پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه بیشترین آسیب را از تکرار جرائم زندانیان میبینیم، گفت: امیدواریم افرادی که واجد شرایط استفاده از مجازاتهای جایگزین هستند، بیشتر بتوانند از این شرایط استفاده کرده و مجرمان عادی را کمتر وارد زندان کنیم.
محمدباقر الفت (معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه) درباره اقدامات موثر در خصوص کاهش جمعیت زندانیان گفت: وظیفه اصلاح و تربیت در قانون جدید شورای عالی پیشگیری به عهده شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم گذاشته شده است، یعنی در واقع یک وظیفه همگانی برای ۲۲ دستگاه مختلف که عضو شورای پیشگیری هستند، تعریف شده است.
وی ادامه داد: قطعا در دستور کار جلسات بعدی شورای عالی پیشگیری بحث اصلاح و تربیت زندانیان را حتما مد نظر قرار میدهیم و امیدواریم افرادی که وارد زندان میشوند، مجددا مرتکب تکرار جرم نشوند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تاکید کرد: در حال حاضر بیشترین آسیب را از تکرار جرائم زندانیان میبینیم.
الفت در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی میتواند باعث کاهش ورود زندانیان جرائم غیرعمد به زندانها شود، تصریح کرد: میتوان از مجازاتهای جایگزین حبس در خصوص این دسته از زندانیان استفاده کرد، این مجازاتها ظرفیت جدیدی است که قانونگذار در قانون مجازات اسلامی در سال ۹۲ به آنها اشاره کرده است.
وی ادامه داد: در خصوص استفاده از مجازاتهای جایگزین نیز آموزشهای لازم به قضات ارائه شده است. همچنین با رایزنیهای صورت گرفته دستگاههایی که باید در اجرای مجازاتهای جایگزین با قوه قضاییه همکاری داشته باشند، به میدان آمدهاند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر نیز تعداد بزهکارانی که واجد شرایط استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس هستند، شناسایی شده و دادگاهها هزاران ساعت از این نوع مجازاتهای جایگزین استفاده میکنند. ما هم امیدواریم افرادی که واجد شرایط استفاده از مجازاتهای جایگزین هستند، بیشتر بتوانند از این شرایط استفاده کرده و مجرمان عادی را کمتر وارد زندان کنیم.
الفت در خصوص افرادی که به دلیل عدم تامین وثیقه یا کفیل به زندان میروند، تصریح کرد: تعداد این افراد خیلی کم است و ما در شرایط استثنایی افرادی را که نتوانند وثیقه یا کفیل معرفی کنند به زندان میفرستیم.