پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : شورای امنیت سازمان ملل متحد تا ساعاتی دیگر برای بررسی کودتای نظامی سودان و تحولات اخیر این کشور جلسه فوری تشکیل میدهد.
به گزارش ایرنا از شبکه تلویزیونی یورونیوز، این جلسه به درخواست آمریکا و پنج عضو اتحادیه اروپا شامل انگلیس، فرانسه، آلمان، بلژیک و لهستان تشکیل میشود.
همزمان آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز ضمن اعلام آمادگی این سازمان برای حمایت از مردم سودان طرفهای درگیر در تحولات اخیر را به آرامش و خویشتنداری دعوت کرد.
همچنین اتحادیه اروپا در واکنش به ادای سوگند ارتشبد «عوض بن عوف» به عنوان رئیس شورای نظامی انتقالی سودان خواستار انتقال قدرت از ارتش به غیر نظامیها شد.
«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای با بیان این که مردم سودان خواستار تغییر هستند، تاکیدکرد: ارتش سودان حکومت را به افراد غیر نظامی بسپارد.
وی تصریح کرد: تنها یک روند سیاسی قابل اعتماد و جامع میتواند خواستههای مردم سودان را تامین کند و منجر به اصلاحات سیاسی، اقتصادی مورد نیاز این کشور شود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین افزود: نمیتوان جز با سپردن قدرت به یک دولت انتقالی غیر نظامی، روند سیاسی را محقق کردو تمامی گروهها باید آرامش خود را حفظ کنند و خویشتندار باشند.
در همین ارتباط، شورای نظامی سودان که اکنون قدرت را در این کشور در دست دارد، روز جمعه با صدور بیانیهای اعلام کرد دولت آینده سودان 'دولتی غیر نظامی' خواهد بود.
شورای نظامی سودان در بخشی از این بیانیه افزود که دولت آینده سودان 'دولتی غیرنظامی' خواهد بود و این شورا بعد از واگذاری قدرت به دولتی قانونی، به کار خود پایان میهد.
در این بیانیه آمده است که شورای نظامی به هیچ عنوان اجازه نخواهد داد که به امنیت ملی کشور آسیبی وارد شود.
همچنین عمرزین العابدین رئیس کمیته سیاسی وابسته به شورای نظامی سودان در نشستی مطبوعاتی ادامه داد: به هیچ عنوان عمرالبشیر را به طرفهای خارجی تحویل نخواهیم داد، اما ممکن است او را بر اساس ارزشهای خود محاکمه کنیم. هر محدودیتی را که نظام سابق بر عرصه سیاسی اعمال کرده بود، از بین خواهیم برد.
رئیس کمیته سیاسی شورای نظامی سودان یادآورشدکه صلاح قوش رئیس سازمان اطلاعات این کشور هدایت 'تغییر در سودان' را برعهده دارد.
ارتش سودان روز پنجشنبه با انتشار بیانیهای که ارتشبد بن عوف وزیر دفاع این کشور آن را قرائت کرد، برکناری البشیر رئیس جمهوری این کشور را پس از ۳۰ سال حکومت، تائید و سه ماه حالت فوق العاده و یک ماه محدودیت رفت و آمد در این کشور شمال آفریقا اعلام کرد.