پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اکتشاف موجودی عظیمالجثه در سیبری در تابستان سال 2018 انجام شده اما اخیرا در موزه طبیعی علوم و ابتکارات پیشگام در توکیوی ژاپن به نمایش عمومی درآمده است.
«جولی میکن» دیرینه شناس و استاد دانشگاه درباره این اکتشاف گفت:
این کشف حیرتانگیز است و باعث شد که به فکر رفتن به سیبری و کاوش در یخها بیفتم تا بتوانم اثر بیشتری از گونههای عصر یخبندان پیدا کنم. به نظر میرسد این موجود تازه دیروز مرده است. ما تا به حال هیچ گرگی را از دوران عصر یخبندان با گوشت و پوستش ندیده بودیم.
این گرگ پلیستوسنی در زمان مرگ 2 تا 4 سال داشته است. عکسهایی که از آن گرفته شده لایه ضخیمی از خز روی سر آن، پوزه بزرگ و دندانهای وحشتانگیزی این موجود را نشان میدهد. سر بسیار بزرگ است و حدود 40 سانتیمتر طول دارد، در حالی که طول سر گرگهای امروزی 23 تا 28 سانتیمتر است.
نکته هیجانانگیزتر این اکتشاف برای دیرینهشناسان و محققان، امکان مطالعه و بررسی مغز این گرگ است. از آنجایی که در فسیلها بافت مغزی حفظ نمیشود، حالا محققان این امکان را دارند تا بافت نرم مغزی این موجود را مورد مطالعه قرار داده تا به اطلاعات بیشتری درباره گونههای عصر یخبندان برسند.
محققان ژاپنی قدمت این موجود را حداقل 30 هزار سال پیش میدانند. گرگهای کهن مثل دایرولفها ابعاد بسیار بزرگی داشته و جانداران بزرگی مثل اسبها و شترها را برای تغذیه انتخاب میکردند.
در پایان آخرین دوره عصر یخبندان یعنی چیزی بین 10 تا 20 هزار سال پیش این گونه گرگها منقرض شدند. این موجودات پر هیبت احتمالا به خاطر تغییرات آب و هوایی و همچنین رقابت با انسانها بر سر غذا به طور کامل از بین رفتهاند.
دیجیاتو