arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۲۵۱۴۶
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۳ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۸

۱۱ وسیله‌ای که نباید در سرویس‌های بهداشتی بگذارید

نزدیک خانه‌ تکانی‌های عید هستیم و بهتر است وسایل‌هایی که در جای اشتباهی از خانه هستند را جا به جا کنیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نزدیک خانه‌ تکانی‌های عید هستیم و بهتر است وسایل‌هایی که در جای اشتباهی از خانه هستند را جا به جا کنیم.

در زمان پدر بزرگ و مادر بزرگ‌هایمان که خانه‌ها حیاط‌ داشتند، سرویس‌های بهداشتی‌ هم در حیاط بود. به مرور زمان با زیاد شدن جمعیت و آپارتمانی شدن خانه‌ها، سرویس‌های بهداشتی به داخل خانه‌ها آمدند. خیلی‌ از مشکلات با این مهاجرت حل شد، مثل ترس‌ بچه‌ها از نصف شب دستشویی رفتن و زمستان‌های برفی‌ای که تا از حیاط بگذریم و به دستشویی برسیم چندین بار به زمین می‌خوردیم و فراموش می‍‌کردیم اصلا چرا از کنار بخاری تکان خورده‌ایم، پس وسط راه نظرمان عوض می‌شد و به داخل خانه بر می‌گشتیم؛ اما این مهاجرت کمی هم برایمان زیان‌آور بود. ما خیلی از وسایمان را در داخل سرویس‌های بهداشتی از جمله حمام و دستشویی نگه‌ می‌داریم که اشتباه است. در ادامه مطلب «ایرنا زندگی» ۱۱ موردی را که نباید در سرویس‌های بهداشتی بگذارید را برای‌تان گردآوری کرده است.

۱. داروها

بسیاری از ما شاید داروهایمان را در کمد دستشویی بگذاریم. برخی داروها مانند ویتامین‌ها باید در دمای اتاق و جای خنک نگهداری شوند. به گزارش مطالعات دارویی ملی ایالات متحده آمریکا، با گذاشتن داروها در مکان‌های مرطوب مانند سرویس‌های بهداشتی، به خصوص ویتامین‌ها را، قبل از تاریخ انقضا، فاسد می‌کنیم.

۲. حوله‌ها

گذاشتن حوله‌ها در سرویس‌های بهداشتی دومین کار اشتباهی است که می‌کنیم؛ زیرا نگهداری حوله‌ها در فضای بسته و مرطوب باعث رشد میکروب و باکتری در آنها می‌شود. بهتر است فقط یک حوله برای دست خشک کردن در دستشویی بگذاریم و هفته‌ای یک‌بار آن را عوض کنید.

۳. حوله‌های تن پوش

حتی حوله‌های حمام‌تان هم باید خارج از محیط مرطوب و گرم حمام خود نگه دارید تا باعث بیماری‌های پوستی نشود. توصیه می‌شود آنها را بعد از مصرف کامل در آفتاب خشک کنیم و در کمد اتاق خواب خود نگه‎داریم.

۴. کتاب‌ها و مجلات

برخی برای این‌ که در وقت خود صرفه‌جویی کنند کتاب‌های خود را از کتابخانه بیرون‌ آورده‌اند و در کنار توالت فرنگی یا میز توالت خود گذاشته‌اند؛ اما باید گوشزد کرد که ورق‌های کتاب‌ در مرض هوای مرطوب، تاب‌ ورمی‌دارند در ضمن اینکه احتمال آب رسیدن به آنها و از بین رفتن‌شان ‌هم زیاد است.

۵. زیورآلات

نگهداری زیورآلات مانند گردنبند، ساعت، انگشتر و دست‌بند در فضای مرطوب سرویس‌های بهداشتی باعث زودتر خورده شدن آنها می‌شود و براقیت و جلوه خود را از دست بدهند. بهتر است آنها در کمد لباس‌هایتان و در جاهای مخصوص خودشان نگهداری کنید که هم امن‌تر است و هم آسیبی به آنها نمی‌رسد.

۶. مسواک‌

نگهداری مسواک‌ها در سرویس‌های بهداشتی یکی از اشتباهاتی است که ما دانسته آن را انجام می‌دهیم و هنوز هم مسواک‌هایمان را با درپوش در فضای تاریک و مرطوب رها می‌کنیم. در سال ۲۰۱۲ مطالعاتی در دانشگاه منچستر در انگستان انجام شد که نشان می‌دهد بر روی مسواکی که شما در سرویس‌های بهداشتی نگه می‌دارید بیش از ۱۰ میلیون باکتری وجود دارد.

۷. لوازم و مواد آرایشی

گذاشتن مواد آرایشی در سرویس‌های بهداشتی باعث فاسد شدن و جذب باکتری می‌شود. در این صورت برای مثال، کرم پودر شما دیگر آن کیفیت اولیه خود را ندارد. در ضمن نه تنها مواد آرایشی بلکه لوازم آرایشی مانند براش‌ها و پدها را هم در آن مکان‌های مرطوب نگهداری نکنید که باعث جوش‌ در پوست‌تان می‌شوند.

۸. پرفیوم‌ها و عطرها

پرفیوم‌ها نوعی از عطرها هستند که کم‌ترین درصد الکل را دارند و بیشترین مدت زمان ماندگاری؛ اما موضوع مهمی که وجود دارد، نگهداری درست آنهاست. پرفیوم‌ها به علت داشتن مواد خالص عطری، باید در مکان‌های خنک و خشک نگهداری شوند؛ وگرنه رایحه خود را از دست داده، بوی ترش می‌گیرند.

۹. لاک‌ها

بیشتر لاک‌ها بیش از ۲ سال تاریخ مصرف دارند، اما با گذاشتن آنها در سرویس‌های بهداشتی باعث می‌شود رو زودتر از تاریخ انقضا منقضی شوند. پس دیر خشک شوند و حتی مانند پنیر پیتزا کش می‌آورند.

۱۰. تیغ اصلاح

مشکلی ندارد اگر در سرویس‌های بهداشتی اصلاح می‌کنید. مشکل از جایی شروع می‌شود که تیغ‌های اصلاح‌ را در مجاورت هوای مرطوب رها می‌کنید که هم باعث کند شدن‌شان می‌شود و هم باعث جذب باکتری و برای اصلاح دوباره مناسب نیستند. پس نه دستگاه‌های اصلاح و نه تیغ‌ها را در سرویس‌های بهداشتی نگذارید.

۱۱. وسایل ضد آب

بله درست خواندید، حتی وسایل ضد آب، به خصوص موبایل و دیگر وسایل الکترونیکی ضد آب را در سرویس‌های بهداشتی نگهداری نکنید. قطعات و لوازم‌های موبایل‌های ضد آب از جمله اسپیکر و جای شارژر که فلز هستند در مجاورت با بخار و رطوبت آب به مرور زمان خورده و خراب می‌شوند.

 

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان