arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۷۱۵۱۲
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۲۰ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۸

تلاش آمریکا برای کمک گرفتن از روسیه در ماجرای حل بحران کره

نماینده ویژه آمریکا در مساله کره شمالی پس از ناکامی دونالد ترامپ در برابر کیم جونگ اون رهبر کره شمالی راهی مسکو شده است تا راهی برای آنچه تلاش واشنگتن بر خلع سلاح هسته ای پیونگ یانگ عنوان شده با حمایت کرملین پیدا کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تلاش آمریکا برای کمک گرفتن از روسیه در ماجرای حل بحران کره«استفان بایگون» برای انجام این ماموریت امروز راهی مسکو شد و تا فردا در بزرگترین کشور جهانی می ماند و با همتایان روس خود بر سر کره شمالی مذاکره می کند.
ایگور مورگولوف معاون وزیر امور خارجه روسیه که مسئول امور مربوط به کره شمالی در وزارت خارجه این کشور است قرار است با بایگون دیدار کند.
دور قبلی مذاکرات این دو درباره مساله هسته ای شبه جزیره کره، سه ماه پیش در واشنگتن برگزار شد اما نتایج ملموسی در پی نداشت.
با این وجود به نظر می رسد آمریکا به میانجیگری کرملین بر سر رسیدن به راه حلی برای حل و فصل بحران کره دل بسته است چرا که هشتم اسفند ماه سال 97 ترامپ با همین هدف با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در هانوی پایتخت ویتنام دیدار و گفت وگو کرد، دیداری که برخلاف انتظارها خیلی زود پایان یافت و حتی بیانیه ای نیز در پی نداشت.
براساس گزارش رسانه ها، مذاکرات دو طرف به دلیل اصرار ترامپ برای تحویل سلاح هسته ای کره شمالی و خلع سلاح هسته ای کامل این کشور به شکست انجامید.
به گزارش رسانه های روسی، آمریکا در آن دیدار بر بسته شدن همه سایت های هسته ای کره شمالی اصرار کرد درحالی که رهبر کره شمالی فقط با تعطیلی یک مرکز تحقیقات هسته ای موافق بود.
همچنین گفته شد نابودی راکتور هسته ای یونگ بیون و ارایه جدول زمانی برنامه خلع سلاح هسته ای کره شمالی از مهمترین خواسته های ترامپ از کیم بود و در عوض کره شمالی نیز خواستار اعلام پایان جنگ 1950 - 53 دو کره، لغو تحریم ها و تعلیق رزمایش های مشترک نظامی کره جنوبی و آمریکا شد.
در طرف دیگر ماجرا از دیرباز روسیه قرار داشته است، این کشور عضو مذاکرات شش جانبه برای حل مساله هسته ای شبه جزیره کره شمالی است، تشکلی متشکل از کشورهای همسایه و قدرت های جهانی که پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا، کنار گذاشته شد و ترامپ اعلام کرد که به تنهایی مشکل کره را برطرف خواهد کرد.
مذاکرات شش جانبه در واقع مجرایی بود که توانست کشورهای کره شمالی از یک طرف و پنج کشور ژاپن، چین، کره جنوبی، روسیه و آمریکا از طرف دیگر را به پای میز مذاکره بیاورد تا به نگرانی های آنها در قبال برنامه هسته ای نظامی کره شمالی پرداخته شود.
فرایند مذاکرات شش جانبه از سال 2003 در شرایط بروز بحران متولد شد و تا زمان برگزاری آزمایش اتمی کره شمالی در سال 2008 ادامه داشت و از این تاریخ پیونگ یانگ گفت وگوهای شش جانبه را چارچوبی مرده خواند.
اما موضوعی که داستان حل و فصل بحران کره شمالی را میان آمریکا و روسیه پیچیده کرده است تفاوت نگاه دو کشور به نحوه حل وفصل اختلافات است به شکلی که می توان گفت روسیه و آمریکا در مساله هسته ای کره شمالی اختلافات عمیق و اساسی دارند. 
مسکو از یک سو بر لغو تحریم های یکجانبه آمریکا در مورد کره شمالی اصرار دارد و آن را غیرقانونی می داند حال آن که طرف آمریکایی حاضر نیست در این خصوص با هیچ کشوری مذاکره کند.
یادآور می شود که تحریم های آمریکا علاوه بر تحریم هایی است که شورای امنیت با حمایت روسیه علیه کره شمالی وضع کرده است.
اختلاف دیگر روسیه و آمریکا بر سر برگزاری رزمایش های مشترک آمریکا و کره جنوبی در کنار مرزهای کره شمالی است. 
مقامات کرملین بارها اعلام کرده اند که این رزمایش ها کره شمالی را تحریک می کند و زمینه را فراهم می سازد که پیونگ یانگ به انجام آزمایش های موشکی به این مانورها پاسخ دهد.
به عقیده روس ها، برای پایان دادن به آزمایش های موشکی و هسته ای کره شمالی، آمریکا و کره جنوبی باید برگزاری رزمایش های مشترک سالیانه خود را کنار بگذارند.
از سوی دیگر روسیه سال گذشته با مشارکت چین یکی از کشورهای نزدیک به پیونگ یانگ، نقشه راهی را برای حل مساله شبه جزیره کره ارائه کردند که خودداری از برگزاری رزمایش های مشترک آمریکا و کره جنوبی و آغاز مذاکرات طرف های مناقشه شبه جزیره کره از بندهای آن بود.
اکنون بنظر می رسد مقامات واشنگتن پس از 3 سال تلاش یکجانبه و مستقیم با کره شمالی دست از پا درازتر به سمت دیگر قدرت ها در قاره آسیا از جمله روسیه روی آورده اند که به دلیل گستردگی خود با کره شمالی نیز مرز مشترک دارد.
بسیاری معتقدند که مقامات کاخ سفید امیدوارند با همراه کردن روس ها، این کشور را متقاعد کنند که در خلع سلاح هسته ای کره شمالی به آنها بپیوندد و مسیر واشنگتن را در پیش بگیرد.
بنابراین انتظار می رود در مذاکرات مسکو، بین روسیه و آمریکا مسائل و موانع موجود در پایان دادن به مساله اتمی کره شمالی مطرح و مورد بحث قرار گیرد و در آن روسیه بر لزوم ارائه تضمین های امنیتی به کره شمالی و لغو تحریم های این کشور تاکید کند و نماینده آمریکا پس از دریافت پیشنهادهای روسیه به واشنگتن باز گردد تا به اصطلاح پوتین، بار دیگر توپ در زمین آمریکا قرار بگیرد.

نظرات بینندگان