arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۶۲۵۱۹
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۱۱ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۷

چای بخوریم یا قهوه؟

پس از سال ها مطالعه درباره چای و قهوه که برخی از آن ها هشدار های هولناکی درباره مصرف نوشیدنی های کافیینی می داد مشخص شد قهوه و چای هر دو در کل نوشیدنی های مفیدی هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پس از سال ها مطالعه درباره چای و قهوه که برخی از آن ها هشدار های هولناکی درباره مصرف نوشیدنی های کافیینی می داد مشخص شد قهوه و چای هر دو در کل نوشیدنی های مفیدی هستند.

 یک فنجان قهوه داغ صبحگاهی می تواند شما را برای فعالیت روزانه آماده کند. در حالی که یک فنجان چای آرامش بخش شما را از استرس های روزمره دور می کند. طبق آخرین تحقیقات هر دو این نوشیدنی ها در بهتر شدن حالتان کمک کننده هستند.

پس از سال ها مطالعه درباره چای و قهوه که برخی از آن ها هشدار های هولناکی درباره مصرف نوشیدنی های کافیینی می داد و برخی دیگر سرشار از وعده های دلخوش کننده بود، مشخص شد قهوه و چای هر دو در کل نوشیدنی های مفیدی هستند.

 

سازمان جهانی سلامت « WHO» در آخرین تحقیقاتش روی مواد سرطان زا به این نتیجه رسیده است که قهوه جلوی عود سرطان کولن را پس از درمان آن می گیرد. تحقیقات دیگر نشان می دهد مصرف قهوه ممکن است از آلزایمر و پارکینسون جلوگیری کند.

مطالعات زیادی نشان می دهد احتمال ابتلای چای خور ها به سرطان های پوست، سینه و پروستات کمتر است. محققان در تلاشند مکانیزم دقیق آن را متوجه شوند، اما چای، به ویژه چای سبز سرشار از «آنتی اکسیدان» است که می تواند آسیب سلولی را کاهش دهد و سیستم ایمنی را تقویت کند. همچنین «پلی فنول» های موجود در آن فشار خون و کلسترول را کم می کند. نوشیدن چای به ویژه چای سبز از ابتلا به آلزایمر جلوگیری می کند، زیرا ترکیبات پلی فنول آن از تشکیل پلاک و آسیب به سلول های مغزی پیشگیری می کند.
چای بهتر است یا قهوه؟

کارشناسان می گویند پاسخ دادن به این پرسش آسان نیست. زیرا تمایز بین ترکیبات آن ها، نقش آن ها در رژیم غذایی و تاثیرآن ها در دستگاه بدن مشکل است.

«الیوت میلر»، متخصص موسسه ملی سلامت امریکا، می گوید: «هم قهوه و هم چای روی سرطان، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های گوارشی تاثیر گذار هستند.» میلر و همکارانش روی نشانه های بیماری قلبی ۶۸۰۰ نفر با سوابق متفاوت مطالعه کرده اند که ۷۵ درصد آن ها قهوه و ۴۰ درصد چای می نوشیدند. نوشیدن بیش از یک فنجان چای در روز باعث جلوگیری از تجمع کلسیم در رگ های خونی قلب می شود و از بیماری قلبی پیشگیری می کند.

میلر می گوید: «قهوه روی بیماری های قلبی تاثیر ویژه ای ندارد و این خودش شگفت انگیز است.» اوادامه می دهد: «بسیاری از مبتلایان به فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر و کلسترول بالا از پزشک می پرسند خوردن قهوه برایشان ضرر دارد یا خیر، زیرا فکر می کنند قهوه به قلب انرژی اضافی وارد می کند و نوشیدنی مضری است، اما بهتر است بدانند قهوه هیچ تاثیری روی این بیماری ها ندارد.»

محققان می گویند مشخص کردن اینکه هر کدام از این نوشیدنی ها دقیقا چه تاثیری روی سلامت می گذارند مشکل است. هر دو دارای ترکیبات پیچیده هستند که کافیین، پلی فنول ها و آنتی اکسیدان ها -ترکیباتی که به احتمال زیاد ضد سرطان هستند- از آن جمله اند.

برخی به دنبال ماده ای در چای یا قهوه هستند که روی عامل ویژه ای تاثیر گذار باشد، اما در واقع نتیجه واکنش پویای چندین ماده است که چنین تاثیراتی ایجاد می کند.

«سیپرمن»، یک محقق و متخصص رژیم، می گوید: «نوشیدن چای باعث کاهش احتمال سرطان و بیماری های قلبی، سرعت بخشیدن به کاهش وزن و تقویت سیستم ایمنی می شود، در حالی که قهوه امکان ابتلا به پارکینسون و دیابت نوع دو را کم می کند.»

مطالعه ای دیگر روی ۱۰۰۰بیمار در موسسه سرطان بوستون نشان داده است نوشیدن منظم قهوه -روزانه ۴ فنجان به بالا- از بازگشت سرطان درمان شده کولن جلوگیری می کند. هرچه میزان قهوه بیشتر بود خطر عود بیماری هم کمتر می شد. در این مطالعه نوشیدن چای نقش مثبت یا منفی در عود بیماری نداشت.

محققان موسسه سرطان می گویند نوشیدن قهوه به میزان دو فنجان یا بیشتر مفید است و هیچ ضرری ندارد، اما اگر قهوه دوست ندارید می توانید با رژیم غذایی سالم و ورزش وجلوگیری از چاق شدن همان نتایج را به دست آورید.

توجه داشته باشید که نوشیدن هر نوشیدنی داغ احتمال سرطان مری را افزایش می دهد، همچنین نوشیدن چای یا قهوه با شکر یا خامه فراوان تمام فواید آن را از بین می برد.

به نقل از «وبمد»، هیچ نوشیدنی یا غذای منحصر به فردی نمی تواند بخش عمده رژیم غذایی شما را تشکیل دهد. همیشه به یک مجموعه سالم و کامل فکر کنید.

 بهداشت نیوز

نظرات بینندگان