پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس کل بانک مرکزی در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان گفت: علیرغم فشارهای دشمنان در خصوص صادرات نفت و ایجاد محدودیت در منابع ارزی کشور، شرایط عادی است.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی؛ دکتر همتی در این نشست با اشاره به جنگ اقتصادی که دولت آمریکا علیه ملت ایران راه انداخته گفت: خوشبختانه توطئه دشمن برای برهم زدن نظم اقتصادی کشور تا حد زیادی خنثی شد و با همت مردم و اقدامات دولت در حال حاضر ثبات نسبی بر اقتصاد کشور حاکم است و این ثبات به ما اجازه می دهد تا اقدامات اساسی در حوزه اقتصادی کشور انجام دهیم.
وی ضمن اشاره به این موضوع که تامین نیازهای اساسی و فوری مردم در شرایط سخت کنونی دغدغه اصلی دولت است و لذا ایجاد ثبات اقتصادی در کشور هدف اصلی ماست، تصریح کرد: دولت برای جبران آثار تحریم ها و اداره زندگی روزمره مردم اقدامات خود را در ابعاد مختلف پیش می برد تا بتواند در عین حال برنامه ریزی مناسب برای توسعه کشور نیز انجام دهد.
همتی میزان صادارت غیر نفتی کشور در 9 ماهه اول سال را نزدیک 34 میلیارد دلار برشمرد و با تاکید بر اینکه واردات دارو و کالاهای اساسی در اولویت است اذعان کرد: در 10 ماه اول سال 11.5 میلیارد دلار کالاهای اساسی، دارو و تجهزات پزشکی وارد کرده ایم که نسبت به کل سال گذشته 20 درصد افزایش داشته است.
رییس کل بانک مرکزی گفت: طبیعتا افزیش فشار برای کاهش درآمدهای نفتی کشور موجب کندی در انجام پروژه ها و موارد با اولویت کمتر می شود که در حال برنامه ریزی برای تکمیل و راه اندازی طرح های اولویت دار در کشور هستیم تا این مقطع را طی کنیم.
دکتر همتی با ابزار امیدواری در خصوص نتیجه بخش بودن تصمیماتی که در این سفر برای استان کردستان اتخاذ می شود گفت: ظرفیت سازی برای استان کردستان بسیار مهم است و باید به گونه ای انجام شود که زمینه برای اشتغال و توسعه بیشتر این استان ایجاد شود؛ همچنین طرح های خوبی از طرف تولیدکنندگان کردستان پیشنهاد شد که اجرای آنها موجب افزایش میزان تولید و ارزش افزوده داخلی خواهد شد.
همتی با اعلام اینکه نظام بانکی کشور آماده حمایت و تامین نقدینگی واحدهای تولیدی است افزود: کشور نباید از نظر سرمایه در گردش و واحدهای تولیدی فعال که نیاز به نقدینگی دارند دچار مشکل باشد و نظام بانکی آمادگی دارد که حمایت های لازم را انجام دهد.
رییس شورای پول و اعتبار خطاب به اعضا شورای گفتگو با تاکید بر اینکه بانک مرکزی با صادرات ریالی مخالف است گفت: صادرات ریالی معنا ندارد، چرا که منابع انسانی و سرمایه ای کشور برای تولید به کار گرفته می شود و تولیدات به خارج کشور صادر می شود لیکن در مقابل، ارزی به کشور بازنمی گردد؛ لذا این روش با هیچ منطقی قابل پذیرش نیست.
وی افزود: ارزش افزوده صادرات باید در داخل کشور و به چرخه اقتصادی بازگردد بنابراین طرح صادرات ریالی که نه ارزی به داخل کشور وارد شود و نه وارداتی در مقابل آن انجام گیرد، به هیچ وجه به نفع اقتصاد نخواهد بود، ضمن آنکه این روش در تضاد با اصول اقتصاد مقاومتی است.
وی تاکید کرد: از صادرکنندگان انتظار می رود شرایط واردکنندگان را درک و گام های لازم برای کمک به جریان واردات کشور بردارند ضمن آنکه در این مسیر نیز بانک مرکزی به طرق مختلف بستر انتقال وجوه حاصل از صادرات را با کشورهای مورد تعامل مهیا کرده است.