arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۹۴۴۹۲
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۹ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۸

لاغری با تزریق هورمون

مطالعات اخیر محققان امپریال کالج لندن نشان می‌دهد، تزریق سه هورمون روده قادر به کاهش وزن و سطح گلوکز افراد چاق و دارای اضافه وزن است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مطالعات اخیر محققان امپریال کالج لندن نشان می‌دهد، تزریق سه هورمون روده قادر به کاهش وزن و سطح گلوکز افراد چاق و دارای اضافه وزن است.


چاقی یک مشکل جهانی است که میلیون‌ها نفر را تحت تاثیر قرار داده و مهمترین عامل خطر دیابت و بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود.

به گزارش به گزارش پایگاه خبری مدیکال ساینس، بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، میزان چاقی در جهان از سال ۱۹۷۵ میلادی تا کنون سه برابر شده است.در حال حاضر یکی از شایع‌ترین روش‌های کاهش وزن و مقابله با چاقی جراحی بای‌پس معده است که علاوه بر کاهش وزن، منجر به بهبود سطح گلوکز خون می‌شود؛ ولی این روش علاوه بر هزینه و طول درمان، عوارض جانبی از جمله درد شکم، تهوع مزمن و استفراغ به همراه دارد که باعث می‌شود برخی افراد از آن اجتناب کنند.

مطالعات محققان امپریال کالج لندن نشان می‌دهد دلیل عملکرد خوب جراحی بای‌پس معده در کاهش وزن و بهبود گلوکز خون، ترشح هورمون‌های روده است که بر اثر جراحی، میزان ترشح آنان به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد. این ترکیب هورمونی که به اختصار GOP (ترکیب GLP-۱، oxyntomodulin و peptide ) نام دارد، با کاهش اشتها، وزن را کاهش داده و باعث می‌شود بدن از ذخیره گلوکز استفاده کند و به همین دلیل میزان گلوکز کاهش یابد.

محققان مطالعات جدیدی را آغاز کردند که در آن با تزریق سه هورمون GOP، میزان این هورمون‌ها افزایش یابد و حالتی مشابه جراحی بای‌پس شبیه سازی شود.نتایج این کارآزمایی کوچک نشان داد تزریق GOP به مدت چهار هفته، منجر به کاهش وزن ۴.۴ کیلوگرم، بدون هرگونه عوارض جانبی بوده است، همچنین سطح گلوکز این افراد ( که اغلب به دیابت یا پیش‌دیابت مبتلا بودند) کاهش یافته و به حد نرمال رسیده است. محققان در تلاشند تا این روش را در جمعیت آماری بزرگتری بیازمایند.چاقی و اضافه وزن که نتیجه انباشته شدن چربی در بدن است،

عامل اصلی دیابت، بیماری‌های قلبی و آرتروز و یک عامل تاثیرگذار در آلزایمر، افسردگی و انواع سرطان محسوب می‌شود؛ کاهش وزن بسیاری از اختلالات از جمله دیابت را به راحتی کنترل می‌کند.چاقی یکی از مهمترین دلایل مرگ زودرس است. در سراسر جهان، چاقی و اضافه وزن عامل اصلی ۴۴ درصد از موارد ابتلا به دیابت، ۲۳ درصد بیماری‌های قلبی و ۷ تا ۴۱ درصد از سرطان هاست.نتایج این مطالعه در نشریه Diabetes Care منتشر شده است.

 

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان