arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۱۱۸۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۱۲ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۰

وزیر اقتصاد: به دنبال سود در بازار سکه نیستیم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنگوی اقتصادی دولت، با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده و تصمیمات جدید دولت برای کنترل و بازگرداندن آرامش به بازار طلا و ارز گفت: از روز پنج شنبه هفته گذشته شاهد اصلاح روند بازار ارز و سکه بودیم که سیاست ها و اقدامات موثر واقع شده است.

به گزارش شنبه شب ایرنا، '‌سید شمس الدین حسینی'‌در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به پشت پرده آشفتگی بازار طلا و ارز و نیز تمهیدات اندیشیده شده و تصمیمات جدید دولت برای کنترل و بازگرداندن آرامش به این بازار، افزود: ‌افرادی که برای حضور در بازار ارز و سکه با دولت همراهی کنند به طور حتم سود خواهند کرد.

وی در خصوص دلایل ایجاد آشفتگی در بازار ارز با مروری تاریخی بر روند آن، گفت: براساس برنامه چهارم و پنجم توسعه نظام ارزی کشور نظام شناور مدیریت شده است که بر اساس آن زمانی که نرخ ارز افزایش پیدا می کند بانک مرکزی باید مانع از افزایش قیمت شود واین سیاست تا نیمه سال 89 نیز موفق بود.

سخنگوی اقتصادی دولت با بیان آنکه ‌از نیمه سال 89 به دلیلی محدودیت در تبدیل ارز ها مشکلات ارزی و از نیمه سال 90 شکاف ارزی ایجاد شد، اظهار داشت:سیاست بانک مرکزی در این مدت این بود که ضمن تامین نیازهای اصلی کشور براساس نرخ مرجع بازار فرعی را تشکیل داد که بازار آزادتری بود و ارز با نرخ 1400 تومان در این بازار ارایه می شد اما این سیاست کارآیی لازم را نداشت.

به گفته وی، ‌علاوه بر محدویت در تبدیل ارزها، فضاسازی برخی از رسانه ها سبب شد تا تقاضا برای نگه داری دارایی ها به صورت ارز گسترش یابد.

حسینی ادامه داد:‌ طی دو هفته اخیر بانک مرکزی متوجه شد که عوامل تشدید کننده در بازار ارز وجود دارد که دولت باید به کمک آن می آمد و بر همین اساس کارگروهی با حضور رییس جمهور ایجاد و مجموعه مطالعاتی نیز انجام شد.

وی با بیان آنکه ‌یکی از سیاست هایی که در کارگروه بررسی شد این بود که الگوی تجارت ارزی با هم انطباق ندارد. اظهار داشت: با تصمیم این کمیته بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک در چرخه ارزی متصل شدند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: وجود تنش ها در بازار ارز در حالی بود که برای اولین بار بانک مرکزی بیشتر از واردات ارز عرضه کرده بود بنابراین اگر تقاضای واقعی بود باید نرخ ارز کنترل و فراتر از فرآیندهای اقتصادی قرار می گرفت.

حسینی با بیان آنکه احتکار از دیگر دلایل کمبود ارز در کشور بوده است، گفت: ‌‌این در حالی است که ارز وسیله مبادله داخلی نیست و بر همین اساس تصمیم گرفتیم که فرآیند آن را ساماندهی کنیم بنابراین در کمیته ثبت سفارش و گشایش اعتبارات فرآیند عرضه ارز ساماندهی می شود.

** نقل و انتقال ارز در کشور به طور فیزیکی نباید وجود داشته باشد

وزیر اقتصاد با بیان آنکه نقل و انتقال ارز در کشور به طور فیزیکی نباید وجود داشته باشد، گفت:‌ جا به جایی ارز باید از طریق حساب های الکترونیکی انجام شود ضمن آنکه ورود و خروج ارز نیز کنترل شود.

به گفته وی، ‌مجموعه اقدامات و سیاست های دولت منجر به این شد که تقاضای واقعی ارز پوشش داده شود و تقاضاهای احتیاطی کنترل شود ضمن آنکه ال سی هایی ( گشایش اعتبار ) را مشخص کردیم که گمرک ارزش کالاها را براساس آن در اختیار متقاضیان قرار می دهد.

وی با بیان آنکه ‌یکی از دلایلی ایجاد شکاف در نرخ ارز، وجود برخی دلالان در بازار بود که با ایجاد بازارسازی ، ارز را با قیمت پایین خرید و فروش می کردند،‌ گفت: گام اول در خرید ارز این بود که دلال یا سوداگر بیشترین معاملات را انجام می داد و یکسری افراد غیر حرفه ای را جذب بازار کرد و البته متاسفانه سنگینی کار دلالان با توجه به پیشرفت رسانه و فضاسازی بیرون از کشور، به داخل هم دامن می زد.

حسینی در خصوص اقدامات انجام شده، تصریح کرد:‌ دولت در شبکه رسمی کشور با راه اندازی سامانه ای و اتصال بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک توانست ارز را با نرخ مرجع در اختیار متقاضیان قرار دهد.

به گفته وی ،‌در شبکه رسمی کشور با این سامانه، سیستم صرافی ها از طریق بانک تمام ارز را تامین می کنند و نباید مرعوب یک نرخ کاذب باشند.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت:‌هم اکنون ساختار عرضه ارز با ارز فراوان را کنار گذاشته ایم و عرضه کاملا کنترل شده و ارز با ثبت سفارش صورت می گیرد که این به معنی قطع دست دلالان است و از این پس وقتی ارز را در اختیار متقاضیان قرار می دهیم، دیگر نقل و انتقال فیزیکی نیست و تنها از طریق شبکه بانکی قابل ردگیری است.

وی ادامه داد: براساس ثبت سفارش و نوع کالا ارز لازم در اختیار متقاضیان قرار می گیرد اما این ارز مبتنی بر عملیات واقعی است یعنی گمرک بر آن نظارت و مدیریت کامل دارد.

حسینی افزود:‌ برای تامین تقاضای ارز احتیاطی نیز در خصوص ارز مسافرتی،آژانس های مسافرتی،بخش حمل و نقل، بانک مرکزی،نیروی انتظامی و گمرک با یکدیگر همکاری می کنند.

**روش های جدید خرید و فروش ارز

حسینی با تقسیم بندی تقاضای ارز احتیاطی گفت:‌ قراردادی در حال تدوین است تا افرادی که خواستار ارز احتیاطی هستند آن را به ریال خریداری و در سررسید ارز را استفاده کنند در غیر این صورت ریال را دریافت می کنند.

وی ادامه داد: اگر فردی دارای ارز باشد می تواند با مراجعه به بانک ها آن را سپرده گذاری و سود ش را دریافت کند و در سررسید نیز ارز را دریافت کند و بر همین اساس بازارآتی ارز به صورت محدود راه اندازی شده است.

وی از پیش بینی کارت های ارزی برای مدیریت ارز خبر داد و گفت:‌ هر چند مسافران برای دریافت ارز باید به بانکها مراجعه و بعد از گیت فرودگاه ارز را دریافت کنند اما برای ساماندهی این وضعیت کارت های ارزی پیش بینی شده است.

وزیر اقتصاد در خصوص تاثیر تحریم بر آشفتگی بازار گفت:‌ این امر بر نقل و انتقال پول تاثیر گذاشت اما با عزم جدی قابل رفع شدن است و مشکل چندانی در این زمینه وجود ندارد.

** ارز فیزیکی دیگر نمی دهیم

حسینی گفت: برای کنترل بازار دیگر ارز فیزیکی نمی دهیم و ارز باید از طریق شبکه بانکی قابل پیگیری و تقاضا باید واقعی باشد و این امر رصد می شود.

وی در خصوص تاثیر نوسانات بازار ارز بر گرانی کالاها نیز گفت: متوسط ارز فروخته شده برای تمام واردات هزار و هفتاد و چهار تومان بوده و تمام ادعاها برای گرانی کالا بیهوده و واهی است زیرا این رقم در سال گذشته هزار و 33 تومان بوده و در سال جاری تنها 40 تومان این نرخ بیشتر شده است ضمن آنکه قراراست سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده و وزارت صنعت ، معدن و تجارت بر این مساله نظارت کامل داشته باشند.

وی گفت: ‌افرادی که در دو تاه سه ماه گذشته ارز دریافت کرده و اما کالا وارد نکردند با کد رهگیری قابل پیگیری هستند و ارز دریافتی را باید پس بدهند و سازمان امور مالیاتی نیز تمهیداتی را از طریق ابزار مالیات اندیشیده است.

وزیر اقتصاد از تشکیل یک تیم مستقل از طرف رییس جمهور برای پیگیری ارزهایی که فروخته شده اما کالایی وارد کشور نشده است، خبر داد.

حسینی با بیان آنکه حضور به موقع مسئولان و پشتیبانی رسانه ها سبب شد اختلال از بازار ارز برچیده شود، ‌گفت: ‌باتجربه ای که در سال های 85 و 86 در بازار مسکن برای ایجاد آرامش با کمک اتحادیه ها داشته ایم این بار نیز از اتحادیه های مرتبط کمک خواهیم گرفت.

به گفته وی، ‌اولین مسئله برای کنترل بازار ارز حضور مردم برای معرفی افراد سودجو و از سویی دیگر نظارت مستقیم سازمان حمایت از مصرف کنندگان است.

وی با بیان آنکه ‌ما به دنبال در تنگنا گذاشتن مردم نیستیم بلکه نیاز واقعی آن ها را تامین می کنیم ، گفت:‌ شبکه بانکی تدبیر لازم را در این خصوص داشته است.

** بسته سیاستی بانک مرکزی تغییر نمی کند

حسینی با بیان آنکه بسته سیاستی بانک مرکزی تغییر نمی کند، ‌گفت: براساس تصمیم شورای پول و اعتبار بسته جدید که سود بانکی در آن تصویب شد، تا مادامی که تصمیمی در خصوص آن گرفته نشده باشد تغییر نمی کند .

** سکه

وزیر اقتصاد با بیان آنکه قیمت سکه تحت تاثیر قیمت جهان نرخ ارز است افزود: نرخ پیش فروش سکه واقعی است و قرار است معامله اختیار نیز در این بخش ایجاد شود.

حسینی تصریح کرد: در بحث سکه نگران آن هستیم که مردم از بازارهای قلابی سکه خریداری کنند و ما دنبال سود نیستیم بلکه دولت نماینده ملت است.

وی ادامه داد: در بحث سکه مردم باید از مبادی رسمی خریداری کنند و مراقب مسئله دلالان باشند.

** رد شایعه تامین بودجه

وی با رد اینکه دولت بودجه را از محل فروش ارز تامین کرده است، گفت: متوسط نرخ فروش هزار و 62 تومان بوده در حالی که این رقم در بودجه هزار و 50 تومان دیده شده است.

وزیر اقتصاد گفت: اینکه دولت می خواهد با افزایش قیمت ارز کسری بودجه را جبران کند را تکذیب می کنم و معادل بودجه سال گذشته درآمد کسب کرده ایم.

حسینی افزود: کنترل بازار نیاز به عزم ملی دارد و در مجموع مردم ما به خوبی می توانند با اتحاد خود به کسی اجازه آشفتگی بازار را ندهند.

وی در خصوص عدم حضورش در مجلس در روز گذشته، از این موضوع عذرخواهی کرد و ‌گفت: بعضی ها از نرفتن بنده به مجلس به عنوان دستاویز یا حربه استفاده نکنند به خاطر اینکه جلسه امروز با یک جلسه دیگر تداخل داشت که این مشکل ایجاد شد.

وی در پایان تاکید کرد امسال صادرات غیر نفتی 33 درصد رشد و شاخص بورس ما 105 درصد رشد داشته است.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
امیر حسین
|
SWEDEN
|
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۹
0
3
البته معذرت می‌خوام شاید من اشتباه می‌کنم،ولی‌ از حرف تا عمل کیلومترها فاصله!!باید سرمونو از برف در بیاریم!واقعیتها رو باهاش کنار بیام!شعار ندیم!به مرگ نگیریم تا مردم به تب راضی‌ شن!
نظرات بینندگان