه برای بیمارستان‌ها مشکل است. از طرفی این دستگاه‌ها بسیار پیشرفته بوده و به دلیل تحریم‌های دشمنان واردات آن‌ها به سختی انجام می‌گیرد. زمانی گفت: در حال حاضر 60 بیمارستان در کشور مجهز به روش آرتی‌پی بوده و روش مکانیکال درمان سکته مغزی اکنون فقط در پنج بیمارستان تهران و مراکز استان‌های تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز و همدان محقق شده است. وی با بیان اینکه ارتقاء آگاهی مردم، مسوولان و پزشکان در زمینه درمان سکته مغزی بسیار حائز اهمیت است، گفت: از طریق برگزاری کنگره سکته مغزی تلاش کرده‌ایم جدیدترین دستاوردهای علمی در حوزه تشخیص و درمان این بیماری را ارائه دهیم.

 

زمانی به زمان طلایی درمان بیماران سکته مغزی اشاره کرد و گفت:‌ متوسط هر پنج دقیقه یک مورد ابتلا به سکته مغزی در کشور داریم و سالانه حدود 100 هزار نفر دچار این مشکل می‌شوند که کم‌تحرکی و سبک زندگی ناسالم از جمله عوامل بروز این بیماری است. رییس انجمن سکته مغزی ایران گفت:‌ در زمینه داروی آر تی پی خوشبختانه در حال حاضر مشکلی نداریم و بسیاری از بیمارستان‌ها از قبل این دارو را خریداری و تهیه کرده‌اند و امیدواریم در آینده با چالشی در این زمینه مواجه نشویم.

روزنامه صبح نو 

نظرات بینندگان