پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : حجتالاسلام محمدجواد حاج علیاکبری، 30 آذرماه در سیزدهمین نشست آموزشی-ترویجی ستاد همکاریهای علمیه و آموزشوپرورش که در بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی برگزارشد، اظهار کرد: وزن اصلی توجه و برنامهریزیهای حوزه علمیه باید به آموزشو پرورش معطوف باشد. همانطور که در سیره اولیای الهی به نوجوانان و جوانان توجه خاصی میشده است، امروز نیز رهبر معظم انقلاب خطاب خود را جوانان قرار میدهند.
وی افزود: برای تربیت انسانها باید آموزشو پرورش سرمایهگذاری کند. امروز بهترین فرصت است که آموزشو پرورش در حوزههای گوناگون و به صورت جدیتر از حوزه علمیه یاری بخواهد، اگر این دو نهاد دست به دست یکدیگر دهند اتفاق بزرگی رخ خواهد داد.
رئیس ستاد اقامه نماز جمعه کشور خاطرنشان کرد: امروز در جمع کسانی هستیم که تجربههای خوبی داشتهاندو آماده ارتباط با این ستاد هستند. در ۱۸ سال گذشته با تشخیص نیازی که برای عرصه تبلیغ دانشآموزی انجام شد، موسسهای با عنوان آیندهسازان تشکیل شدکه سرمایهای برای همکاریهای جدید محسوب میشود.
باید دانشآموزان و خانوادهها را با حوزه علمیه آشنا کرد
حاجعلیاکبری تصریح کرد: در عرصه تبلیغ و تالیف دانشآموزی خلأ زیاد است. باید دانشآموزان و خانوادهها را با حوزه علمیه آشنا کرد. همچنین در بخش روایتگری، راهیان نور و همچنین بهتر کردن نحوه برگزاری نماز مدارس از ظرفیت حوزه علمیه استفاده شود. ظرفیت حوزه علمیه خواهران را بزرگ برشمارید، زیرا طلبه خواهران میتوانند پاسخگوی خوبی برای دانشآموزان دخترباشند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ادامه داد: نقش ائمه جمعه در میان جامعه روحانیت بیمانند است و ارتباط متقابل آنان با مردم و نهادهای مختلف اهمیت ویژهای دارد.
تربیت دینی دانشآموزان بر عهده حوزه علمیه است
در بخش دیگری از این مراسم، قاسمعلی خدابنده، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی اظهار کرد: مهمترین رسالت در آموزشو پرورش اجرایی کردن سند بنیادین است که برای پیادهسازی آن راهکارهایی از جمله تعلیم و تربیت در چند ساحت است که یکی از آنها تربیت دینی است.
وی افزود: در سند تحول بنیادین همکاریها و فعالیتها بر عهده حوزه علمیه گذاشته شده است که در نهایت شاهد ارتقای تربیت دینی دانشآموزان خواهیم بود.
علیرضا حاجیان زاده، مشاور عالی وزیر آموزشو پرورش اظهار کرد: این ستاد به موضوع مشترک تربیت دینی نسل نو با استفاده از همه ظرفیتها می پردازد. برنامه جدید به مدت 5 سال طراحی شده است که شامل سه رویکرد شناسایی، جذب و تربیت مبلغان کارآمد،اعزام مبلغ و تربیت نیروی انسانی آموزشو پرورش در تعامل با دانشگاه فرهنگیان و حوزه علمیه است.
وی عنوان کرد: امروز حضور اندیشمندان و صاحب نظران دینی ضروری است. برای به دست آوردن راهکارهای تربیتی و هماندیشی و برگزاری کرسیهای نظریهپردازی به ارتباط با حوزه علمیه نیاز است.