استاندار لرستان از تخلیه روستاهای حاشیه سد سیمره خبر داد.
به گزارش ایسنا، سید موسی خادمی اظهار کرد: یکی از مسائلی که طی چند روز پیش در استان مطرح شده بحث بالا آمدن آب رودخانه سیمره است و احتمال دارد تعدادی از روستاهای حاشیه سد در مخزن آن قرار گرفته و مشکلاتی ایجاد کند.
وی با یادآوری اینکه از روز اول به دنبال تخلیه روستاها بودیم و هماکنون نیز در حال جادهسازی هستیم تا مسیر خروج آنان را فراهم کنیم، افزود: یکی از نگرانیهای اصلی مردم این است که سد از سالها پیش قرار بود اراضی و خانههای اطراف آن را وزارت نیرو خریداری کند تا تخلیه انجام شود، البته این کار صورت نپذیرفته و مردم سر در گم بودند.
خادمی بیان کرد: از طرفی در مورد سد هم تصمیم گرفته بودند که ارتفاع را بالا ببرند تا مشکلی برای آنها به وجود نیاید، اما با توجه به حوادث اخیر سد تصمیم گرفته شده که درازای آن را به گونهای تنظیم کنند چراکه روستاها در مخزن قرار خواهند گرفت.
استاندار لرستان خاطرنشان کرد: ما باید مطالبه مردم را پیگیری میکردیم تا خرید منازل و اراضی آنها که دچار مشکل میشوند را دولت تضمین کند تا مردم با خیال راحتتری اموال منقول و غیرمنقول خود را جابجا کنند.
وی با بیان اینکه امروز تماسی با دکتر جهانگیری و مسئولان وزارت نیرو داشتیم، گفت: برای پرداخت خسارت منازل و اراضی اعلام کردند که اعتبار کافی تامین شده است و هماکنون در حال ارزیابی هستند؛ بنابراین با اطمینان به مردم میگوییم دولت با آنها است و حتما اراضیشان خریداری خواهد شد؛ آنان باید برای جلوگیری از آسیب جانی و مالی با ماموران و نیروهای ستاد بحران در تخلیه این مناطق همکاری لازم را داشته باشند.
به گفته خادمی، بیشتر این روستاها در مرز لرستان بوده که حدود ۱۳ روستا هستند.
استاندار لرستان با اشاره به وضعیت معیشت مردم در پلدختر گفت: ماهیت کار به لحاظ اینکه زندگی مردم را گل و لای گرفته بسیار سخت است که باید پاکسازی شود.
وی ادامه داد: بسته شدن کانالهای انتقال آبهای سطحی و دپو شدن این گل و لای در کوچهها و محل انتقال و تخلیه آنها از مشکلات ماست.
خادمی با بیان اینکه تمامی دستگاهها و نهادها مشغول کار هستند تا بتوانند طی چند روز آینده مردم را به زندگی عادی برگردانند، افزود: قطعا برخی از خانهها در پلدختر کنار رودخانه بازسازی نخواهند شد و باید با هماهنگی مسکن و شهرسازی به مکانهای دیگری انتقال یابند.
سیل ۳۵۰۰ میلیارد به سلسله خسارت زد
فرماندار سلسله گفت: بر اثر جاری شدن سیل بیش از ۳۵۰۰ میلیارد ریال خسارت به زیرساختهای این شهرستان وارد شد.
شریف خسروی در جلسه ستاد بحران شهرستان با حضور آیتالله مبلغی نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری در سالن جلسات فرمانداری، اظهار کرد: در بارندگیهای اخیر، حجم سیلاب شهر الشتر بهتنهایی ۵۱۰ مترمکعب در ثانیه بود که اگر مدیریت نمیشد میتوانست خسارات بسیاری به بار آورد.
وی با بیان اینکه با اعلام سازمان هواشناسی، ستاد مدیریت بحران شهرستان از یک هفته پیش از شروع بارشها در حوزه پدافند غیرعامل ورود کرد، افزود: با حضور بخشداران و همکاری دهیاران تمامی رودخانهها، انهار و گذرهای آب لایروبی و در مسیرهایی که احتمال ریزش کوه و یا رانش جاده وجود داشت، تجهیزات راهداری و اکیپهای امدادی مستقر شدند تا حادثه ناگواری رخ ندهد.
خسروی با اشاره به مسدود بودن راه ارتباطی روستای چشمه طلا از دهستان قلایی به دلیل شکسته شدن پل ارتباطی این روستا در سیلاب اخیر، عنوان کرد: پیش از شروع بارشها در این روستا، یک دستگاه بولدوزر و یک اکیپ امدادی از هلال احمر مستقر شده بود که امروز با پرواز بالگرد و امدادرسانی هوایی، سوخت موردنیاز بولدوزر ارسال خواهد شد تا راه دسترسی به این روستا بازگشایی و ارتباط زمینی با این روستا و نیز ارتباط زمینی کل شهرستان برقرار شود.
نماینده عالی دولت در شهرستان سلسله، ادامه داد: در شهرستان سلسله با وجود رانشهای زمین قطعی گاز نداشتیم، تنها برق چند روستا قطع شد که سریعاً با کمک نیروهای اداره برق، مشکل این روستاها برطرف و ۱۵ روستایی نیز که قطعی آب آشامیدنی پیدا کرده بودند به سرعت رفع مشکل شدند.
فرماندار سلسله با اشاره به فعالیت مستمر و بدون وقفه اعضای مدیریت بحران شهرستان طی ۷۲ ساعت حالت بحرانی شهرستان، خاطرنشان کرد: طی مدت وقوع سیل در شهرستان، شهرداریهای الشتر و فیروزآباد با ایجاد کانالهای حائل و لایروبی جداول و کانالها اجازه ندادند که سیلاب به شهر ورود کرده و برای مردم مشکل ایجاد کند.
نماینده عالی دولت در شهرستان سلسله با اشاره به خسارت ۳۵۰۰ ریالی سیلاب به شهرستان، تصریح کرد: حدود ۱۰۰ پل ارتباطی دچار خسارت شدهاند و یک نفر هم بر اثر تخریب پل نوساز کاکارضا جان خود را از دست داد که ناشی از کمکاری پیمانکار طرح بوده و پرونده قضایی آن در دست بررسی است.
وی با اشاره به مدیران دستگاههای اجرایی شهرستان، گفت: باید مدیران در کوتاهترین زمان ممکن برآوردهای خسارات حوزه خود را انجام داده و سرعت عمل در کارهای خود داشته باشند و فعالیتهایشان بهگونهای باشد که مردم حضور آنها را در کنار خود لمس کرده و احساس آرامش کنند.
خسارات شدید سیل به بیش از ۷۰ درصد واحدهای صنفی پلدختر
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان گفت: سیل به بیش از ۷۰ درصد از واحدهای صنفی پلدختر خسارات بسیار شدیدی وارد کرده است.
محمدرضا صفیخانی در جلسه قرارگاه بسیج متخصصین سازمان بسیج مهندسین صنعتی بیان کرد: متاسفانه در ماههای گذشته لرستان شرایط خاصی را تجربه کرده و آسیبهای اقتصادی و روانی سیل این استان بسیار بالاست.
وی ادامه داد: لرستان استانی در حال توسعه بوده و یکی از موانعی که در گذشته در راستای توسعه این دیار وجود داشت کمبود زیرساختها است که تلاش زیادی برای جبران این موارد در سالهای گذشته انجام شده، اما متاسفانه مناطقی که دچار سیل شدهاند از نظر توسعه با مشکلات و چالشهای زیادی روبرو هستند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان عنوان کرد: به عنوان نمونه در چند سال گذشته تلاشهای زیادی برای توسعه اقتصادی و صنعتی پلدختر صورت گرفته شد که متاسفانه سیل خسارت زیادی به بخشهای مختلف این شهرستان وارد کرده است.
صفیخانی در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه حداقل ۷۰ درصد از واحدهای صنفی پلدختر با آسیب و خسارات کامل روبرو شدهاند، افزود: باید با استفاده از روشهای مختلف به دنبال حمایت از فعالان اقتصادی آسیب دیده باشیم چرا که اگر روند طولانی شود مطمئنا چالشهای زیادی را درگیر کشور خواهد کرد که نمونه بارز آن را باید افزایش مهاجرت دانست.
وی معتقد است: باید زمینه را برای افزایش مشارکت عمومی در راستای بازسازی مناطق سیل زده فراهم کرد تا هر چه سریعتر زیرساختها و اماکن مردم بازسازی شوند.
این مسئول در ادامه بیان کرد: حضور اقشار مختلف مردم برای پاکسازی و کمک به شهروندان پلدختری یک امر بیسابقه بوده که باید قدردان باشیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان عنوان کرد: سازمان بسیج مهندسین کشور میتواند کمک زیادی به کاهش خسارات بحران سیل در لرستان کند.
صفیخانی اظهار کرد: انتظار داریم دغدغه اساسی بسیج مهندسین این باشد که مدلی طراحی شود که مشارکت عمومی افزایش یافته و با سازماندهی درست و با برنامه، منابع و امکانات در جهت بازسازی و حل مشکلات به کار گرفته شوند.
امداد هوایی جمعیت هلال احمر به ۱۱ روستای صعبالعبور الیگودرز
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان از امداد هوایی به ۱۱ روستای صعبالعبور الیگودرز خبر داد.
صارم رضایی اظهار کرد: عملیات امداد هوایی جمعیت هلال احمر شهرستان الیگودرز با ۱۰ سورتی پرواز در مناطق صعبالعبور انجام شد.
وی افرود: بالگرد جمعیت هلال احمر استان و امدادگران این جمعیت در شهرستان الیگودرز با ۱۰ سورتی پرواز به ۱۱ روستای بخش بشارت ذلقی و ززو ماهرو امداد رسانی کردند.
این مسئول اضافه کرد: این عملیات شامل انتقال آرد و آذوقه بود که در بین اهالی این مناطق توزیع شد.
وی تصریح کرد: دراین عملیات همچنین ۸ بیمار از روستاهای کور، ایلرد، سوزر و همچنین در این پروازها ۳ مادر باردار که شرایط مناسبی نداشته و نیازمند مداوای فوری بودند به مراکز درمانی الیگودرز انتقال داده شدند.
رضایی افزود: اهالی این روستاها راه ارتباطی ندارند.
لوازمخانگی ۱۰۰ فرهنگی سیلزده در لرستان تامین میشود
مدیرکل آموزشوپرورش تهران گفت: اسباب و لوازمخانگی ۱۰۰ فرهنگی سیلزده در لرستان تامین میشود.
عبدالرضا فولادوند در جلسه مدارس تخریبی در مناطق سیلزده استان در سالن جلسات خانه معلم خرمآباد بیان کرد: در راستای کمکرسانی به مناطق سیلزده لرستان چهار کارگروه در آموزشوپرورش شهر تهران فعالشده که دو کارگروه مربوط به جمعآوری کمکهای نقدی و غیرنقدی است.
وی اظهار کرد: کمکهای آموزشوپرورش تهران به لرستان با اولویت همکاران فرهنگی به استان ارسال میشود.
فولادوند ادامه داد: تلاش میشود کمکهای نقدی به فرهنگیان خسارتدیده در اثر سیل پرداخت شود.
وی افزود: اجناس و کالاهایی به عنوان هدیه به مناطق سیلزده ارسال میشود و پس از دستهبندی در اختیار فرهنگیان آسیبدیده قرار میگیرد.
مدیرکل آموزشوپرورش تهران اضافه کرد: ماموریت اصلی این اداره کل به عنوان معین لرستان تلاش برای به جریان انداختن آموزش و تحصیل دانشآموزان است.
وی یادآور شد: در مقطع ابتدایی و متوسطه کمکهای لازم ارائه میشود، اما در پایه ۱۲ به صورت ویژه حمایت خواهد شد و در این راستا کارگروهی با ظرفیت تحت پوشش قرار دادن ۱۲۰۰ دانشآموز پایه ۱۲ برای آمادهسازی کنکور تشکیل شده است.
وی اظهار کرد: همچنین ۳۰۰ مشاور آموزشی تهران برای حضور در مناطق سیلزده لرستان اعلام آمادگی کردهاند که در گروههای ۵۰ نفره به لرستان اعزام خواهند شد.
فولادوند ادامه داد: همچنین ۱۰۰ دانشآموز استثنایی توسط آموزشوپرورش تهران تحت پوشش قرار خواهد گرفت.
وی بیان کرد: همچنین در حوزه پرورشی با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهران جنگهای شادی، بازیهای کودکانه و توزیع اسباببازی در این مناطق اجرا میشود.
توزیع بیش از یک میلیون قرص نان رایگان و ۵۰۰۰ کیسه آرد در مناطق سیلزده
سرپرست شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۱۲ از توزیع یکمیلیون و ۳۰۰ هزار قرص نان رایگان و ۵۰۰۰ کیسه آرد در مناطق سیلزده لرستان خبر داد.
حجت بیرانوند افزود: شرکت غله قبل از وقوع سیل پنجم فروردین ماه با اتخاذ تمهیداتی آرد مصارف خبازی و خانه پزی را در کلیه شهرستانها بالاخص مناطق در معرض سیل تامین و به مبادی مصرف حمل کرد.
وی ادامه داد: پس از بروز حادثه سیل مشکلی در زمینه تامین آرد وجود نداشته است.
بیرانوند اضافه کرد: از ابتدای سال جاری با ارتباط مستمر با ستاد مدیریت بحران تکالیف شرکت به موقع عملیاتی و با بسیج امکانات و نیروی انسانی پس از وقوع سیل نسبت به امدادرسانی به آسیبدیدگان اقدام شد.
بیرانوند با تشکر از پیگیریها و مساعدتهای ویژه معاون وزیر و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران اظهار کرد: پس از بروز سیل برخی استانهای همجوار نسبت به ارسال نان جهت توزیع در مناطق سیلزده اقدام کردند.
بیرانوند اختصاص و حمل به موقع آرد موردنیاز خبازیها و مصارف خانه پزی به مناطق آسیبدیده، توزیع ۵۰۰۰ کیسه آرد با مساعدت خیرین بهصورت رایگان در مناطق روستایی و عشایری سیلزده، بسیج واحدهای خبازی شهرهای استان به لحاظ تامین نان مناطق سیلزده، تامین و توزیع یکمیلیون و سیصد هزار قرص نان رایگان در مناطق سیلزده پلدختر، معمولان، چگنی، نورآباد و خرمآباد با همکاری استانهای همجوار و خبازان استان را از اهم اقدامات صورت گرفته در جریان سیل اعلام کرد.
وصول ۲۳۰ میلیارد از بدهی برق مصرفی ادارات لرستان
مدیرعامل شرکت توزیع برق از وصول ۲۳۰ میلیارد از بدهی برق مصرفی ادارات لرستان خبر داد.
فریدون خودنیا گفت: در اجرای بند (و) تبصره (۵) قانون سال ۱۳۹۷ کل کشور و آئیننامه اجرایی آن موضوع تصویبنامه هیات وزیران مبلغ ۲۳۰ میلیارد ریال از بدهی برق مصرفی ادارات و سازمانهای دولتی استان از طریق اوراق تسویه، تهاتر و وصول شد.
وی ادامه داد: با اقدام فوق علاوه بر آزادسازی منابع مالی ادارات و سازمانهای دولتی استان مبلغ مذکور از بدهیهای شرکت توزیع کاسته و بر وصول مطالبات نیز افزوده شد.
این مسئول افزود: بخشی از درآمد شرکت توزیع به وصول مطالبات بستگی دارد و ارائه خدمات باکیفیت بالاتر فقط منوط به نقدینگی شرکت است که از مردم فهیم استان انتظار داریم در جهت تحویل انرژی پایدارتر و باکیفیت بالاتر نسبت به پرداخت بدهی بهای برق مصرفی خود اقدام کنند.
حمایتهای ویژه وزارت آموزش از فرهنگیان خسارتدیده از سیل
مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزشوپرورش گفت: آموزشوپرورش از هیچ گونه تلاشی، جهت رفاه حال این عزیزان و همراهی، همیاری و همکاری با سیلزدگان، کوتاهی نخواهد کرد.
گودرز کریمیفر در حاشیه بازدید از مناطق سیلزده استان افزود: در حال بررسی و شناسایی جامعهی فرهنگی آسیبدیده در شهرستانهای سیلزده هستیم تا ضمن پشتیبانی از آسیب دیدگان، با توجه به نوع خسارات وارده، بستههای حمایتی و رفاهی به آنان ارائه کنیم.
به گفته وی، پرداخت تسهیلات کمبهرهی خرید لوازمخانگی تا سقف ۱۵ میلیون تومان، تسهیلات ساخت یا خرید مسکن تا سقف ۵۰ میلیون تومان و همچنین مساعدتهای بلا عوض به دانشآموزان سیلزده از جمله بستههای حمایتی وزارت آموزشوپرورش خواهد بود.
این مقام مسئول همچنین افزود: ادارات کل آموزشوپرورش استانهای تهران و شهرستانهای تهران به انضمام آموزشوپرورش االبرز به عنوان استانهای معین مناطق سیلزده، انتخاب و از تمام ظرفیتهای موجود، جهت کیفیتبخشی به مسائل آموزشی استفاده میشود.
وی افزود: با مساعدت و مشارکت خیرین مدرسهساز و دعوت از تعدادی از خیرین فعال سراسر کشور بهزودی، عملیات بهسازی و بازسازی مدارس تخریبشدهی سیل اخیر، با انعقاد تفاهمنامههای فیمابین، اجرایی میشود.
کریمیفر افزود: بهزودی بخشی از تجهیزات اداری و آموزشی جهت مناطق سیلزده، تهیه، تامین و تحویل ادارات آموزشوپرورش مربوطه میشود.
وی تصریح کرد: توسط مراکز رفاهی (خانههای معلم) تا عادی شدن وضعیت بحرانی در مناطق سیلزده، تهیه، پخت و توزیع غذای گرم از دیگر اقدامات حمایتی آموزشوپرورش از خانوادههای فرهنگی سیلزده است.