arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۱۲۸۶
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۱ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۰

وزارت علوم: دانشجوی هنر کم داریم، حقوق زیاد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خبرآنلاین: ظرفیت دانشگاه های ایران، اکنون در بالاترین حد خود است. هرچند که این ظرفیت بالا به دلیل زیاد شدن ظرفیت دانشگاه های پیام نور، غیرانتفاعی و آزاد است. حتی وزیر علوم بارها اعلام کرده باید ظرفیت دوره کارشناسی دانشگاه های مادر کم شود. اما اکنون حرف از افزایش ظرفیت این دانشگاه هاست.

پیش از این وزیر علوم از روسای دانشگاه های بزرگ خواسته بود از ظرفیت دوره های کارشناسی بکاهند و به دوره های تحصیلات تکمیلی بیفزایند. ضمن اینکه دو سه سال پیش که کنکوری ها نسبت به نحوه پذیرش در دانشگاه های بزرگ و دانشگاه های تهران معترض شدند و مجلس رای به افزایش ظرفیت دانشگاه ها داد، روسای دانشگاه های تهران، شریف، علم و صنعت، امیرکبیر و علوم پزشکی ها به سختی و با اعتراضات فراوان این افزایش ظرفیت را پذیرفتند.

به گفته مدیرکل دفتر پشتیبانی و حمایت آموزش عالی وزارت علوم، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاههای با سابقه به عنوان یکی از سیاستهای وزارت علوم در طرح آمایش آموزش عالی مطرح شده است.

سعید قدیمی در این باره به مهر گفت: طرح آمایش آموزش عالی به ما نشان داد که توسعه کمی رشته هنر یک ضرورت است. بر اساس همین آمایش، در رشته حقوق هم اکنون نزدیک به 350 هزار دانشجو در کشور وجود دارد لذا در این رشته توسعه کمی اولویت نیست بلکه ارتقا کیفیت اولویت است. البته ارتقا کیفیت شامل رشته های دیگری از جمله، روانشناسی، علوم اجتماعی، علوم تربیتی، مدیریت و حسابداری نیز می شود.

در دو سه سال گذشته، بسیار گفته شده است تعداد دانشجویان علوم انسانی در ایران زیاد است و البته برنامه هایی برای تغییر در شرایط آموزشی و کمی علوم انسانی اعلام و اجرا شده است.

با این حال مدیر کل وزارت علوم درباره ارتقای کیفی، رشته های دانشگاهی گفت: در رشته هایی مثل حقوق دریا و حقوق انرژی که رشته های مورد نیاز کشور هستند متخصص کم داریم و آمایش نشان داده که مسائل بین رشته ای را باید تقویت کنیم.

او  همچنین گفت: در بازنگری دو موضوع مهم در نظر گرفته می شود. نخست، نگاه بنیادی در رشته هایی است که مبحث نظریه ها و مبانی هستند. نگاه دوم هم جمعیتی است. به عنوان مثال اگر چه جمعیت دانشجویی رشته حسابداری بسیار زیاد است ولی به این جهت که موضوع نظریه ها و مبانی در حسابداری دارای اولویت اول نیست پس بازنگری آن هم در اولویت اول قرار ندارد.
نظرات بینندگان