پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه "ترامپ تمایل دارد تا تقصیرها را به گردن بولتون بیاندازد و در شرایط آرامتری مسائل را حل و فصل کند"گفت: علت برکناری مشاور امنیت ملی آمریکا ناشی از ناموفق بودن طرحهای او در ونزوئلا و سپس در خاورمیانه است.
فریدون مجلسی در گفتوگو با ایسنا در ارزیابی خود از برکناری جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا توسط رئیس جمهور این کشور اظهار کرد: در مواردی بولتون سعی کرد رهبری عملیاتهایی را در دست بگیرد، به خصوص در ونزوئلا و در واقع همه اقدامات او مختص خاورمیانه نبود اما نهایتا در عملیاتها ناموفق بود. از طرفی دونالد ترامپ هم تمایل دارد تا تمامی تقصیرها را به گردن دیگری بیاندازد و چون بولتون در این موارد از سایر افراد تندروتر بود، چنین اتفاقی افتاد.
وی تصریح کرد: دلیل دیگر برکناری بولتون هم مربوط به ایران است زیرا او علاقهمند به عملیات نظامی بود و بارها در این مساله اصرار داشت و به نوعی این نظر او با نظرات نتانیاهو همراهی میکرد، در حالی که ترامپ با خصوصیات تاجرمنشانهای که دارد علاقهمند است تا در شرایط آرامتری مسائل را حل و فصل کند.
این کارشناس مسائل بینالملل همچنین بیان کرد: بنابراین در مورد ایران ترامپ علاقه مند به ادامه جنگ اقتصادی است که هم اکنون هم ادامه دارد، بهعنوان نمونه با جلوگیری از صادرات نفت ایران. در واقع هدف ترامپ این است که با تضعیف ایران جلوی برنامههای بعدی و استراتژیها را بگیرد.
مجلسی خاطرنشان کرد: البته بولتون خواهان یک اقدام قاطع و براندازانه بود که آمریکا را در درگیریهای طولانی و هزینههای بسیار گرفتار میکرد و انتهایش هم مشخص نبود، به ویژه اینکه با نزدیک شدن به انتخابات آمریکا ترامپ مایل نیست خطرآفرینیهایی را انجام دهد که در آرای او تاثیر بگذارد.
وی درباره اینکه آیا ترامپ در اقدام بعدی پمپئو وزیر خارجه آمریکا را هم کنار میگذارد؟ گفت: در مورد هر کسی این احتمال وجود دارد اما پمپئو مانند بولتون نیست و سازگاری بیشتری با ترامپ دارد، گرچه تمام این افراد تندرو هستند و نژادپرستانه رفتار میکنند اما رفتارهایی که در این چند وقت اخیر داشتهاند توسط ترامپ رهبری شده است.
این کارشناس مسائل بینالملل درباره موضعگیریهای ایران در قبال این اتفاقات هم اظهار کرد: در مباحث مربوط به آمریکا چه بخواهیم و چه نخواهیم دخالت کنیم، فرقی نمیکند. آنها خواهان این هستندت تا احساس خطر رژیم صهیونیستی از سوی ایران کاسته شود و این چیزی است که با استراتژی و اهداف ایران همخوانی ندارد.
مجلس در پایان خاطرنشان کرد: آرزومند این هستم تفکر دیپلماتیک که برپایه امتیاز دادن و امتیاز گرفتن استوار شود، موضع و سازگاری بیشتری ایجاد کند تا خسارتها و زیانها را از سر ایران دور کند.