arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۰۵۶۰۷
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۱۲ - ۱۵ مهر ۱۳۹۸

یبوست دارویی چیست؟

هر یک از داروهایی که برای تسکین درد مصرف می کنید، از نمونه های بدون نسخه مانند ایبوپروفن و آسپیرین تا داروهای تجویزی، می تواند احتمال ابتلا به یبوست را افزایش دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

هر یک از داروهایی که برای تسکین درد مصرف می کنید، از نمونه های بدون نسخه مانند ایبوپروفن و آسپیرین تا داروهای تجویزی، می تواند احتمال ابتلا به یبوست را افزایش دهد.برخی داروها می تواند شرایط اجابت مزاج را دشوار و دردناک سازد. از جمله این داروها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

داروهای مسکن

 استفاده بلند مدت ازداروهای مسکن حاوی مخدر می تواند احساس نفخ و یبوست را به همراه داشته باشد.داروهای ضد افسردگیداروهای ضد افسردگی ازجمله دلایل اصلی ابتلا به یبوست است.سه حلقه ای قدیمی مانع از انقباضات روده انسان می شود.

داروهای ضد تهوع

داروهای ضد تهوع مانند زوفران (Zofran) به واسطه اثر منفی بر سطوح سروتونین در بدن می تواند موجب ابتلا به یبوست شود.

داروهای ضد اسید

اگر برای تسکین سوزش سردل خود دارو مصرف می کنید، این احتمال وجود دارد که با دشواری در اجابت مزاج و یبوست مواجه شوید، به ویژه اگر در بلند مدت این کار را انجام دهید.

داروهای آلرژی

مصرف داروهای آلرژی می تواند با برخی عوارض جانبی مانند خشکی دهان و البته خشکی مدفوع و یبوست همراه باشد.بنابراین داروهای آلرژی را می توان از جمله دلایل پنهان ابتلا به یبوست دانست.

داروهای ملین

این که مصرف داروهای ملین می تواند به بروز یبوست منجر شود، عجیب به نظر می رسد اما آغاز چرخه مصرف این داروها می تواند وابستگی ایجاد کند و در نهایت ممکن است فرد بدون مصرف داروهای ملین قادر به اجابت مزاج راحت و روان نباشد.

بهبود شرایط اجابت مزاج

میزان مصرف فیبر را افزایش دهید.فیبر نه تنها به بهبود شرایط اجابت مزاج کمک می کند، بلکه می تواند خطر ابتلا به برخی انواع سرطان را کاهش دهد. از مصرف پتاسیم به میزان کافی اطمینان حاصل کنید تا مدفوع نرم باقی بماند.به جای قهوه عادی، از قهوه کاسنی استفاده کنید. کاسنی فیبر اینولین را در اختیار بدن قرار می دهد که از تولید طبیعی باکتری های مـفــیـددر روده بزرگ پشتیبانی می کند.

 

روزنامه خراسان

نظرات بینندگان