arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۹۶۴۴۲
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۴ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۸

تاثیر عملکرد روده‌ها بر سلامت بدن

کسانی که از مشکلات گوارشی مزمن رنج می‌برند می‌دانند که به هم ریختن سلامت روده‌ها اصلا شوخی‌بردار ‌نیست اما تاثیر بلندمدت مشکلات روده‌ای هم می‌تواند فراتر از انتظار ما باشد. دانشمندان معتقدند شرایط روده‌ها بر همه چیز از حساسیت گرفته تا بیماری‌های قلبی تاثیر می‌گذارد. اما چگونه؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

کسانی که از مشکلات گوارشی مزمن رنج می‌برند می‌دانند که به هم ریختن سلامت روده‌ها اصلا شوخی‌بردار ‌نیست اما تاثیر بلندمدت مشکلات روده‌ای هم می‌تواند فراتر از انتظار ما باشد. دانشمندان معتقدند شرایط روده‌ها بر همه چیز از حساسیت گرفته تا بیماری‌های قلبی تاثیر می‌گذارد. اما چگونه؟

روده ناسالم مساوی با بیماری‌های قلبی
 انواع خاصی از باکتری‌های روده‌ باعث می‌شود، رگ‌های خونی، کلسترول ناسالم بیشتری را از روده‌ها وارد خون کند. افزایش کلسترول ناسالم در خون به تشکیل پلاک در رگ‌های خونی منجر می شود و بیماری‌های قلبی را ایجاد می‌کند. براساس تحقیقات، مصرف مواد غذایی غنی از فیبر و مکمل‌های آن جذب کلسترول ناسالم را تا 25 درصد کاهش می دهد.

 

سلامت روحی وابسته به سلامت روده‌ها
سیستم عصبی روده‌ها که به آن مغز روده هم گفته می‌شود از طریق تبادل انتقال دهنده‌های عصبی با مغز، روحیه و سطح اضطراب و استرس شما را کنترل می‌کند. هم اکنون دانشمندان براین باورند که شرایط ناسالم روده‌ها و رژیم غذایی نامناسب می‌تواند عامل ایجاد افسردگی و اضطراب باشد. آزمایش‌ها نشان داده است مصرف مواد پروبیوتیک، علایم اضطراب و افسردگی را بهبود می‌بخشد و غذاهای تخمیری توانایی‌ شناختی و روحیه فرد را تقویت می‌کند.

 

مشکلات روده ای عامل چاقی
گاهی سیستم عصبی می‌تواند مغز را فریب دهد و باعث شود احساس گرسنگی کنیم. سیستم عصبی روده، با غده‌ای واقع در مغز به نام غده هیپوفیز که مسئول تولید هورمون‌های تنظیم کننده اشتهاست ارتباط برقرار می‌کند.

معمولا همه چیز خوب پیش می‌رود و غده هیپوفیز هورمون کافی برای این که شما بعد از یک وعده غذایی احساس سیری کنید، تولید می‌کند‌ اما گاهی مشکلات روده‌ای باعث می‌شود این غده کارش را درست انجام ندهد و شما دایم احساس گرسنگی کنید، شرایطی که چاقی را درپی دارد. مصرف غذاهای تخمیری مثل ماست، ترشی، خیارشورو کیمچی که غنی از پروبیوتیک‌ها ست به درمان روده‌ها و جلوگیری از این حالت کمک می‌کند.

 

روده‌های ناسالم عامل حساسیت
بیشتر از 75 درصد سلول‌های دستگاه ایمنی بدن‌ در دستگاه گوارش است. بنابراین تعجبی ندارد غذاهایی که می‌خوریم در افزایش توانایی بدن برای مقابله با انواع میکروب‌ها موثر باشد. سلول‌های ایمنی همراه با باکتری‌های روده به مقاومت بدن در مقابل عفونت‌ها کمک می‌کند.

هم اکنون باور بر این است که کمبود باکتری‌های مفید روده باعث می‌شود سلول‌های ایمنی نتواند میان باکتری‌های خوب و بد تمایز قائل شود. وقتی این اتفاق می‌افتد، سیستم ایمنی به ترکیبات بی‌ضرر نیز واکنش نشان می‌دهد و شما یک واکنش حساسیت زا را تجربه می‌کنید. مطالعات متعددی نشان می‌دهد با تقویت سلامت روده‌ها از طریق مصرف پروبیوتیک‌ها، علایم حساسیت به میزان زیادی بهبود می‌یابد.

 روزنامه خراسان

نظرات بینندگان