سخنگوی نیروی انتظامی گفت: سیاست رسانهای نیروی انتظامی همکاری تنگاتنگ با نظام رسانهای رسمی کشور در راستای مرجعیت سازی و افزایش نفوذ خبری آنها در بین افکار عمومی داخلی و تبدیل به حلقه واسط بین مردم و پلیس جهت دریافت اطلاعات و انتشار اخبار و رویدادهای انتظامی و حوادث است.
به گزارش ایسنا، سردار احمد نوریان در مراسم تقدیر از خبرنگاران فعال در حوزه پلیس سخنانش را با گرامی داشت یاد شهدای خبرنگار به خصوص شهیدان آوینی، محمود صارمی، کاظم اخوان، غلامرضا رهبر، عبدالرسول مصطفایی و شهدای خبرنگار و عکاس حادثه سقوط هواپیمای C۱۳۰ از صدا و سیمای جمهوری، خبرگزاری های، ایسنا، ایرنا و... آغاز کرد و گفت: کشور ما از جامعهای متکثر و متنوع به لحاظ گرایشهای فرهنگی، قومی، مذهبی، سیاسی، اجتماعی تشکیل شده است که از نگاه داخلی یک فرصت محسوب می شود.
وی ادامه داد: همین مزیت از نگاه بدخواهان این آب و خاک، بستر و زمینهای برای سوء استفاده و تهدید اقتدار و امنیت ملی محسوب می شود لذا تلاش میکنند با ایجاد بحرانهای سیاسی اجتماعی و اقتصادی به حاکمیت ملی و منافع عمومی خدشه وارد کنند که نمونه آن همین تحریمهای ظالمانه و فشارهای معیشتی به مردم متدین و خداجو و مقاوم ایران اسلامی است که البته به حول و قوه الهی به زودی ناامید شده و ان شاء الله به عنایت الهی بر مشکلات فائق خواهیم آمد.
سخنگوی ناجا خاطر نشان کرد: ما معتقدیم پلیس و رسانههای متعهد و وظیفه شناس در کنار یکدیگر به عنوان ۲ رکن اصلی تأمین امنیت عینی و ذهنی جامعه می توانند نقش کلیدی در ایجاد انسجام و انضباط اجتماعی همچنین حفظ و توسعه امنیت و روحیه قانونمداری ایفای کنند.
سردار نوریان گفت: سیاست رسانهای نیروی انتظامی همکاری تنگاتنگ با نظام رسانه ای رسمی کشور در راستای مرجعیت سازی و افزایش نفوذ خبری آنها در بین افکار عمومی داخلی و تبدیل به حلقه واسط بین مردم و پلیس جهت دریافت اطلاعات و انتشار اخبار و رویدادهای انتظامی و حوادث می باشد یعنی کانال ارتباطی پلیس با مردم رسانههای رسمی ما هستند.
وی تصریح کرد: ما معتقدیم یکایک شما خبرنگاران و نهادهای رسانهای در کمال صداقت و امانتداری به دنبال آگاهسازی، آموزش و توانمندسازی مخاطبان خود هستید از نظر ما وجود چنین خبرنگار با مسئولیت و تعلق اجتماعی بالا، فرصتی مغتنم برای ارتقاء شاخص احساس امنیت در جامعه است.
سخنگوی ناجا گفت: امروز مشی و راهبرد رسانههای بیگانه و معاند در مواجهه با پلیس، انتشار اخباری با رویکرد تخریب، سیاه نمایی، شایعه سازی، بیاخلاقی، دروغ پراکنی، ترغیب به رفتارهای هنجارشکنانه، ترویج هرج و مرج و گسترش فرهنگ لمپنیسم است.
وی ادامه داد: در حالی که از نگاه ما رسانههای متعهد و دلسوز مردم و نظام به عنوان حافظ امنیت روانی جامعه با رعایت اصولی چون نقد مشفقانه، امانتداری، اخلاق مداری، قانون مداری و صداقت و شفافیت در مسیر مقابله با رویکرد مخرب جریان رسانهای مزدور گام بر می دارد؛ به طور قطع، پلیس از چنین رسانه و خبرنگاری حمایت همه جانبه کرده و آنها را یار و یاور خود میداند. البته بنده در طول یک سال گذشته به واقع چنین دغدغه و نگرانی را در بین یکایک شما عزیزان مشاهده کردم و به محض انتشار یک شایعه یا خبر غیر واقع در فضای مجازی به ویژه در مواقعی که به یک پلیس خدمتگزار تعرض می شد، سیلی از تماسهای خبرنگاران را برای تنویر افکار داشتیم و شما دلسوزانه به دنبال انتشار اخبار پیشگیرانه جهت خنثی سازی تحرکات رسانهای متعرضانه و حمایت از پلیس بودید.
وی تصریح کرد: انتظار پلیس هم از رسانههای متعهد و حرفهای داخلی، همان رسالت و هدف غایی شما اصحاب رسانه در راستای روشنگری، افزایش سواد رسانهای مخاطبان، انتشار اخبار صحیح و امیدبخش، مقابله به موقع با شایعات و سیاه نمایی و دروغگویی در فضای مجازی صیانت از اقتدار و سیمای واقعی پلیس به عنوان نماد اقتدار حاکمیت ملی در اذهان عمومی است.
سخنگوی ناجا خاطر نشان کرد: قطعا برخی از شما همکاران رسانهای در این جمع نقدهایی به شیوه عمل مرکز اطلاع رسانی ناجا در طول یکسال گذشته دارید که قطعا گوش ما آماده شنیدن دو کلمه حرف حساب شما هست و تا جایی که مقدورات و اختیارات سازمانی اجازه دهد و یا به حقوق افراد و شهروندان تعرض نشود با شما همکاران رسانهای برای بهبود فرآیند اطلاع رسانی همکاری خواهیم داشت.
نوریان تصریح کرد: مرکز اطلاع رسانی ناجا باید در جهت شفافیت رسانهای و دسترسی به موقع و آسان خبرنگاران داخلی که از نظر ما زبان و صدای مردم محسوب می شوند، در ارائه اخبار و اطلاعات پیرامون رویدادهای انتظامی به موقع عمل کند؛ هر گونه تبعیض، نابرابری، رانت خبری و ارتباط گزینشی از نظر ما قابل پذیرش نبوده به یاری خدا تلاش خواهیم کرد با برنامهریزی این مهم در سال جاری محقق شود.
وی ادامه داد: این را هم صادقانه بیان کنم که طی یکسال اخیر مسئولیت بنده، تمام سعی و تلاش همکارانم در اطلاع رسانی ناجا مصروف سازماندهی و ساماندهی حوزه ارتباط با رسانهها، تولید محتوا، رفع موانع پیش رو و کسب مجوزهای لازم جهت پاسخگویی به موقع، سریعتر و اثربخش به شما نمایندگان رسانهها و افکار عمومی شده است، البته اگر با همه این توضیحات از نگاه شما هنوز تعلل و کوتاهی وجود دارد ، با ارائه پیشنهاد از سوی شما، نسبت به رفع آن اقدام خواهد شد.
نوریان در ادامه تصریح کرد: سیاست رسانهای پلیس از ابتدای مسئولیت اخیر بنده در ناجا از تمرکز گرایی صرف بر اطلاع رسانی توسط سخنگوی ناجا، به تکثرگرایی و چند صدایی تغییر یافت و فقط طی ۴ ماه نخست امسال بیش از ۱۵۰ مصاحبه خبری توسط اعضای هیأت رئیسه ناجا، فرماندهان پلیسهای تخصصی و معاونین ناجا صورت گرفته، همچنین بازدیدهایی با حضور این افراد در رسانهها انجام شد که به طور قطع در سال جاری تقویت می شود.
وی خاطر نشان کرد: در این مدت به رغم ناملایمات و بی انصافیهایی که در حق پلیس خدمتگزار شده است هیچ گونه شکایتی از رسانهها یا خبرنگاران صورت نگرفت؛ تلاش شده است سایت پلیس رقیب رسانهها و خبرنگاران نباشد؛ عمدتا به عنوان یک منبع موثق خبری به صورت شبانه روزی ارائه خدمات کرده و ان شاء الله به زودی خبرگزاری پلیس به لحاظ کمی و کیفی ارتقاء مییابد.
سخنگوی ناجا ادامه داد: برگزاری نشستهای خبری، مصاحبه با خبرنگاران و بازدید از رسانهها توسط هیأت رئیسه ناجا، فرماندهان استانی، فرماندهان پلیسهای تخصصی و معاونین ناجا برای پاسخگویی بیشتر به خبرنگاران ناجا در قالب دستورالعمل جدید به مناسبت روز خبرنگار ابلاغ خواهد شد.
نوریان گفت: از نظر ما هیچ رسانهای یا خبرنگاری بر رسانه و خبرنگاران دیگر ارجحیت ندارد، ملاک کارکردها و رویکردها، خط مشی و تمایزهای ماهوی است که رسانههای نوشتاری، تصویری و دیداری با یکدیگر دارند.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی در پایان خاطر نشان کرد: حضور میدانی فرماندهان و مسئولان ناجا همراه اصحاب رسانه در مجموعههای خدمات رسان پلیس مانند کلانتریها، شماره گذاری راهور و ... برای شنیدن صدای مردم با ارتباط چهره به چهره فعالتر خواهد شد.
در پایان این مراسم که فرمانده ناجا، رییس پلیس امنیت اقتصادی، رییس پلیس آگاهی، رییس پلیس پیشگیری، رییس پلیس فتا، رییس پلیس راهور ناجا و ... نیز در آن حضور داشتند از مهدی بابایی، خبرنگار ایسنا و تعدادی دیگر از خبرنگاران تقدیر شد.