arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۶۴۰۳۳
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۱۷ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۷

ظهور داعش در فیلیپین همزمان با افول در خاورمیانه

روز نامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: در گذشته داعش در عراق و سوریه سرزمین هایی به اندازه وسعت انگلیس جولان می‌داد، اما بعد از چهار سال بمباران آمریکا و مبارزات زمینی توسط شبه نظامیان شیعه و کرد، این گروه سرزمین‌های خود را از دست داده و اکنون در یک آبادی کوچک در جنوب شرق سوریه حضور دارد، اما علی‌رغم این شکست‌ها این گروه در جای دیگری در حال جوانه زدن است. اینجا، جزیره میندائو در جنوب فیلیپین به مامنی برای داعشی‌ها تبدیل شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ظهور داعش در فیلیپین همزمان با افول در خاورمیانه

در جزایر جنوب فیلیپین پرچم‌های سیاه داعش به اهتزار درآمده‌اند. مردانی در جنگل، یک اقیانوس آن طرف‌تر از محل تولد داعش، به نام این گروه حملاتی تازه را انجام می‌دهند.

به گزارش ایسنا، روز نامه نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به گسترش حضور داعش در فیلیپین نوشت: "در گذشته داعش در عراق و سوریه سرزمین هایی به اندازه وسعت انگلیس جولان می‌داد، اما بعد از چهار سال بمباران آمریکا و مبارزات زمینی توسط شبه نظامیان شیعه و کرد، این گروه سرزمین‌های خود را از دست داده و اکنون در یک آبادی کوچک در جنوب شرق سوریه حضور دارد، اما علی‌رغم این شکست‌ها این گروه در جای دیگری در حال جوانه زدن است. اینجا، جزیره میندائو در جنوب فیلیپین به مامنی برای داعشی‌ها تبدیل شده است.

موتوندان اینداما یکی از مبارزان پیشین گروه افراطی ابوسیاف در منطقه باسیلان می‌گوید: داعش قدرت بسیاری دارد.

وی با بیان اینکه پسر عمویش عضو داعش شده است، گفت: من نمی‌دانم که او چگونه عضو این گروه شده، اما همه جا این روند جاری است.

داعش در سال ۲۰۱۶ برای اولین‌بار جذب نیرو در جنوب فیلیپن را آغاز کرد. در همین راستا ویدئوهایی به صورت آنلاین برای نیروهایی که نمی‌توانستند برای پیوستن به خلافت به عراق و سوریه بیایند، منتشر کرد.

مقامات اطلاعاتی اعلام کردند که براساس پخش این ویدئوها صدها نفر از چچن، سومالی و یمن به این گروه پیوستند.

در سال بعد شبه نظامیان وابسته به داعش شهر ماراوی در میندائو را تحت کنترل گرفتند. البته پنج ماه بعد ارتش فیلیپین توانست این شهر را باز پس بگیرد. دست کم ۹۰۰ شورشی از جمله نیروهای خارجی کشته شدند.

رودریگو دوترته، رئیس‌جمهور فیلیپین پیروزی بر داعش را اعلام کرد، اما این پیروزی باعث نشده که افراد بیشتری به داعش بپیوندند.

رومل بانلائویی، رییس موسسه مطالعات صلح، خشونت و تروریسم فیلیپین می‌گوید: داعش به فیلیپینی‌ها پول می‌دهد و بدین شکل نیرو جذب می‌کند. داعش در حال حاضر پیچیده‌ترین و مهم‌ترین مشکل فیلیپین است. ما نباید تظاهر کنیم که این گروه وجود ندارد.

ژنرال گری بسانا می‌گوید: بعد از بمب‌گذاری ۲۷ ژانویه در کلیسای جامع در جزیره جولو، ارتش فیلیپین حملات هوایی انجام داد.

همچنین پهپادهای رهگیری آمریکایی در جنوب فیلیپین جایی که شورشیان محلی به طور گسترده حضور دارند به پرواز در آمدند.

علی‌رغم اقدامات و تدابیر شدید ارتش، شواهد نشان می‌دهد که دولت نتوانسته فیلیپینی‌ها را از عضویت در این گروه افراط‌گرا منع کند.

بعد از گذشت یک هفته از بمب‌گذاری کلیسای جولو، پلیس اعلام کرد که این پرونده حل شده و گروه ابوسیاف را که با داعش بیعت کرده، مقصر این ماجرا اعلام کرد. اما یک کشیش کلیسا اعلام کرد: ما خواستار تحقیقات مستقل شده‌ایم، اما آنها بسیار سریع اعلام کردند که این پرونده بسته شده است. این مساله بسیار جدی است و نیاز به تحقیقات بسیار عمیق وجود دارد. این تهدید محلی نیست. ممکن است بار دیگر این گونه عملیات از سوی داعش تکرار شود.

در طول دهه‌های گذشته شورشیان محلی مانند ابوسیاف حملاتی را از جمله بمب‌گذاری‌هایی انجام داده‌اند. در دهه ۱۹۹۰ بعد از این‌که فیلیپینی‌ها از مبارزه در کنار افراط‌گرایان در افغانستان و تندروهای فیلیپینی از یمن و عربستان سعودی بازگشتند خواستار آغاز مبارزاتی به اصطلاح به نام "جهاد" شدند. آنها می‌خواستند که یک خلافت جدا از حکومت سکولار در فیلیپین ایجاد کنند.

گروه افراطی جامعه اسلامی، وابسته به القاعده در سال ۲۰۰۹ باعث کشته شدن ۲۰۰ نفر در بالی شد. سپس زمانی که داعش خلافتی را در خاورمیانه ایجاد کرد، به این گروه پیوستند. سیدنی جونز رییس موسسه Policy Analysis of Conflict در جاکارتا می‌گوید: دولت قدرت جذب نیرو توسط گروه ابوسیاف را نادیده می‌گیرد.

مقامات فیلیپین می‌گویند که جزیره میندانائو از جدایی طلبان ابوسیاف که مبارزه خود را در سال ۱۹۹۱ آغاز کرده‌اند پاکسازی شده است. هیچ نیرویی در جنگل‌ها مخفی نشده‌اند. مقامات محلی براین باورند که شورشیان بسیار کاهش یافتند.

ژنرال بسانا اعلام کرد: در کل در منطقه باسیلان حدود ۲۰۰ شبه نظامی حضور دارند که رییس آنها با داعش بیعت کرده است.

اینداناما، این شورشی پیشین که سال گذشته میلادی از ابوسیاف جدا شده، می‌گوید، وی به خاطر قبول نکردن ایدئولوژی داعش این گروه را ترک کرده است.

فرماندار منطقه خودمختار مسلمان در فیلیپین اعلام کرد: سال گذشته میلادی یک اسپانیایی در منطقه باسیلان با مواد منفجره بازداشت شد. یک مصری با ۱۹ هزار دلار پول نقد در این منطقه نیز متوقف و بازداشت شد. این دو فرد مشکوک به انجام حملات تروریستی بودند.

وی گفت که اگر حملات در جزیره جولو تشدید شود ممکن است شبه نظامیان دیگر با قایق‌های کوچک وارد منطقه باسیلان شوند. در حال حاضر در میان اندونزی، مالزی و فیلیپین گشت‌زنی‌های دریایی بسیار ضعیف انجام می‌شود. وزیر کشور فیلیپین در حمله جولو یک زوج اندونزیایی را مقصر اعلام کرد، این در حالی است که بازپرسان اندونزیایی اعلام کردند که شواهد کمی در این باره وجود دارد.

اکنون داعش در فیلیپین ظهور کرده و به نظر می‌رسد اگر تدابیر لازم اتخاذ نشود روز به روز بر تعداد نیروهای این گروه در این مجمع الجزایر افزوده شود."

نظرات بینندگان