رييسجمهور روز دوشنبه در مراسم توديع و معارفه روساي قبلي و فعلي سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي با اشاره به اهميت اين سازمان، ماموريتهاي آن را متنوع و اثرگذار دانست.
به گزارش انتخاب، دكتر محمود احمدينژاد در اين مراسم با برشمردن سه ماموريت براي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، با انتقاد از نگاه برخي از افراد به موضوع گردشگري گفت: برخيها از اين موضوع نگران هستند و از نوع برخوردها و فكرهايي كه ميكنند انسان ناراحت ميشود و غصه ميخورد. چرا برخي فكر ميكنند وقتي مردم ميروند مسافرت، گناه ميكنند، آن هم در مورد مردم ايران. اين چه نگاهي است به ملت.
رييسجمهور با بيان اينكه «فكر برخيها اين است كه مردم بايد از صبح تا شب فقط كار كنند» گفت: انسان به استراحت نيز نياز دارد و در همين راستاست كه ميگويم فكر برخي از ماها سرمايهداري است، ولي خيال ميكنيم انقلابي هستيم. خانواده، خريد خانه، توجه به خانه، حتي تلويزيون نگاه كردن به اعضاي خانواده، اينها همه كار است. چرا برخي به همه چيز نگاه اقتصادي دارند؟
وي با اشاره به اهميت موضوع گردشگري و تاثير آن گفت: برخيها وقتي ميگوييم گردشگر خارجي به كشور وارد شود و بيايند كشور ما را ببينند، ميگويند آنها ميآيند فرهنگ ما را نابود ميكنند.
به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، رييسجمهور با انتقاد از اين نگاه گفت: چندين بار ايران در طول تاريخ اشغال شده، ولي باز هم جوانه زده و باز هم همان ايران بوده و رشد كرده است. چرا ما اثرگذار نباشيم؟ يك عده ميگويند وقتي گردشگران خارجي به ايران بيايند فرهنگ ما را نابود ميكنند و از آن طرف نيز معتقدند كه اگر مردم به سفر بروند گناه ميكنند، اين چه نگاهي است كه به ملت ايران داريد، چرا عدهاي توي سر ملت ميزنند؟
احمدينژاد در بخش ديگري از صحبتهاي خود با بيان اينكه «در دولتهاي نهم و دهم كارهاي زيادي در اين عرصه انجام شده است» گفت: من نميخواهم عدد و ارقام بگويم، ولي حجم كار بيش از 10 برابر شده است و بودجه اختصاص داده شده به اين موضوع نيز چندين برابر شده است و به اين موضوع توجه شده است.
وي با اشاره به توجه صورت گرفته به صنايع دستي، توسعه آن و صادرات آن گفت: به ميراث فرهنگي از بعد مادي و معنوي توجه شده است، ميزان گردشگري نيز بالا رفته و انصافا از زماني كه آقاي مشايي به اين سازمان آمدهاند اين سازمان متحول شد و قابل مقايسه با گذشته نيست و برخي از كارهايي كه در برخي از بخشها انجام شده معادل 50، 60 سال است و با آن نگاه فرهنگي كه ايشان دارند زحمت زيادي كشيده شده است و البته برخي از نگاه فرهنگي ايشان خوششان نميآيد، اشكالي ندارد، ولي بايد منطقي برخورد كرد.
وي ادامه داد: نفي و رد در فرهنگ ايراني و اسلامي جايگاهي ندارد، بايد برخورد منطقي داشت و ملت ايران كانون آزادانديشي بوده است.
رييسجمهور در ادامه با تجليل از زحمات مشايي در اين سازمان گفت: آقاي مشايي زحمت زيادي براي ميراث فرهنگي كشيدهاند و اين سازمان را متحول كردهاند. آقاي بقايي نيز همان راه را دنبال كردند و اتفاقات بزرگ مثبتي صورت گرفته است. البته اين كار همه همكاران بوده ولي نقش مديريت نيز مهم بوده و بايد كسي باشد كه از ظرفيتي كه در مجموعه وجود دارد به خوبي استفاده كند.
رييسجمهور ادامه داد: دكتر احمدزاده نيز با عشق و علاقه و شور كار را دنبال كردند و امروز اين سازمان يك سازمان سرپا، ورزيده و انگيزهدار است. آقاي احمدزاده به دلايلي كه گفتهاند بعدا ميگويند نخواستند ادامه دهند و خواستند در جاي ديگر در دولت مشغول به كار شوند و كار را به ديگري سپردند. آقاي موسوي نيز كه مسووليت اين سازمان را بر عهده دارد نگاهشان همان نگاه است، نگاه مستقيم، جهاني، انساني و هنرمندانه به مكتب، ايران، جهان و آرمان است و همين خط را ادامه ميدهند و با انگيزه و به صورت فعال آمدهاند.
وي با بيان اينكه «اين سازمان از همه دستگاههاي فرهنگي ديگر در طول اين پنج، شش سال بيشتر كار فرهنگي كرده است»، به برخي از اقدامات اين سازمان اشاره كرد و گفت: اين سازمان دائم است و پيامي داشته و يك تلنگر به هويت و موجوديت ما زده است و همين بايد ادامه پيدا كند. سازمان ميراث فرهنگي از مهمترين اركان فرهنگي كشور است كه كار آن ماندگار است.
احمدينژاد در ادامه تاكيدات خود در مورد اين سازمان گفت: اين سازمان بايد منسجمترين و بهترين سازمان كشور باشد. نيروهاي خوب، فكور و دلسوز فراواني در آن هستند. نيروهاي باانگيزه در آن فراوان هستند و همه بايد در انجام اين وظايف دست به دست هم بدهيم و حتي بايد از يك گوشه كاشي نيز مراقبت شود.
رييسجمهور با تاكيد بر اينكه «در طول اين مدت كارهاي خوبي در اين سازمان انجام شده، به بازگرداندن برخي از ميراث فرهنگي كشورمان كه در ديگر موزهها بوده و به ايران بازگردانده شده» اشاره كرد و گفت: انشاءالله اين شروع پربركتي باشد كه ديگر آثار ما نيز كه در ديگر جاهاست به كشور بازگردانده شود.
وي در ادامه خطاب به مسوولان اين سازمان كه در اين برنامه حضور داشتند، تاكيد كرد كه به كارمندانش نيز توجه كنند و كارمندان را جزو بيتالمال دانست و افزود: هر چه در مورد كارمندان و توجه به آنها خرج كنيد، ضرر نميكنيد.
احمدينژاد با اشاره به فرهنگ و تمدن ملت ايران گفت: نظام سرمايهداري با قلدري مراكز قدرت را گرفته و داراي تير و تفنگ است، ولي ما فرهنگ داريم و آنچه كه ميتوانيم به بشريت عرضه كنيم فرهنگمان است و فرهنگ و انسانيت در بيفرهنگي و وحشيگري غلبه دارد و باور داريم يكي از سازمانهايي كه باعث پيشبرد اين انديشه ميشود، سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي است.
احمدينژاد در ابتداي صحبتهاي خود سه ماموريت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري را سنگين خواند و در تشريح آن اظهار كرد: ماموريت اول، صيانت از ميراث فرهنگي است. انسان بدون فرهنگ و منهاي فرهنگ معنا ندارد. فرهنگ در واقع همه چيز انسان است. چهره ايران در طول تاريخ چهره فرهنگي است و كساني كه تاريخ ايران را مطالعه كردهاند و آن را ميشناسند، يك تصوير فرهنگي از ايران دارند، هرجا ايرانيها رفتهاند، يك اثر فرهنگي ـ كه در واقع يك اثر انساني و بيانگر اخلاق، معرفت و انديشه متعالي است ـ از خود به جا گذاشتهاند.
وي با بيان اينكه «ايران هميشه با انديشه و فرهنگ خود با دنيا حرف زده و به خاطر اين انديشه و فرهنگ توانسته در سطح جهان به موفقيت و جايگاه بالا برسد» اظهار كرد: صيانت از دستاورد از مهمترين مسووليتها و ماموريتهاست كه بخشي از آن در ميراث مادي از جمله در ساختمانها و بناهاست.
رييسجمهور همچنين با بيان اينكه «صنايع دستي نيز جزو ميراث فرهنگي كشور است» ادامه داد: بخشي ديگر از اين ميراث جنبه معنوي دارد، مانند آداب و رسومها، انديشهها و سنتها و در واقع آنچه كه به ملت ايران هويت داده است.
وي با اشاره به نوع نگاه ملت ايران به جهان و توجه ملت ايران به عدالت، اخلاق و توحيد گفت: خدمتي كه ملت ايران به فرهنگ بشريت كرده بينظير است و اگر سهم ايران را از فرهنگ و تمدن جهان بخواهيم برداريم تقريبا چيزي ته آن باقي نميماند.
وي صيانت از فرهنگ و انديشه ايران را، صيانت از اصل حقيقت انسان، توحيد، عدالت و صيانت از فطرت الهي انسان و آينده زيبايي كه بايد در زندگي بشر رخ دهد، دانست و گفت: ملت ايران جزو معدود ملتهايي است كه از دورزمان قله را شناخته و آن را تعقيب كرده و در راه رسيدن به هدف و قلهاي كه مشخص كرده فداكاري و ايستادگي كرده است.
احمدينژاد با بيان اينكه «بايد از ميراث فرهنگي صيانت كنيم» گفت: متاسفانه برخي از آدمهاي كوتهفكر كه قبلا بيشتر بودند و اكنون كمتر شدهاند مطالبي ميگويند؛ مثلا ميگويند چرا يك كاشي را برداشتهايم و گذاشتهايم داخل موزه و از آن نگهداري ميكنيم. بنده يادم ميآيد كه يك نفر پشت تريبون فرمان داد چند عدد حمام تاريخي را با محاسبات اقتصادي كه كرده بودند، بزنند و خراب كنند.
وي با انتقاد از اين نگاه گفت: مگر يك ملت با پول ميماند، يك ملت با فرهنگ، انديشه و گذشته خود ميماند و سابقه تاريخي يك ملت مثل حافظه يك ملت است و آنچه كه هويت و مبناي پردازش ذهني يك ملت براي تصميمگيريهاي بزرگ و مبناي تحليل درست از وقايع در پيچ و خمهاست، گذشته يك ملت است، تاريخ يك ملت است.
وي با تاكيد بر اينكه «ميراث فرهنگي چه بخش مادي و چه بخش معنوي آن از بزرگترين سرمايههاي يك ملت است» گفت: يك كاشي و حتي يك ساختمان را در اين ارتباط بايد حفظ كرد؛ چراكه نشان دهنده هنر، فرهنگ، زيباشناسي و افق يك ملت است. بيانگر سير تاريخي و تطورات يك ملت است.
رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي كشور با بيان اينكه «ميراث فرهنگي بالاترين ميراث يك ملت است كه بايد آن را حفظ كرد و به نسلهاي بعدي سپرد» به موضوع صنايع دستي و اهميت آن اشاره كرد و گفت: در واقع آنها هنرهاي دستي هستند، هنر و زيبايياي هستند كه با انسان حرف ميزنند.
وي با انتقاد از نگاه و فكر سرمايهداري به انسان، فرهنگ و تمدن گفت: متاسفانه بعضي از ماها اسير انديشههاي سرمايهداري هستيم و بر اساس آن عمل ميكنيم ولي خيال ميكنيم كه انقلابي هستيم. زندگي كه امروز در نظام سرمايهداري درست شده است را ببينيد، انسانها در آن چون برده هستند و آدمها با بازدهي اقتصاديشان ارزيابي ميشوند و در چنين فضايي زيبايي معنا ندارد در حاليكه در يك زندگي انساني حقيقي، زيبايي جايگاه مهمي دارد. حتي مثلا آرايش سفره معنا دارد، نوع چيدن خانه معنا دارد، شكل ليوان و نوع خوردن آب معنا دارد. انساني كه دائما به زيبايي مطلق توجه دارد بايد زندگي آن زيبا باشد و اخلاق آن نيز زيبا باشد.
وي با بيان اينكه «در نظام سرمايهداري انسانها با بازدهي اقتصاديشان ارزيابي ميشوند» ادامه داد: ما يك زندگي انساني و متعالي ميخواهيم، نه اينكه اشرافي باشد، زندگي ميتواند ساده و معمولي اما زيبا باشد.
رييسجمهور با اشاره به زيبايي و هنري كه در صنايع دستي وجود دارد، گفت: صنايع دستي يك دوره طولاني در زندگي مردم ما نقش داشته و كالاي لوكس ويتريني نبوده است. صنايع دستي ما خود يك فرهنگ است، تجلي روح هنرآفريني و هنردوستي ملت ايران است كه بايد آن را حفظ كنيم، به روز كنيم و توسعه بدهيم.
وي ماموريت سوم سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري را گردشگري عنوان كرد و گفت: گردشگري نيز يك كار فرهنگي است. متاسفانه ميبينيم به همه چيز رنگ اقتصادي زدهاند، حتي روابط ملتها نيز در منافع اقتصادي خلاصه شده است، چشمها را بر روي حق و عدالت ميبندند به حساب اينكه فايده اقتصادي ندارد يا اگر در مورد حق و عدالت سخن بگوييم ضرر اقتصادي دارد.
وي با بيان اينكه «گردشگري نيز از آن موضوعاتي است كه با چنين نگاهي قرباني شده است» گفت: همه نگاهها به اين موضوع از جنبه درآمدي و اقتصادي است در حالي كه گردشگري يك كار فرهنگي است و اصل آن، ارتباط فرهنگي ملتهاست.
احمدينژاد با اشاره به اهميت اين موضوع كه «انسان بايد داراي نگاه جهاني باشد و جهاني شود و در پي آن به حقيقت انسان نيز توجه شود» گفت: انسانها موقعي بزرگ ميشوند كه نگاه آنها جهاني باشد و همه انسانها را انسان ببينند و روابط با ديگران را بر اساس ارزشهاي الهي و انساني تنظيم كنند و به انسانها به عنوان يك ابزار توليدي و يك مصرف كننده نگاه نكنند و حتي به عنوان يك راي. بعضا ما در اين نظامهاي دموكراسي ميبينيم كه به آدمها و انسانها فقط به عنوان يك برگه راي نگاه ميشود.
وي با بيان اينكه «بالاترين مخلوق خداوند، انسان است» گفت: وقتي كه يك انسان به انسان ديگري نگاه ميكند بايد به نحوي نگاه كند كه در واقع به بالاترين خلق خداوند مينگرد.
وي همچنين با بيان اينكه «گردشگري يكي از بسترهايي است كه اين انديشه را تقويت و به طراحي نظم و آينده كمك ميكند» گفت: در واقع اين ميتواند فكرها و انديشهها و دلها را به هم نزديك كند، زمينه را براي ارتباط و گفتوگوي ملتها فراهم كند.
رييسجمهور با تاكيد دوباره بر اينكه «گردشگري يك كار فرهنگي است كه آثار اقتصادي نيز در آن هست» ادامه داد: زماني آن سعادت وعده داده شده محقق ميشود كه تمام انسانها جهاني فكر كنند و اگر اينگونه فكر نكنند دنبال حكومت و عدل جهاني نخواهند رفت.
پس از سخنان رييسجمهور، حكم موسوي به عنوان رييس جديد سازمان ميراث فرهنگي به وي اعطا شد و او به ايراد سخنراني پرداخت.
در اين مراسم حميد بقايي و رييس اسبق سازمان ميراث فرهنگي حضور داشتند.
در اين مراسم اعلام شد كه احمدزاده رييس سابق اين سازمان به علت بيماري پدرش به مشهد سفر كرده و علت عدم حضور وي در اين مراسم اين موضوع بوده است.
ایکاش رئیس جمهور این امار واعدادوارقام را میگفتندتا عوامی چون من متوجه شوند.حتما صف توریست هادر پشت درب سفارتخانه هایمان را میگویند.یا شاید هم تبدیل سعداباد به قهوه خانه را و یا . . . . .
جنابعالی و جناب مشایی به اندازه چند قرن کشور را متحول کردید!
(یک تولیدکننده)
ترک مقبره کورش در تخت جمشید، 33 پل، بی تفاوتی به آثار باستانی و ... از خدمات ارزنده ایشان است