arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۲۴۵۷۷
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۸ - ۲۸ دی ۱۳۹۸

وزیر خارجه اسبق آلمان: درگیری با ایران برای اروپا هم خطرساز است

«یوشکا فیشر» وزیر خارجه اسبق آلمان ضمن هشدار درمورد پیامدهای درگیری نظامی آمریکا با ایران، آن را نه تنها برای منطقه، بلکه برای کشورهای اروپایی نیز خطرناک خواند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

«یوشکا فیشر» وزیر خارجه آلمان در دوره صدراعظمی «گرهارد شرودر» شنبه در گفت و گو با نشریه «لوتزرنر سایتونگ» سوئیس، درگیری نظامی با ایران را برای منطقه خاورمیانه و کشورهای همسایه آن به ویژه اروپا بی ثبات کننده و خطرناک دانست.
وی گفت: این بسیار خطرناک است، اگر تنش ها به یک رویارویی نظامی بیانجامد هر آنچه را که در مورد خاورمیانه می دانیم، تغییر خواهد داد.
ما در عراق دیدیم که درگیری نظامی چه پیامدهایی داشت و این کشور امروز هم بی ثبات است، همچنین وضعیت امروز سوریه ناشی از جنگ عراق است، به همین دلیل یک درگیری نظامی دیگر به بی ثباتی عظیمی در منطقه می انجامد که تبعات آن گریبانگر اروپایی ها نیز می شود.
وی افزود: ما بعنوان کشورهای اروپایی، همسایه نزدیک خاورمیانه هستیم و هر گونه خشونت و بی ثباتی در آن ما را تحت تاثیر قرار می دهد، و از این امر کشورهایی مانند سوئیس نیز مستثنی نیستند.
فیشر با ابراز تردید در مورد سیاست متناقض «دونالد ترامپ» در منطقه تاکید کرد: او از یک سو می گوید که قصد خارج کردن نظامیان آمریکایی از منطقه را دارد و از سوی دیگر بر طبل رویارویی می کوبد، این سیاست متناقض قابل درک نیست و نمی توان پیشرفتی برایش قائل بود.

اواسط تیرماه امسال نیز وزیر خارجه پیشین آلمان با انتقاد از سیاست «باخت-باخت» و شکست‌خورده‌ای که دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» در قبال ایران در پیش گرفته، گفت واشنگتن در خطر کشاندن غرب آسیا به جنگ جدیدی قرار دارد.

فیشر طی یادداشتی در پایگاه تحلیلی «پروژه سیندیکِیت» نوشت: «در بهترین حالت ترامپ و مشاورانش هم نمی‌دانند که در قبال ایران چه می‌کنند. با اینکه خروج ترامپ از برجام، عمل کردن وی به یکی از وعده‌های انتخاباتی‌اش بود اما مشکل اینجاست که نه خود ترامپ و نه مشاورانش اتفاقات بعدی را در نظر نگرفته بودند.

وی ضمن هشدار به واشنگتن درباره اینکه هر درگیری نظامی با ایران نه تنها تلفات بیشتری برای آمریکا خواهد داشت بلکه نسبت به جنگ‌های عراق و افغانستان احتمال کمتری برای پیروزی دارند، توضیح داد: ترامپ به نوبه خود بیشتر خواستار اجتناب از جنگ است، در عین حال فشار را بر نظام ایران بیشینه می‌کند. مشکل اینجاست که در فضای سیاسی خلیج فارس، مرز بین این دو مشخص نیست و تجربه ثابت کرده فشار حداکثری اغلب منجر به تقابل نظامی شده است.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان