arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۱۲۸۶۲
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۱ - ۲۵ آبان ۱۳۹۸

روسیه: تا ۵ سال آینده صادرات نفت خود را ۵۰۰ هزار بشکه افزایش می‌دهیم

طبق گفته وزیر انرژی روسیه، این کشور نه تنها موقعیت خود را در بازارهای جهانی انرژی حفظ می‌کند بلکه انتظار دارد بتواند طی ۵ سال صادرات نفت خام خود را ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به نوشته اوایل پرایس، الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه در مقاله‌ای در مجله روسی زبان «انرژی پالیسی» نوشت روسیه انتظار دارد صادرات نفت خام آن طی پنج سال آینده حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد و به بیش از ۵.۶ میلیون بشکه در روز برسد.

طبق گفته نواک، روسیه نه تنها موقعیت خود را در بازار‌های جهانی انرژی حفظ می‌کند بلکه انتظار دارد بتواند صادرات نفت خام خود را ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد که معادل ۲۵ میلیون تن نفت است. کل صادرات نفت خام روسیه می‌تواند طی پنج سال تا ۲۸۰ میلیون تن معادل ۵.۶۲ میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

صادرات نفت خام روسیه در ۲۰۱۸، ۲.۹ درصد به صورت سالانه افزایش داشت و به ۲۶۰ میلیون تن معادل ۵.۲۲ میلیون بشکه در روز رسید.

روسیه بخش زیادی از تولید نفت خام خود را به اروپا صادر می‌کند، ولی در سال‌های اخیر، چین تبدیل به یکی از خریداران بزرگ نفت خام روسیه شده است، چون تقاضای نفت این کشور رو به افزایش است. چین بزرگترین خریدار نفت روسیه در خارج از اروپا است. روسیه بزرگترین عرضه کننده نفت خام به چین در ۲۰۱۶ بود و برای اولین بار توانست از عربستان سعودی پیشی بگیرد.

در دو سال بعد از ۲۰۱۶، روسیه تنها عرضه کننده بزرگ نفت خام به چین بود، ولی عربستان به تازگی این مقام را بازپس گرفته است. در سپتامبر، عربستان سعودی بالاتر از روسیه و عراق جایگاه خود را به عنوان عرضه کننده شماره یک نفت به چین حفظ کرد.

طرح‌های روسیه برای تقویت صادرات نفت دوباره آن را در رقابت مستقیم با عربستان سعودی در بهترین بازار تقاضای نفت قرار می‌دهد. عربستان متحد اصلی مسکو در قرارداد کاهش تولید ائتلاف اوپک+ است. هدف از این قرارداد از بین بردن عرضه اضافی نفت به بازار و تقویت قیمت نفت است.

اعضای این ائتلاف به رهبری عربستان و روسیه قرار است در اوایل دسامبر در مورد سرنوشت قرارداد کاهش تولید و آینده همکاری شان مذاکره کنند.

به نظر می‌رسد عربستان در این اجلاس قصد دارد به جای افزایش میزان کاهش، کشور‌هایی را که به قرارداد متعهد نبوده اند تحت فشار بگذارد تا تولید خود را طبق سهمیه شان از قرارداد کاهش تولید پایین بیاورند.

منبع: تسنیم
نظرات بینندگان