پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : محققان نشان دادند موشهایی که از یک رژیم غذایی حاوی مقادیر کاهش یافته نوعی اسید امینه موسوم به متیونین بهره میبرند نسبت به روشهای درمانی سرطان واکنش بهتری نشان میدهند.
متیونین مادهای است که در گوشت و تخممرغ یافت میشود؛ اما بدن ما قادر به تولید آن نیست. وجود این ماده برای کارکرد سلولها ضروری است و بر وضعیت متابولیک بدن اثرگذار است. علاوه بر این، متیونین در مکانیزمهای سلولی که برخی از داروهای ضدسرطان و رادیوتراپی آنها را مورد هدف قرار میدهند، نقش دارد. این مکانیزمها با عنوان متابولیسم تک کربنی شناخته میشوند.
به گزارش پایگاه خبری مدیکال نیوز،محققان با استفاده از مدلهای مختلف سرطان نحوه اثرگذاری میزان متیونین را بر رشد تومور بررسی کردند و دریافتند رشد تومورهای سرطانی در بدن موشهایی که مقادیر کمتری متیونین در رژیم غذایی آنها وجود دارد، در مقایسه با سایرین، کمتر است. با بررسی جزئیات متابولیک مشخص شد کاهش متیونین از طریق توقف متابولیسم تک کربنی موجب کاهش رشد تومور سرطانی میشود.
سپس محققان رژیم غذایی با متیونین کاهش یافته را همزمان با مقدار کمی داروی ضدسرطان که برای کاهش اندازه تومور کافی نبود، مورد استفاده قرار دادند و توانستند رشد آن را متوقف کنند.
با وجود این که پزشکان از میزان اثرگذاری رژیم غذایی بر سلامت آگاهی دارند و بیماریهایی مانند دیابت و فشار خون را تنها از طریق رژیم غذایی مناسب درمان میکنند، هنوز اثر رژیم غذایی بر درمان سرطان به درستی مشخص نیست. سرطان از بسیاری جهات با بیماریهای دیگر متفاوت است. این بیماری دارای اشکال مختلف بوده و معمولا در سطح مولکولی تعریف میشود. بنابر این محققان هنوز در ابتدای راه شناسایی آثار رژیم غذایی بر درمان این بیماری هستند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature منتشر شده است.