arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۹۳۵۱۴
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۲ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۸

قبل از مصرف آنتی‌بیوتیک این سوال‌ها را بپرسید

از نظر آن‌ها بدن انسان‌های امروزی، به‌خاطر مصرف بیش از اندازه آنتی‌بیوتیک‌ها نسبت به این داروها مقاوم شده است و در صورت ابتلا به عفونت‌های حاد، بعید است که دارویی از پس بیماری آن‌ها بر بیاید. همین بهانه‌ها کافی است تا مدام هشدارهایی را در مورد مصرف این داروها بشنویم و انتظار داشته باشیم که پزشکمان هم با چنین حساسیتی برایمان دارو تجویز کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

متخصصان سال‌هاست که در مورد مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک و افراط در تجویز این داروها هشدار می‌دهند. از نظر آن‌ها بدن انسان‌های امروزی، به‌خاطر مصرف بیش از اندازه آنتی‌بیوتیک‌ها نسبت به این داروها مقاوم شده است و در صورت ابتلا به عفونت‌های حاد، بعید است که دارویی از پس بیماری آن‌ها بر بیاید. همین بهانه‌ها کافی است تا مدام هشدارهایی را در مورد مصرف این داروها بشنویم و انتظار داشته باشیم که پزشکمان هم با چنین حساسیتی برایمان دارو تجویز کند.

 گرچه بسیاری از پزشکان چنین حساسیتی را در تجویز این داروها دارند، اما هنوز هم احتمال نوشتن بی‌دلیل یک آنتی‌بیوتیک در نسخه بیمارها به صفر نرسیده است. اگر متخصصی که به او مراجعه کرده‌اید، می‌خواهد در نسخه‌تان یک آنتی‌بیوتیک را بیاورد، قبل از بیرون رفتن از مطب این سوال‌ها را از او بپرسید.

 

چرا این دارو را باید مصرف کنیم؟
همه بیماران حق دارند در مورد نوع بیماری و دلایل مصرف دارو، اطلاعاتی به‌دست بیاورند. از آنجایی که حتی در ایالات متحده آمریکا نزدیک به یک‌سوم از آنتی‌بیوتیک‌های تجویز شده، بی‌دلیل به بدن بیماران وارد شده بودند، شما حق دارید با وسواس بیشتری دلیل پزشکتان برای تجویز این دارو را جویا شوید و از او بپرسید که آیا راه دیگری برای درمان این بیماری وجود ندارد؟ اگر پزشکتان در مورد باکتریایی‌بودن عفونت تردید دارد، از او بپرسید تا چند روز دیگر می‌توانید به این نسخه عمل نکنید! چراکه در صورت ویروسی‌بودن عفونت شما، ممکن است علائم به‌خودی‌خود و بعد از چند روز محو شوند. اگر تازه آنتی‌بیوتیک تجویز شده را مصرف کرده‌اید، حتما موضوع را به پزشکتان بگویید. در این صورت داروی موردنظر اثر کافی را بر بدنتان نخواهد گذاشت و پزشک مجبور به تجویز نوع دیگری از آنتی‌بیوتیک خواهد شد. پس سابقه مصرف دارو و واکنش‌هایی که بدنتان نسبت به آن نشان می‌دهد را با پزشک در میان بگذارید.

چه زمانی این دارو را مصرف کنم؟
بهترین زمان مصرف دارویتان چه وقتی است؟ بعد از غذا، با شکم خالی یا همراه با یک ماده غذایی خاص؟ آیا این دارو به ترکیب‌شدن با ماده غذایی به‌خصوصی واکنش نشان می‌دهد و به همین دلیل نباید هم‌زمان با آن مصرف شود؟ جزئیات زمان و نحوه مصرف آنتی‌‎بیوتیک را از پزشکتان بپرسید و به دوز و دفعات مصرفی که او توصیه کرده وفادار باشید.

می‌توانم این دارو را با داروهای دیگر مصرف کنم؟
وضعیت پزشکی خاصتان را با متخصص در میان بگذارید. اگر داروی ویژه‌ای مصرف می‌کنید در مورد تاثیر آنتی‌بیوتیک بر آن دارو سوال کنید و مطمئن شوید که درمان عفونت با درمان بیماری پیشین‌تان تداخل پیدا نمی‌کند. گذشته از این، عوارض جانبی مصرف دارو را بپرسید. ممکن است مصرف این آنتی‌بیوتیک، بدنتان را با مشکلات تازه‌ای روبه‌رو کند و برای برطرف کردن این مشکلات چاره‌ای جز مصرف داروهای دیگر نداشته باشید، بنابراین پیش از شروع بحران‌های تازه، از راه‌های مقابله با آن‌ها باخبر شوید. ممکن است مصرف مایعات فراوان یا استفاده از ترکیبات پروبیوتیک عوارض این دارو را کمتر کند. پس، از لزوم کمک‌گرفتن از آن‌ها مطمئن شوید.

اگر یک وعده را فراموش کردم چه کنم؟
آیا باید این دارو را در ساعت خاصی مصرف کنید؟ اگر یک وعده مصرف دارویتان را فراموش کردید، باید چه کنید؟ پاسخ این سوال‌ها ممکن است با توجه به نوع آنتی‌بیوتیک شما و دوز آن متفاوت باشد. در مورد اینکه دارویتان را چند روز باید ادامه دهید مطمئن شوید و هرگز براساس دوز پیشنهادشده به آدم‌های دیگر یا اطلاعات منتشرشده در وب‌سایت‌ها شیوه مصرف داروها را انتخاب نکنید.

چقدر طول می‌کشد حالم بهتر شود؟
شاید مشاهده‌نکردن علائم بهبود بعد از چند روز دارو مصرف‌کردن شما را ناامید کند، اما اگر در مورد بیماری و روند درمان آن، اطلاعات کافی داشته باشید، ممکن است جایی برای نگرانی باقی نماند. شاید شدت‌گرفتن علائم، بخشی از روند بیماری‌تان باشد و شاید هم لازم باشد که دوباره به پزشک مراجعه کنید و روند درمان را تغییر دهید. پس سعی کنید اطلاعات کافی را در این مورد به‌دست بیاورید.

این دارو با نام دیگری هم عرضه می‌شود؟
اگر آنتی‌بیوتیک خارجی به شما توصیه شده، از پزشکتان در مورد جایگزین‌های مناسب با آن هم سوال کنید. تلاش برای عرضه داروهای داخلی، احتمال پیدا نشدن انواع خارجی آن‌ها را به‌وجود آورده و بهتر است از پزشکتان بپرسید که داروی موردنظر، با چه نام تجاری دیگری به بازار عرضه می‌شود.

 هفته نامه آتیه نو

نظرات بینندگان