arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۶۰۰۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۲ - ۱۱ آذر ۱۳۹۰

مخالفت رییس اداره ایدز وزارت بهداشت با آزمایش اجباری ایدز قبل از ازدواج

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


رییس اداره ایدز وزارت بهداشت با بیان اینکه ابتلا به ایدز منعی برای ازدواج و بارداری محسوب نمی‌شود، گفت: اگر یک مادر در معرض ابتلا به ایدز از ابتدا و طول دوره بارداری به صورت مرتب، منظم و مستمر تحت نظام مراقبتی ما باشد و این مراقبت در دوره زایمان، شیردهی و نوزادی نیز ادامه یابد می‌توان احتمال انتقال ویروس ایدز را به زیر10 درصد رساند.

 دکتر عباس صداقت در گفت و گو با ایسنا،‌ درباره امکان تولد فرزند سالم از پدر و مادر مبتلا به ایدز، اظهار کرد: این تکنیک هنوز در مرحله مطالعه است.

تکنیک امکان تولد فرزند سالم از زوج مبتلا به ایدز، منحصر به فرد است

وی ادامه داد: پژوهشگاه ابن سینا و مرکز تحقیقات ایدز، طرحی را ارائه کرده‌اند که بتوان طی آن و در شرایط ویژه، این ویروس را از اسپرم جدا کرد. خوشبختانه طرح منحصر به فردی است که در کشور در حال انجام است.

رییس اداره ایدز وزارت بهداشت با بیان این که این طرح نتایج اولیه خوبی دربرداشته است، عنوان کرد: این تکنیک طبیعتا یک پروسه گران است. اگر افراد در معرض ابتلا به ما مراجعه کنند و از ابتدا و طول دوره بارداری به صورت مرتب، منظم و مستمر تحت نظام مراقبتی (نظیر دریافت واکسن‌ها و یا پیگیری‌های درمانی و دارویی) ما باشند و این مراقبت در دوره زایمان، شیردهی و نوزادی نیز ادامه یابد، می‌توان احتمال انتقال ویروس را تا نزدیک به صفر پایین آورد.

رییس اداره ایدز وزارت بهداشت با بیان اینکه قضاوت در خصوص فراگیرشدن این تکنیک کمی زود است، درباره نقش بیمارستان‌های دوستدار مادر در مراقبت از مادران مبتلا به ایدز به منظور تولد فرزندانی سالم نیز توضیح داد: البته بیمارستان‌های دوستد‌ار مادر و کودک، بیشتر در حیطه ترویج تغذیه با شیر مادر فعالیت می‌کنند.

وی افزود: اکنون این شرایط را دارا هستیم که در دوران بارداری، زایمان، شیردهی و نوزادی بتوانیم خدماتی را به صورت رایگان برای این گروه از مادران و کودکان ارائه کنیم. به عنوان مثال اکنون برای همه شیرخوارانی که متولد می‌شوند، علاوه بر تمهیدات دارویی، شیرخشک را به صورت رایگان در اختیار قرار می‌دهیم.

به گفته صداقت در واقع جلوگیری از ایجاد سوء تغذیه و کاهش خطر انتقال بیماری از شیر مادر از جمله اهداف مورد نظر در ارائه این خدمات است.

رییس اداره ایدز وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که در مجموع چند درصد کودکان مادران مبتلا به ایدز ممکن است با این بیماری متولد ‌شوند، گفت: این مساله کاملا به اقداماتی که در این راستا صورت می‌پذیرد بستگی پیدا می‌کند. اگر این اقدامات موثر نباشند، می‌توان گفت به طور تقریبی شانس انتقال ویروس حدود 40 درصد است. البته اگر مراقبت‌های پزشکی قبل از تصمیم به بارداری شروع و پس از آن ادامه یابد، این احتمال می‌تواند تا 10 درصد کاهش پیدا کند.

وی اضافه کرد: در این صورت پیش از باردار شدن، بار ویروس را در بدن مادر تا جایی که امکان دارد پایین آورده و در همان حد نگه می‌داریم تا خطر انتقال از طریق جفت پایین باشد.

به گفته صداقت، مضاف بر این، قانونی وجود دارد که در سه ماه اول بارداری و تا زمانی که نطفه بسته نشده است، اگر مادر متوجه شود HIV مثبت است، می‌تواند سقط قانونی انجام بدهد.

آزمایش اجباریHIV قبل از ازدواج، توجیه علمی و فنی ندارد

رییس اداره ایدز وزارت بهداشت در ادامه افزود: آزمایش اجباری HIV قبل از ازدواج به هیچ عنوان توجیه علمی و فنی ندارد، چرا که برای HIV یک دوره پنجره وجود دارد که ممکن است فرد مبتلا به ویروس شده باشد ولی آزمایشات آن را نشان ندهد و یا اینکه فرد دارای رفتارهای پرخطر HIV است ولی تا زمان آزمایش هنوز مبتلا به ویروس نشده است و ممکن است با ادامه این رفتارهای پرخطر پس از ازدواج نیز مبتلا به بیماری گردد، لذا کارشناسان تاکید می کنند که به جای آزمایش HIV حتما مشاوره HIV قبل از ازدواج اجباری گردد.

صداقت در خاتمه با بیان اینکه ابتلا به ایدز هیچ منعی برای ازدواج محسوب نمی شود، گفت: با انجام مراقبت های کامل دوران پیش از بارداری، بارداری، زایمان و نیز شیردهی، افراد مبتلا بهHIV هم می توانند ازدواج موفقی داشته و خطر تولد نوزاد مبتلا تا حد صفر نیز پایین بیاورند.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حسین
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۱
0
94
این خیانت به اون بچه بیچارس! چون اگه 1 درصد هم احتمال ایدز باشه بچه فنا می شه! یه ذره انصاف داشته باشید، بچه چه گناهی کرده؟
نظرات بینندگان