arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۸۳۵۰۳
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۸ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۸

ادعای ترکی‌الفیصل: ایران با القاعده ارتباط داشته است!

«ترکی الفیصل»، رئیس اسبق سرویس اطلاعات عربستان سعودی (الاستخبارات) دست داشتن ایران در تشکیل القاعده را رد کرد و گفت که شخصا معتقد نیست که این کشور در شکل‌گیری این گروهک نقش داشته باشد. با این حال او مدعی شد که ایران از القاعده بعدها حمایت کرده و از آن استفاده کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

«ترکی الفیصل»، رئیس اسبق سرویس اطلاعات عربستان سعودی (الاستخبارات) در مصاحبه‌ای جدید، مدعی ارتباط بیان القاعده و ایران شد.

شبکه العربیه عربستان سعودی شامگاه جمعه (24 خرداد) سومین بخش از گفت‌وگو اختصاصی فیصل با این شبکه تحت عنوان «الذاکره السیاسه» (حافظه سیاسی) را منتشر کرد. رئیس استخبارات سعودی در این مصاحبه اتهام‌هایی علیه ایران مطرح کرد.

شکل‌گیری گروهک القاعده از نظر فیصل

فیصل در ابتدای این مصاحبه در پاسخ به سؤال مجری العربیه به نحوه شکل‌گیری القاعده اشاره می‌کند و می‌گوید که «عبدالله عزام» و «اسامه بن لادن» شهروند سعودی و «ایمن الظواهری» شهروند مصری، آن را تشکیل دادند و هیچ کشور یا سرویس اطلاعاتی پشت اینها نبوده است.

او مدعی شد که بن‌لادن، سرکرده معدوم القاعده با عربستان سعودی هیچ ارتباطی نداشته است. الفیصل گفت، «برخی می‌گویند که بن لادن وابسته به ایالات متحده آمریکا و پادشاهی عربستان سعودی بوده است؛ این گونه نبوده است و وجود او در افغانستان بر اساس خواست خود او بود».

رئیس اسبق استخبارات سعودی در حالی مدعی عدم ارتباط با سرکرده معدوم القاعده و سایر گروه‌های افراطی در افغانستان است که بنا به اعتراف «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه وقت آمریکا در سال 2012، آمریکایی‌ها با کمک سعودی‌ها در جریان جنگ سرد شوروی از این گروه‌ها حمایت کرده است .

فیصل گفت در جریان سفری که به پاکستان داشت با «نصیر الله بابر» نخست‌وزیر وقت این کشور دیدار می‌کند و او به فیصل می‌گوید که اعضای طالبان «فرزندان من» هستند و از او می‌خواهد که با آنها دیدار کند. فیصل می‌گوید که برای اولین بار با «محمد ربانی» از رهبران طالبان در اسلام‌آباد دیدار می‌کند.

مخالفت فیصل با نظریه توطئه علیه عرب

رئیس وقت استخبارات سعودی در مورد این سؤال آیا او نیز همانند سایر افراد در جهان عرب به وجود توطئه از سوی کشورهای غربی و آمریکا علیه کشورهای عربی و اسلامی اعتقاد دارد یا نه گفت که کسانی که قائل به این نظریه و وجود توطئه هستند، «ناتوان» هستند.

او شکل‌گیری‌ گروه‌هایی مانند طالبان و القاعده را به «بازیگر اساسی این توطئه» ربط داد و گفت که این فرد از خود منطقه است.

فیصل دست داشتن ایران در تشکیل القاعده را رد کرد و گفت که شخصا معتقد نیست که این کشور در شکل‌گیری این گروهک نقش داشته باشد. با این حال او مدعی شد که ایران از القاعده بعدها حمایت کرده و از آن استفاده کرده است.

او در ادامه مدعی شد که حمایت‌های ایران از القاعده بعد از آن آغاز شد که آمریکا به افغانستان (۲۰۰۱) حمله کرد و تهران از این زمان به بعد دست به حمایت از عناصر القاعده می‌زند.

ترکی فیصل در ادامه ادعاهای خود به اسناد ادعایی آمریکا موسوم به خاطرات بن لادن اشاره میکند. بر اساس این خاطرات بن لادن همواره به دنبال حفظ اندک ارتباط خود با ایران بود و از «اتباع» و عناصر خود می‌خواست به ایران حمله نکنند.

رئیس اسبق استخبارات سعودی مدعی شد که بین ایران و القاعده «توافقی» بود مبنی بر اینکه، عناصر این گروه به عربستان سعودی حمله کنند.

به رغم این ادعاها، «بندر بن سلطان»، رئیس سابق استخبارات سعودی در مصاحبه‌ای که اخیرا با «ایندیپندنت عربی» داشته، اعتراف می‌کند که ریاض از گروه‌های افراطی مانند القاعده در افغانستان حمایت مالی و معنوی کرده است. او می‌گوید عربستان سعودی سالانه 400 میلیون دلار به «جهادگرایان» کمک مالی می‌کند.

ارتباط قطر با القاعده

ترکی الفیصل همچنین قطر را به داشتن روابط با القاعده متهم کرد و گفت که دوحه با این گروهک «ارتباط مستقیم» داشت و حتی شبکه تلویزیون الجزیره قطر «تریبونی» برای القاعده بود.

او گفت که قطر از القاعده حمایت مادی می‌کرد و گاهی پناهگاهی برای برخی از سرکرده‌های آن می‌شد.

حمایت قطر از اعتراض‌ها در بحرین و سوریه

فیصل در بخشی از مصاحبه خود گفت که دوحه با گروه‌های مخالف کشورهای عربی در ارتباط بود و از اعتراض‌ها علیه دولت بحرین حمایت کرده است. او گفت که بزرگترین حامی گروهک جبهه النصره در سوریه قطر بود.

این مقام سابق سعودی مدعی شد که قطر چه قبل و چه بعد از حوادث ۲۰۱۱ یمن، از جنبش انصارالله یمن حمایت مالی و تسلیحاتی می‌کرد.

عربستان سعودی در کنار سایر کشورهای عرب منطقه خلیج فارس از گروه‌های تروریستی در سوریه حمایت کرده است. گروهک جیش الاسلام مهمترین این گروه‌ها بود.

منبع: خبرآنلاین

نظرات بینندگان