شهردار تهران گفت: گفته میشود هر یک دلاری که برای پیشگیری از بحران هزینه میشود معادل چهل دلاری است که باید پس از بحران در آن محل هزینه شود. ما باید یاد بگیریم که از زلزله درس بگیریم و باید بلد باشیم با زلزله زندگی کنیم و خودمان را پیش از وقوع آن برای رویارویی با آن آماده کنیم.
پیروز حناچی شهردار تهران در آیین بهره برداری از طرح مشارکت شهرداری تهران و سازمان اورژانس کلکشور در ساماندهی خدمات فوریتهای پزشکی در شهر تهران که صبح امروز با حضور پیرحسین کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور و جمعی از مدیران شهری برگزار شد، اظهار کرد: ابتدای سخنانم شهادت حضرت زهرا(س) و شهادت قاسم سلیمانی و شهادت هموطنان در سانحه هوایی را تسلیت می گویم. همچنین یاد میکنم از زلزله بم، یادم میآید زمانی که این حادثه رخ داد در ساعت حوالی پنج صبح روز جمعه اتفاق افتاد. آنهایی که باید همان زمان به موضوع ورود می کردند از شدت و تأثیر زلزله با خبر نبودند؛ این در حالیست که باید تمام نیروهای امدادی ما به لحظه آمادگی مواجهه با حوادث را داشته باشند.
شهردار تهران ادامه داد: به یاد دارم که سردار کاظمی که فرمانده نیروی هوایی سپاه بود، میگفت پروتکلهای پروازی را به حداقل رساندیم، زیرا یک پرواز اول باند بود یکی میانه باند و یکی هم در حال پرواز در انتهای پرواز. برای اولین بار نیز بالگردها در شب پرواز کردند. در آن روزها ۸۰۰۰ مجروح بد حال در طول بیست و چهار ساعت جا به جا شدند.
حناچی ادامه داد: باید با رعایت پروتکلهای موجود در حوزه امداد و نجات از حوادث رخ داده درس گرفت و یادمان باشد که هر کدام از پروتکلها و بندهای آن ناشی از تجربه یک حادثه بد بوده است. باید از وقایع تجربه کسب کنیم و اگر نیاز است دستورالعملهایمان را تغییر دهیم تا هر لحظه برای وقوع یک بحران آماده باشیم.
وی افزود: گفته میشود هر یک دلاری که برای پیشگیری از بحران هزینه میشود معادل چهل دلاری است که باید پس از بحران در آن محل هزینه شود. ما باید یاد بگیریم که از زلزله درس بگیریم و باید بلد باشیم با زلزله زندگی کنیم و خودمان را پیش از وقوع آن برای رویارویی با آن آماده کنیم.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه تجربه نشان داده که هر چه از امکانات سازمانها استفاده کنیم و هر چقدر هم افزایی کنیم هزینهها کمتر شده و از سوی دیگر قدرت عملکرد ما افزایش پیدا میکند، گفت: ما میدانیم که اورژانس و آتش نشانی در حال کمک رسانی به مردم هستند پس چه بهتر که با سهیم کردن امکانات میان این دو سازمان خدمات بهتری به مردم ارائه کنیم.
حناچی ادامه داد: آلودگی و ترافیک از عارضههای کلان شهرها است و طبیعی است که در این شرایط زمان های طلایی ما برای کمک به بیمار قلبی و سایر مصدومان حوادث اگر از دست برود دیگر پشیمانی فایده ندارد.
شهردار تهران افزود: خوشحالیم که موتورلانسهای اورژانس امروز در تهران بیش از پیش فعال شدهاند که این یکی از عوامل رسیدن زودتر امدادگران به سر صحنه حوادث خواهد بود. همه این تلاشها برای آن است که خدمات ارائه شده کمی زودتر انجام شود تا اتفاق بدی رقم نخورد.
در ادامه پیروز حناچی -شهردار تهران- با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز با توافقی که با اورژانس داشتیم ۳۸ پد بالگرد را در شهر تهران که در شرایط بحرانی به شهروندان کمک رسانی خواهند کرد، افتتاح می کنیم.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط شهر تهران بالگرد بهترین وسیله برای انتقال مصدومان و بیماران است، گفت: بالگردهای سازمان اورژانس در اطراف تهران وجود داشتند و مأموریتهایی انجام میدادند؛ اما امکان مانور در سطح شهر تهران را نداشتند که با ایجاد این پدها چنین امکانی فراهم می شود.
شهردار تهران افزود: از سوی دیگر در کنار ایستگاههای آتش نشانی هم از این پس امکان حضور آمبولانسهای اورژانس و موتورلانسها فراهم میشود.