arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۹۴۶۸۳
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۲۳ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۸

اعتراف عامل تیراندازی «ال‌پاسو» به انگیزه‌های نژادپرستانه

رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌اند عامل تیراندازی اخیر در شهر «ال‌پاسو» ایالت تگزاس که در جریان آن دست‌کم 20 نفر کشته شدند به انگیزه‌های نژادپرستانه خود در انجام این جنایت اعتراف کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

اعتراف عامل تیراندازی «ال‌پاسو» به انگیزه‌های نژادپرستانه

رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌اند عامل تیراندازی اخیر در شهر «ال‌پاسو» ایالت تگزاس که در جریان آن دست‌کم ۲۲ نفر کشته شدند به انگیزه‌های نژادپرستانه خود در انجام این جنایت اعتراف کرده است. 

یک جوان ۲۱ ساله سفیدپوست به نام «پاتریک کروسیس» شنبه (۱۲ مرداد) با حمله به یک مرکز خرید در شهر مرزی ال‌پاسو تگزاس ۲۲ نفر را به ضرب گلوله کشت و ۲۶ نفر دیگر را زخمی کرد. پلیس تگزاس همان زمان اعلام کرد به نوشته‌ای از کروسیس دست پیدا کرده که این تیراندازی را در دسته «جنایت‌های ناشی از نفرت» قرار می‌دهد.  

رسانه‌های آمریکا شنبه گزارش داده بودند کروسیس در آن نامه از مرام‌نامه‌ به جا مانده از عامل حمله چهارماه پیش در شهر «کریست‌چرچ» نیوزلند به مسجد مسلمان‌ها حمایت و از آنچه به ادعای او «حمله اسپانیایی‌تبارها به تگزاس» خوانده ابراز نگرانی کرده است.

در حمله شهر کریست‌کرچ که اسفندماه سال گذشته انجام شد دست‌کم ۵۰ نفر کشته و ۳۰ نفر دیگر زخمی شدند. عامل این حمله گفته بود که آن را برای کاهش نرخ مهاجرت به اروپا انجام می‌دهد.  (جزئیات بیشتر)

خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته کروسیس ۲۱ ساله این حادثه بعد از تسلیم شدن گفته که هدف او از حمله، هدف قرار دادن مکزیکی‌ها بوده است. «آدریان گارسیا»، کارآگاه ال‌پاسو گفته که کروسیس بعد از اتمام تیراندازی، در حالی که دستش را روی سرش گذاشته بود از خودرو خارج شد و گفت: «تیراندازی را من انجام دادم.»

رسانه‌های آمریکا می‌گویند ضارب «ال‌پاسو» از اعضای گروه‌های نژادپرست سفیدپوست، موسوم به گروه‌های «سفیدبرترپندار» است. این گروه‌ها در آمریکا که بسیاری از آنها از هواداران «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا هستند، معتقدند نخبگان سیاسی به دنبال جایگزین کردن جمعیت سفیدپوستان با اعضای نژادها یا گروه‌های قومی و مذهبی دیگر هستند. 

برخی نشانه‌ها در رفتارها و مواضع دونالد ترامپ به شائبه‌هایی درباره اینکه او نیز از طرفداران این ایده است منجر شده است. این شائبه‌ها مردادماه سال ۱۳۹۶ که گروه‌های سفیدبرترپندار مرتکب خشونت‌هایی در شهر «چارلوتسویل» شدند قوت گرفت. 

در حادثه چارلوتسویل یک خودرو به معترضانی که در حال راه‌پیمایی علیه نژادپرستان سفیدپوست بودند حمله کرد و یک زن 32 ساله را کشت و 19 نفر را زخمی کرد. ترامپ، در نخستین موضع‌گیری بعد از این خشونت از اشاره به نام گروه‌های نژادپرست سفیدپوست خودداری کرد و «همه طرف‌ها» را مقصر شناخت. 

او سرانجام چند روز بعد، پس از مواجه شدن با سیلی از انتقادات از گروه‌های نژادپرست و نئونازی‌ها نام برد و آنها را «جانی و تبهکار» توصیف کرد. چند روز بعدتر ترامپ یکبار دیگر از این موضع خود عقب نشست و گفت هر دو طرف مرتکب خشونت شده‌اند. 

شواهدی از این دست موجب شده، ترامپ و ادبیات نژادپرستانه او به عنوان عامل نخست در بروز خشونت‌هایی نظیر «ال‌پاسو» و چند جنایت ناشی از نفرت دیگر در آمریکا مورد توجه و انتقاد قرار بگیرند. در روزهای گذشته، شماری از منتقدان ترامپ او را مقصر وقوع تیراندازی ال‌پاسو معرفی کرده‌اند. ترامپ برای کاستن از بار این انتقادات دیروز چهارشنبه راهی تگزاس شد.  

با آنکه ترامپ به دلیل دامن زدن به نفرت نژادی در آمریکا مورد انتقادهای شدید قرار گرفته، برخی از تحلیلگران با اشاره به اینکه خشونت‌های نژادپرستانه قبل از او هم در آمریکا شایع بوده‌اند می‌گویند او بیش از آنکه «علت» نژادپرستی باشد، «معلول» آن است. این تحلیلگران، انتخاب ترامپ به ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ را تبلوری از رشد احساس‌های نژادپرستانه به طور عام و سفیدبرترپنداری در جامعه آمریکا می‌دانند.

منبع: فارس
نظرات بینندگان