arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۷۱۷۵۰
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۲ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۸

صادرات نفت ایران به چین ۳۳ درصد افزایش یافت

چین در آستانه اتمام معافیت شش‌ماهه تحریم نفتی ایران واردات نفت از این کشور را افزایش داده و طی آوریل ۷۵۴هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده که این رقم نسبت به ماه قبل ۳۳درصد رشد داشته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

چین در آستانه اتمام معافیت شش‌ماهه تحریم نفتی ایران واردات نفت از این کشور را افزایش داده و طی آوریل ۷۵۴هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده که این رقم نسبت به ماه قبل ۳۳درصد رشد داشته است.

به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، با وجود افزایش قیمت نفت به‌نظر می‌رسد چین همچنان به ذخیره نفت در تأسیسات استراتژیک و اقتصادی خود به‌میزان بالا در سه‌ماهه اول سال ادامه داده است.

با اینکه چین آمار دقیقی از ذخایر استراتژیک و اقتصادی خود نداده، ولی با توجه به مقدار پالایش نفت و مصرف داخلی و واردات نفت خام می‌توان به این نتیجه رسید.

پالایشگاه‌ها ۱۲.۶ میلیون بشکه نفت خام در روز در سه‌ماهه اول سال پالایش کردند که ۴.۴ درصد نسبت به سه ماه پایانی ۲۰۱۸ افزایش داشت و به همین میزان هم نسبت به سال قبل بالا رفته بود.

واردات نفت خام طی دوره ژانویه تا مارس ۹.۳ میلیون بشکه در روز بود در حالی که تولید داخلی ۳.۸۴ میلیون بشکه در روز اعلام شد، در نتیجه مقدار کل به ۱۳.۸ میلیون بشکه رسید.

با کم کردن تولید پالایشگاهی از کل نفت خام در دسترس، ۱.۳ میلیون بشکه نفت اضافه می‌آید و این همان نفتی است که وارد تانکر‌های ذخیره می‌شود.

اگر همین محاسبه را برای سه ماه پایانی ۲۰۱۸ انجام دهیم به عدد ۹۵۰ هزار بشکه در روز می‌رسیم که نشان می‌دهد چین مقدار ذخیره نفت خود را ۵۷ هزار بشکه در روز در سه ماه اول ۲۰۱۹ نسبت به سه ماه پایانی ۲۰۱۸ افزایش داده است.

این افزایش جریان ذخیره نفت در چین در زمانی اتفاق افتاده که قیمت نفت خام افزایش یافته است. شاخص نفت برنت ۳۳ درصد نسبت به پایان ۲۰۱۸ بالا رفته و به ۷۱.۶۲ دلار در هر بشکه رسیده است.

جالب است که محموله‌های واردشده به چین در ژانویه و فوریه زمانی خریداری شده بودند که قیمت نفت هنوز رو به کاهش بود. در آن زمان نفت برنت ۴۵ درصد نسبت به اوج ۸۶.۲۹ دلار ماه اکتبر کاهش یافته بود و با قیمت ۵۰.۴۷ دلار در ماه دسامبر معامله می‌شد.

هنوز مشخص نیست افزایش اخیر قیمت نفت باعث جریان کندتر ذخیره نفت در چین شود، ولی فاصله بین تولید پالایشگاهی و کل نفت در دسترس در چین به ۶۹۰ هزار بشکه کاهش یافته است.

یک عامل مهم دیگر کاهش احتمالی واردات چین از ایران و ونزوئلا است که هردو تحت تحریم آمریکا هستند. البته این کاهش مربوط به ماه آوریل نمی‌شود. واردات چین از ایران در ماه آوریل با افزایش ۳۳ درصدی نسبت به ماه قبل از آن مواجه شده و به ۷۵۴ هزار بشکه در روز رسیده است. چین در ماه مارس ۵۶۵ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده بود. انتظار می‌رود واردات چین از ونزوئلا تا ۳۹۹ هزار بشکه در روز در آوریل بالا برود. چین در مارس ۲۶۶ هزار بشکه از ونزوئلا وارد کرده بود.

احتمالاً با سخت‌تر شدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران در اوایل ماه می، واردات چین از این کشور هم تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

عامل تأثیرگذار دیگر در واردات نفت خام چین، ادامه تلاش‌های اوپک و متحدانش از جمله روسیه برای محدود کردن تولید نفت به‌منظور افزایش قیمت آن است. بیشتر این کاهش از سوی عربستان سعودی بوده است.

کلاً، اگر چین سعی در خرید نفت از ایران، ونزوئلا و عربستان داشته باشد، احتمالاً جریان ورود نفت خام به ذخایر آن در ماه‌های آتی کاهش می‌یابد.

نظرات بینندگان