پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : متخصص قلب و عروق گفت: در مواجه با فردی که دچار درد در قفسه سینه شده است ابتدا باید به بیمار استراحت داده و او را به مرکز درمانی برسانیم؛ ضمن اینکه بیمار میتواند یک قرص آسپرین 325 میلیگرمی را بجود یا داروی نیترات (زیرزبانی) مصرف کند.
رامین اسکندری، متخصص قلب و عروق در پاسخ به این پرسش که «اگر با فردی که دچار درد از ناحیه قفسه سینه شده است مواجه شدیم چه اقدامی باید انجام دهیم؟»، اظهار داشت: ابتدا باید به بیمار استراحت داده و او را به مرکز درمانی برسانیم تا از او یک نوار قلب گرفته شود؛ ضمن اینکه بیمار میتواند یک قرص آسپرین 325 میلیگرمی را بجود یا داروی نیترات (زیرزبانی) مصرف کند.
وی افزود: مهم این است که بیماری که دچار مشکل قلبی میشود را به پزشک برسانیم و فردی که دچار درد قفسه سینه شده را به حساب این موضوع که شاید این درد مربوط به معده باشد، نگذاریم و زمان را از دست ندهیم.
این متخصص قلب و عروق درباره «رابطه استرس و بیماریهای قلبی»، خاطرنشان کرد: وقتی استرس داریم موادی در بدن ترشح میشود که باعث افزایش ضربان قلب شده، فشار خون تغییر میکند و کار قلبی زیاد میشود؛ ضمن اینکه مصرف اکسیژن در عضله قلب نیز زیاد میشود. وقتی عروق قلبی تنگ باشد خون رسانی به خوبی صورت نمیگیرد؛ در نتیجه باعث کم رسیدن خون به عضله قلب میشود.
اسکندری در پاسخ به این پرسش که «به چه میزان عوامل ژنتیکی در ایجاد بیماریهای قلبی دخیل هستند؟»، بیان داشت: عدد خاصی در این خصوص وجود ندارد اما اگر کسی پدرومادرش بیماری قلبی داشته باشند، ریسک بیماریهای قلبی در او بالاتر است؛ البته میزان نفوذ این بیماری بین والدینی که در سنین پایین مبتلا به بیماریهای قلبی شدهاند با والدینی که در سنین بالا مبتلا شدهاند فرق میکند، اما باید گفت ژنتیک در بروز بیماریهای قلبی موثر است.