arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۰۹۶۱
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۱۲ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۰

بازگشت مدیران مشایی به سازمان میراث و گردشگری

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پارس توریسم نوشت:  صندلی فصلی گردشگری که دیگر به صورت ماهیانه مدیران خود را تغییر می‌دهد این‌بار به یکی از اعضای آکادمیک حوزه گردشگری رسید که در زمان ریاست مشایی بر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، معاون ستاد تسهیلات سفرهای کشور بود ولی گویی اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها آشنایی با نام او ندارند.

صندلی فصلی گردشگری این‌بار جای خود را به "منوچهر جهانیان" که یکی از معاونان ستاد تسهیلات سفرهای کشور در زمان ریاست مشایی بود داد تا با بر سر کار آمدن او شاهد کامل شدن تیم مشایی در سازمان میراث و گردشگری باشیم.

در کارنامه کاری جهانیان آمده است: "وی پیش از این عهده‌دار سمت‌هایی چون دبیر کمیته گردشگری علمی، معاون ستاد تسهیلات سفرهای کشور، مشاور معاونت گردشگری کشور و رئیس مرکز گردشگری علمی فرهنگی دانشجویان ایران بوده است. همچنین عضویت هیات علمی جهاد دانشگاهی و تالیف چندین کتاب و مقاله در حوزه‌های مرتبط با گردشگری از جمله فعالیت او هستند."

"اسماعیل قادری" عضو هیات علمی دانشگاه علوم تحقیقات با اشاره به آنکه در حوزه جهانگردی با نام معاونت جدید گردشگری ناآشناست و چنین کسی را نمی‌شناسد گفت:‌ «جهاد دانشگاهی از جمله دانشگاه‌هایی است که با تاسیس دانشگاه علم و فرهنگ بسیاری از افراد دانشگاهی را به عضویت هیات علمی خود درآورد.»

به گزارش CHN، در بخش تاریخچه و معرفی دانشگاه عنوان شده‌است "این دانشگاه علاوه بر دارا بودن 80 نفر هیأت علمی تمام وقت در گروه‌های آموزشی مختلف، امکان همکاری و بهره‌گیری از اعضای هیأت علمی پژوهشکده‌های جهاددانشگاهی و اعضای هیأت علمی سایر دانشگاه‌ها را نیز فراهم کرده است."

به گفته قادری، صرف دانشگاهی یا هیات علمی بودن یک شخص مدعایی بر متخصص یا مدیر کارآمد بودن او در امر گردشگری نیست. در شرایطی که همه مدیران و مسئولان، خودرا متخصص گردشگری می‌دانند ولی از الفبای آن نیز آگاهی ندارند و آنچه اعمال می‌کنند با آنچه در دنیا در حال رخ دادن است از زمین تا آسمان تفاوت دارد حرفی برای گفتن باقی نمی‌ماند.

وی با اشاره به اهمیت شاخص‌های علمی و مدیریتی در انتخاب مسئولان گفت: «اگر صرف انتشار مقالات یا برگزاری همایش‌ها بخواهیم مدیران را انتخاب کنیم باید بگویم که جهاد دانشگاهی در فضای داخلی خود همایش‌ و سمینارهایی را برگزار و به تبع آن مقالاتی را منتشر می‌کند همانند همایش خلیج فارس که تنها در یک نام باقی ‌ماند. در چنین شرایطی که ملاک و گزینش خاصی وجود ندارد نمی‌توان بر پایه علمی آن استناد کرد.»

این استاد دانشگاه درخصوص تغییرات پیاپی که در معاونت گردشگری شاهد هستیم گفت: «ثبات مدیریتی یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها در توسعه پایداری است که همواره از آن دم می‌زنیم. هنگامی که شاهد تغییرات پیاپی مدیران هستیم این نشان از دوعامل دارد، یا شاخصی برای تعیین مدیران نداریم و به هرکس که از راه برسد سمت مدیریت می‌دهیم یعنی اشکال از شیوه انتخاب مدیران است. یا آنکه شاخص داریم ولی افرادی که انتخاب می‌شوند در شاخص‌های مورد نظر نمی‌گنجند در نتیجه جابجایی اتفاق می‌افتد. از آنجایی که در حوزه گردشگری به هیچیک از این موارد توجه نمی‌شود شاهد بی ثباتی مدیریتی هستیم.»

"حمید ضرغام" عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز با اشاره به تغییرات پیاپی معاونان گردشگری گفت: «این یک واقعیت است که هرچه ثبات مدیریت بیشتر باشد برنامه‌های دراز مدت به نحو مناسب‌تری قابلیت اجرا پیدا خواهند کرد. اما این تغییرات بسته به شرایط سیاسی اجتماعی اتفاق افتاده‌اند و مصلحت‌ها سبب چنین اتفاقاتی شده‌اند. اما بخش گردشگری از جمله حوزه‌هایی است که هرچه ثبات بیشتری داشته باشد توسعه آن راحت‌تر خواهد بود.»

وی با ابراز امیدواری از ثابت باقی ماندن معاون جدید گردشگری اظهار کرد: «امید است ثبات، جهانیان در سمت معاونت گردشگری همانند آنچه که از او در جهاد دانشگاهی سراغ داریم باشد. انتظار هست که او بتواند تاثیرات مثبت در این بخش داشته باشد.»

"محمود ضیایی" عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز با اشاره به آنکه نسبت به اعضای هیات علمی جهاد دانشگاهی آشنایی ندارد گفت: «تا آنجایی که اطلاع دارم "منوچهر جهانیان" تاکنون چند همایش دوره‌ای و همایش خلیج فارس را برگزار کرده‌است ولی از نزدیک با ایشان آشنایی ندارم و در خصوص ابعاد و کیفیت فعالیت‌هایشان چیزی نمی‌توانم بگویم.»
نظرات بینندگان