arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۶۹۸۸۳
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۲۲ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۸
CNBC:

ترامپ چگونه راه را بر مذاکره بین دولت های آینده ایران و آمریکا بست؟

ریچارد شمیرر، مدیر اندیشکده شورای سیاست خاورمیانه بعید می‌داند اقدام ضدایرانی اخیر ترامپ به درگیری نظامی بین تهران و واشنگتن بینجامد. او که پیشتر سفیر آمریکا در عمان نیز بوده، در مصاحبه با سی ان بی سی گفت اقدام آمریکا برای تروریست نامیدن سپاه اهمیت دارد اما تفاوت زیادی با اوضاع فعلی به وجود نمی‌آورد. او افزود من میدانم در هر دو طرف ایران و آمریکا، تلاش می‌شود از برخورد نظامی اجتناب شود چرا که در صورت وقوع، همه را وارد وضعیت پیش‌بینی ناپذیری می‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ترامپ چگونه راه را بر مذاکره بین دولت های آینده ایران و آمریکا بست؟

شرلی تی در سی ان بی سی نوشت: ترامپ با تروریستی اعلام کردن سپاه، به تنش ها میان ایران و آمریکا دامن زد. به گفته امیلی هاتورن از مرکز استراتفور، این اقدام لایه دیگری بر موانع تقنینی می‌افزاید که دو کشور را مجبور خواهد کرد سال‌ها زمان صرف زدودن آنها کنند. او روز سه‌شنبه در مصاحبه با سی ان بی سی گفت که اقدام بی‌سابقه ترامپ، کار دولت‌های آتی آمریکا را برای مذاکره با ایران دشوارتر خواهد کرد. دولت بعدی اگر بخواهد با ایران مذاکره‌ کند باید سپاه پاسداران را از فهرست مخاطبان خود کنار بگذارد.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران که پس از انقلاب سال ۱۹۷۹ بنیان نهاده شد، بازوی نخبه نیروهای مسلح ایران تلقی می‌شود و از نفوذ زیادی در امور نظامی ایران برخوردار است. تصمیم روز دوشنبه ترامپ که از ۱۵ آوریل لازم‌الاجرا می‌شود، نخستین نمونه از تروریست دانستن بخشی از یک حکومت خارجی در تاریخ آمریکا است و لایه‌ای دیگر از تحریم‌ها را علیه ایران به وجود می‌آورد.

هاتورن می‌گوید دولت ترامپ قصد دارد آن‌قدر فشار اقتصادی بر ایران وارد کند تا با شعله‌ور کردن اعتراضات مردمی به شکاف میان جریان‌های سیاسی داخلی آن دامن بزند.

هاتورن معتقد است این تصمیم نباید موجب نگرانی بابت وقوع برخورد نظامی شود چراکه تغییری در وضعیت پرتنش فعلی میان نظامیان این دو کشور در منطقه بخصوص خلیج‌فارس ایجاد نمی‌کند. ریچارد شمیرر، مدیر اندیشکده شورای سیاست خاورمیانه نیز با او هم‌عقیده است و بعید می‌داند این اقدام به درگیری نظامی بینجامد. او که پیشتر سفیر آمریکا در عمان نیز بوده، در مصاحبه با سی ان بی سی گفت اقدام آمریکا برای تروریست نامیدن سپاه اهمیت دارد اما تفاوت زیادی با اوضاع فعلی به وجود نمی‌آورد. او افزود من میدانم در هر دو طرف ایران و آمریکا، تلاش می‌شود از برخورد نظامی اجتناب شود چرا که در صورت وقوع، همه را وارد وضعیت پیش‌بینی ناپذیری می‌کند.

نظرات بینندگان