arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۷۰۲۶۱
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۴ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۸

اتحادیه عرب: شرط بازگشت سوریه به اتحادیه، دوری از ایران است

«احمد ابوالغیط» دبیر کل اتحادیه عرب باردیگر شرط مداخله جویانه این اتحادیه در امور داخلی سوریه را برای دوری از ایران به عنوان شرطی برای احیای کرسی دمشق در این اتحادیه تکرار کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

«احمد ابوالغیط» دبیر کل اتحادیه عرب باردیگر شرط مداخله جویانه این اتحادیه در امور داخلی سوریه را برای دوری از ایران به عنوان شرطی برای احیای کرسی دمشق در این اتحادیه تکرار کرد.

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از شبکه مصری «صدی البلد» ،وی در گفت و گو با این شبکه مدعی شد که بسیاری از کشورهای عربی می‌گویند شرطشان برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، حصول راه‌حل سیاسی، نزدیک‌تر شدن روابط سوریه با کشورهای عربی و نیز دوری این کشور از ایران است.

ابوالغیط ادعا کرد:« زمانی که مطمئن شویم صندلی سوریه در اتحادیه عرب را ایران اشغال نمی‌کند (در اشاره به روابط نزدیک ایران و سوریه)، بازگشت سوریه اتفاق می افتد.

وی با بیان اینکه اتحادیه عرب به موضوع درج نام سپاه پاسداران در فهرست گروه های تروریستی نپرداخت، افزود: این سازمان مواضع خود را از طریق نشست سران و شورای وزرای خارجه اعلام می کند.
دبیر کل اتحادیه عرب تصریح کرد که اتحادیه عرب موضع گیری ها را تحلیل و سعی می کند آن را درک کند اما اتحادیه عرب نیاز به دنباله روی از تصمیم واشنگتن درباره درج نام سپاه در گروه تروریستی ندارد.

رئیس اتحادیه عرب مدعی شد که اگر ایران عملکرد خود در منطقه عربی را تغییر دهد در آن صورت دیدارهای عربی-ایرانی ممکن خواهد شد.

ادعای ابوالغیط برای بازگشت مشروط سوریه به اتحادیه عرب در حالی است که دمشق تاکنون ابراز تمایلی برای بازگشت به این اتحادیه نکرده و اعلام کرده که کسانی که کرسی سوریه را به تعلیق در آورده اند باردیگر باید برای بازگرداندن آن تلاش کنند.

این سخنان مداخله جویانه ابوالغیط مورد پذیرش همه اعضای اتحادیه عرب نبوده و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی نشست سران این اتحادیه را که ماه گذشته در تونس برگزار شد را در میانه سخنان ابوالغیط که باردیگر اتهاماتی علیه ایران و ترکیه مطرح کرد، ترک کرد.

همچنین امارات و بحرین در اواخر سال 2018 باردیگر سفارتخانه های خود را در دمشق فعال کردند.

عضویت سوریه در اتحادیه عرب در سال ۲۰۱۱ و همزمان با آغاز ناآرامی‌های این کشور و فشار قطر، عربستان، امارات، و بحرین، به حالت تعلیق در آمد.

نظرات بینندگان