arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۰۰۲۶۲
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۲۰ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۸
ابتکار رئیس جمهور فرانسه از نگاه روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونت:

ایران، آمریکا و اسرائیل؛ پیشنهاد مکرون، به نفع کدامیک خواهد بود؟

جمهوری اسلامی در هفته های اخیر برخی تعهدات خود در چارچوب توافق هسته ای را به حالت تعلیق درآورد. مقامات ایرانی هشدار داده اند که در صورت برآورده نشدن خواسته هایشان محدودیت های بیشتری را زیرپا خواهند گذاشت. هفته گذشته امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه یک بسته پیشنهادی 15 میلیارد دلاری را به منظور قانع کردن رهبران ایران برای پایبند ماندن به توافق برجام پیشنهاد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ابتکار عمل مکرون برای نجات دادن ایران خطر بزرگی برای امنیت خاورمیانه ایجاد می کند

بن یمینی در روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونت نوشت: جمهوری اسلامی در هفته های اخیر برخی تعهدات خود در چارچوب توافق هسته ای را به حالت تعلیق درآورد. مقامات ایرانی هشدار داده اند که در صورت برآورده نشدن خواسته هایشان محدودیت های بیشتری را زیرپا خواهند گذاشت. هفته گذشته امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه یک بسته پیشنهادی 15 میلیارد دلاری را به منظور قانع کردن رهبران ایران برای پایبند ماندن به توافق برجام پیشنهاد کرد.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: دولت اوباما در سال 2013 تحریم های فلج کننده ای را برای آوردن تهران به پای میز مذاکره علیه این کشور اعمال کرد. این تحریم ها ضربه مهلکی به اقتصاد ایران وارد کردند. بعد از آنکه ایران و قدرت های جهانی در سال 2015 توافق هسته ای را امضا کردند، اقتصاد این کشور سال بعد به میزان 12.3 درصد رشد پیدا کرد. اما سال گذشته ترامپ دوباره تحریم های اقتصادی را بازگرداند. پیش بینی می شود که اقتصاد ایران امسال 6 درصد کوچکتر شود.

علاوه بر این، سطح صادرات نفت ایران بعد از امضای توافق هسته ای از 2.3 میلیون بشکه در روز به 3.8 میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کرد. اما تحریم های سال گذشته دوباره سطح تولید نفت ایران را به پایین ترین میزان خود در دهه های اخیر رساندند.

دولت ترامپ در ابتدا معافیت های تحریمی محدودی را برای خرید نفت ایران به چندین کشور اعطا کرد. اما لغو این معافیت ها در ماه مه امسال باعث شد که ایران بیش از 10 میلیارد دلار از عواید نفتی خود را از دست دهد.

رئیس جمهور فرانسه در حال تلاش برای نجات دادن اقتصاد ایران است. او همچنین در هفته های اخیر با مقامات ایرانی و آمریکایی برای برگزاری ملاقاتی در هفته های آینده بین دونالد ترامپ و حسن روحانی مذاکره کرد. ما هنوز نمی دانیم که مکرون چه انگیزه ای از اقدامات اخیر خود داشته است. ظاهرا ایرانی ها نیز از پیشنهاد مکرون استقبال نکرده اند. آن ها نیاز شدیدی به ارز خارجی دارند، اما در روزهای اخیر پیام های ضد و نقیضی را از مقامات ایرانی شنیده ایم.

پیشنهاد اخیر مکرون همان نقاط ضعف توافق برجام را دارد. قدرت های جهانی حاضر بودند برای دست یابی به یک توافق هر هزینه ای را بپردازند. ایران نیز به همه خواسته های خود رسید.

اما نقاط ضعف توافق برجام فقط به برنامه هسته ای ایران محدود نمی شود. این توافق همچنین برنامه موشکی و رفتار ایران در منطقه را نادیده گرفته است.

قدرت های غربی با امضای برجام به ایران چراغ سبز نمایش دادند که ماجراجویی های منطقه ای خود در یمن، عراق و سوریه را ادامه دهد. تهران همچنان از گروه های نیابتی خود حمایت می کند.

ابتکار جدید مکرون عواقب بدی برای اسرائیل به دنبال خواهد داشت. ادامه رویه فعلی جمهوری اسلامی به معنی آن است که تهران حضور نظامی خود در مرزهای شمالی اسرائیل را ادامه خواهد داد. به عبارت دیگر، در آینده شاهد راه اندازی پایگاه های نظامی بیشتری در عراق و سوریه خواهیم بود. قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران می تواند منابع مالی لازم برای حمایت از حزب الله و پیشبرد برنامه های منطقه ای کشورش را دریافت کند.

موفقیت طرح ماکرون به موافقت ترامپ وابستگی دارد. کاخ سفید هنوز واکنشی به پیشنهاد پاریس نشان نداده است.

اسرائیل نباید به دنبال تحریک درگیری نظامی در منطقه باشد. در شرایط کنونی مشکل ما این نیست که باید جنگ و توافق یکی را انتخاب کنیم.

واشنگتن باید تا زمان پایان نفوذ منطقه ای ایران به کمپین فشار خود ادامه دهد و تحریم های اقتصادی را لغو نکند. در غیر این صورت، تهدیدات امنیتی ایران برای منطقه افزایش پیدا خواهند کرد.

توجه داشته باشیم که تلاش مکرون برای راضی کردن رهبران ایران صرفا ماهیت اسرائیل را تهدید نمی کند. رفتار ایران در نقاط مختلف خاورمیانه از جمله سوریه و یمن اثر خود را گذاشته است.

آمریکا نباید با پیشنهاد پاریس موافقت کند.

نظرات بینندگان