مشاور سازمان خصوصی سازی گفت: میزان سود سهام عدالت مربوط به سال ۹۷ به یقین از ۱۷۵ هزار تومان بیشتر خواهد بود و انتظار می رود این رقم بالاتر از ۲۰۰ هزار تومان باشد.
به گزارش تسنیم، جعفر سبحانی افزود: این سازمان ملزم به اینکه هرساله سود از شرکت های سرمایه پذیر دریافت و به حساب مشمولان سهام عدالت واریز کند.
وی اظهارداشت: خوشبختانه دو سال متوالی سود از شرکت های سرمایه پذیر وصول و به حساب مشمولان واریز شده است.
مشاور سازمان خصوصی سازی گفت: تاکنون 42 میلیون نفر از مشمولان با ثبت شماره شبا در سامانه سهام عدالت سود خود را از این سازمان دریافت کرده اند.
وی افزود: سود ناشی از عملکرد سال مالی 97 شرکت های سرمایه پذیر همانند دوساله گذشته دریافت و به مشمولان پرداخت خواهد شد.
سبحانی اظهارداشت: لازمه تحقق پذیری این مهم برگزاری مجامع تمامی شرکت های سرمایه پذیر است تا بصورت دقیق معلوم شود سود عملکرد سال 97 شرکت های مزبور به چه میزان است.
وی گفت: طبق معمول سال مالی اکثر شرکت ها پایان اسفندماه هر سال و زمان برگزاری مجامع 31 تیر ماه می تواند باشد.
مشاور سازمان خصوصی سازی افزود: سال مالی چند شرکت از جمله هلدینگ خلیج فارس که سود خوبی برای سهام عدالت اختصاص می دهد خردادو مجمع این شرکت اواخر مهر برگزار خواهد شد به همین دلیل تا پایان مهر ماه سال جاری بطور دقیق نمی توان میزان دقیق سود سهام عدالت سال 97 را پیش بینی کرد.
وی اظهارداشت: بدون شک میزان سود سال 97 در مقایسه با سال های 95 و 96 بیشتر خواهد بود.
سبحانی گفت: سال 95 مشمولی که سهم کامل یک میلیون تومانی داشت یا جزء دهک ها تخفیف دار بود به ازای هر فرد 150 هزار تومان سود تعلق گرفت که این رقم برای سال 96 به میزان 175 هزار تومان بود.
وی افزود: میزان سود سهام عدالت مربوط به سال 97 به یقین از 175 هزار تومان بیشتر خواهد بود و انتظار می رود این رقم بالاتر از 200 هزار تومان باشد.
مشاور سازمان خصوصی سازی اظهارداشت: به نظر می رسد بتوان عدد دقیق سود سهام سال 97 را نیمه آبان ماه سال جاری اعلام کرد.
وی گفت: واریز سود یک فرآیندی دارد که باید دید ابتدا کدام گروه ها مشمول خواهند بود اما تصور می شود برمبنای سال گذشته از اواخر آذر یا اوائل دی ماه سال جاری بتوان عملیات واریز سود سهام عدالت را انجام داد.
سبحانی همچنین در خصوص پرداخت یا عدم پرداخت سود سهام عدالت در سال های 88 و 89 به برخی از مشمولان توضیح داد: سود های پرداختی در سال های مورد اشاره خلاف قانون بود و مجلس در همان زمان مصوبه ای گذراند که دولت وقت حق واریز سود سهام عدالت را ندارد چرا که 10 ساله سهام عدالت هنوز تمام نشده بود.
وی افزود: پایان سال 85 که طرح سهام عدالت شروع شد تا پایان سال 94 طی این 10 ساله سود باید از شرکت های سرمایه پذیر دریافت و به حساب خزانه واریز می شد.
مشاور سازمان خصوصی سازی اظهارداشت: کسانی هم که در همان مقطع زمانی سود دریافت کرده بودند سازمان این وجوه را از مبلغ سرمایه در سهام عدالت آنان کسر کردچون کسانی که سود دریافت کرده اند با افرادی که سود دریافت نکرده اند نباید یکسان باشند.
وی گفت: بطورکلی در طول 10 سال در مجموع 532 هزار تومان برای هر مشمولی از محل آورده سود شرکت های سرمایه پذیر سرمایه و دارایی تولید و به یک معنا دارای سهم شدند.
سبحانی افزود: افرادی که سود دریافت کرده بودند وافرادی که سود دریافت نکرده بودند فرقی در میزان سهام آنان نمی کند.
وی در ادامه یادآورشد: افرادی که در سال های 88 و 89 سود دریافت نکرده بودند اکنون در حال دریافت سود بیشتری هستند و اشخاصی که سود دریافت کرده بودند از میزان سرمایه 532 هزار تومانی آنان کسر و به تبع سود کمتری هم دریافت می کنند.