arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۲۰۶۱
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۲ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۰
سابقه 2 هزار بازي داوري دارم

عسگري: كامراني‌فر و تركي با هم آشتي كردند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : حسين عسگري رييس دپارتمان داوري در گفت‌وگويي مفصل با پايگاه اطلاع‌رساني فدراسيون به مسايل اخير داوري اشاره و از آشتي تركي و كامراني‌فر خبر داد. گفت‌وگويي كه مي‌توان از آن به عنوان گزارش عملكرد داوري فدراسيون ياد كرد.
چطور وارد داوري شديد؟
سي‌سال سابقه داوري در فوتبال دارم كه دوازده سال آن بين‌المللي است. دهه 60 و 70 سخت‌ترين دوره داوري بود و اصلا شبيه شرايط الان نيست.
در بازي‌هاي بين‌المللي هم قضاوت داشتيد؟
من تنها داوري بودم كه در جام جهاني زير 17 سال و در سال 1995 و هم در جام‌جهاني 1992 فوتسال قضاوت كردم. همه فكر مي‌كنند قضاوت در جام‌جهاني مهم است در حالي كه قضاوت در رده‌هاي پايه هم تفاوت چنداني با بزرگسالان ندارد.
چند قضاوت در طول عمر داوري خود داشته‌ايد؟
فكر كنم بالاي 2هزار بازي را قضاوت كردم.
پس از خداحافظي از دنياي قضاوت وارد تدريس و نظارت شديد؟
بله،‌ مثل اكثر داوران وارد اين فضا شدم. از سال 2001 من ناظر داوري فيفا و AFC هستم.
در اين مدت كه در كميته داوران هستيد چه اقداماتي انجام شده است؟
من زماني كه آمدم به تاج و كفاشيان گفتم دنبال رياست نيستم ولي شكل كميته داوران بايد عوض شود. رييس كميته داوران لازم نيست داور باشد ولي اعضاي دپارتمان بايد سابقه داوري داشته باشند. از اواسط سال جاري قرار شد كميته داوران با پنج نفر از اعضا كه شامل رييس ، نايب‌رييس، بنده و سه عضو ديگر كميته داوران اعم از اصفهانيان، غياثي و صفيري تشكيل شود و سعي كرديم خودمان را طبق آيين‌نامه كميته داوران فيفا پيش ببريم.
براي تغييرات در وضعيت داوري چه‌كار كرديد؟
خوشبختانه ما در بخش داوري دوست داريم همه كارها شفاف باشد و حتي در سايت فدراسيون به اشتباهات هم اشاره كرده‌ايم. دستمزد داوران را بالا برده‌ايم و الان اگر يك داور در ماه چهار قضاوت داشته باشد، دو ميليون تومان دستمزد مي‌گيرد كه پول كمي نيست.
براي پرداخت اين دستمزدها دچار مشكل نشديد؟
اين دستمزدها در برابر پول‌هايي كه در فوتبال هزينه مي‌شود، عدد زيادي نيست. خوشبختانه چند وقت پيش كميته داوران طلب سه ميلياردي داوران در همه ليگ‌ها را صفر كرد و بدهي نداريم.
با داوراني كه اشتباه مي‌كنند چه برخوردي داريد؟
ما با داوراني كه اشتباهات تاثيرگذار دارند، طبق آيين‌نامه برخورد كرديم و حتي نزديك به چهار، پنج هفته محروم شده‌اند. البته اشتباه همه‌جا هست و ديديد كه در جام‌جهاني اخير با آن همه تكنولوژي باز هم شاهد اشتباهات تاثيرگذار بوديم. به هر حال من اينجا فقط از كارشناسان داوري مي‌خواهم كه منصفانه نقد كرده و داور را زير فشار نبرند. اين فشارها مي‌تواند روي قضاوت داوران تاثير بگذارد.
شما معتقديد اشتباهات داوري جزيي از بازي است؟
بله، معتقديم اين اشتباهات چون سمت و سو ندارد، آگاهانه نيست و براي همين مي‌توان آن را بخشي از اتفاقات يك بازي دانست. فيفا هم اعلام كرده اشتباه جزيي از داوري است و غيرقابل انكار؛ حتي اگر در نتيجه بازي تاثيرگذار باشد.
تيم داوري براي هر بازي به چه صورت مشخص مي‌شود؟
ابتدا نسبت به حساسيت هر بازي، گروه داوري مشخص شده و داوران خود را گزينش مي‌كنيم. البته قبل از آن عملكرد داوران را در هر بازي آناليز مي‌كنيم و پس از آن در بازي بعد اقدام به چينش داوري مي‌كنيم.
وضعيت بين‌المللي داوران ايراني چگونه است؟
بالاترين سهميه داوران بين‌المللي شش كشور كه ما هم جزو آنها هستيم، در فيفا هفت داور و 9 كمك‌داور است كه داريم. امسال در اليت داوري AFC، محسن قهرماني به دليل سن بالا رد شد. در قسمت بانوان هم سه داور بين‌المللي در فوتسال داريم و براي فوتبال ساحلي هم صاحب چهار داور شده‌ايم. ما بالاترين آمار را در آسيا داريم.
شنيده شد كه تركي و كامراني‌فر هم آشتي كردند؟
بله، در تعطيلات نيم‌فصل در كلاس‌هاي داوري با هم آشتي كردند.
چه انتظاري از رسانه‌ها داريد؟
در هر فصل بيشتر از پنج هزار مسابقه رسمي توسط فدراسيون برگزار مي‌شود كه بايد چيدمان داوري در بخش‌هاي مختلف اين بازي‌ها را انجام دهيم. از رسانه‌ها مي‌خواهم با حمايت خود، انگيزه داوران را براي قضاوت‌هاي بهتر بالا ببرند و به دور از هرگونه حاشيه، عملكرد داوري را نقد كنند.
نظرات بینندگان