پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تحقیقات جدید نشان میدهد کمشنوایی فشار زیادی به مغز وارد میکند، فعالیتهای طبیعی آن را مختل میکند و بیماریهایی از جمله افسردگی و دمانس را بهوجود میآورد و شنوایی سنجی یک بار در سال از جمله اقدامات پیشگیرانه از این عارضه است.
ناشنوایی یا کم شنوایی معمولا جزو بیماریهایی هستند که آدمها در مورد آنها خیلی غفلت میکنند. به گفته متخصصان، در نتیجه این غفلت، حدود ۴۶۰ میلیون انسان در دنیا از ضعف شنوایی رنج میبرند ولی فقط تعدادی از آنها به فکر درمان میافتند.
به عقیده پزشکان ضعف شنوایی در سنین بالا تاثیرات جبران ناپذیری روی سلامتی انسان دارد.
این درست است که با بالارفتن سن، ارگانهای مختلف بدن تحلیل میروند. اما مسئله این است که فقط افراد معدودی شروع ضعف شنوایی خود را تشخیص میدهند و عده زیادی کم کم به داشتن گوش سنگین عادت میکنند و آن را دستکم میگیرند.
گاهی اوقات دوستان یا افراد خانواده در مورد اینکه شنوایی شخص در حال تحلیل رفتن است به او هشدار میدهند اما این لزوما کافی نیست تا فرد گام اصلی برای درمان را بردارد.
شنوایی سنجی یک بار در سال
از آنجایی که شنیدن، یکی از مهمترین حواس پنجگانه انسان است و برای مکانیابی و امنیت در ترافیک شهری بسیار اهمیت دارد، باید سالی یک بار برای سنجش شنوایی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرد.
شنواییسنجی تنها راه تشخیص و درمان بهموقع ضعف شنوایی است.
پزشکان بر این نظر هستند که ناشنوایی و کمشنوایی قابل اصلاح نیستند. سلولهای عصبی گوش داخلی مانند دیگر سلولهای عصبی بدن قابل ترمیم نیستند.
حتما شنیدهاید که وقتی یک گوش نمیشنود، گوش دیگر کار گوش از کار افتاده را انجام میدهد.
کارشناسان اما میگویند این نظر اشتباه و خطرناک است. وقتی یک گوش توانایی شنیدن را از دست میدهد، بر مغز فشار اضافه وارد میشود تا وظیفه شنیدن را در گوش سالم تنظیم و یک دست کند.
خوب میشنوی، پس سالم میمانی
به گزارش دویچهوله، توانایی شنیدن لازمه زندگی اجتماعی و ارتباط با دیگران است. طرد شدن از اجتماع و به تبع آن افسردگی و فراموشی میتوانند معلول ضعف شنوایی باشند.
تلاش مغز برای جبران ضعف شنوایی یک گوش و تنظیم قدرت شنوایی بر مغز انسان فشار زیادی وارد میآورد. در اثر این فشار، دیگر تواناییهای مغز به شدت تحت تاثیر قرارمیگیرند و احتمال ابتلا به بیماری دمانس دو تا پنج برابر بیشتر میشود.