دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد که تحریمهای ظالمانه جدید قطعا در مبارزه با مواد مخدر تاثیر گذار خواهد بود و دود آن به چشم کشورهای تحریم کننده خواهد رفت.
سردار اسکندر مومنی در حاشیه دومین همایش سراسری روسای پلیسهای مبارزه با مواد مخدر با حضور در جمع خبرنگاران گفت: همه دستگاهها باید در بحث مبارزه با مواد مخدر پای کار بیایند و تلاش کنند و انصافا همه دستگاهها نیز تلاش میکنند اما تلاششان به یک میزان نیست ما این مطالبه گری ها را در جلسات خصوصی مطرح میکنیم و به نظرم کشیده شدن موضوعات به جلسات عمومی و رسانهها چندان درست نیست مردم چه گناهی کردن که باید این مسائل را در رسانهها بشنوند. ما موارد قصور و کم کاری را در جلسه خصوصی مطرح کرده و باید با شتاب بیشتری در این مسیر حرکت کنیم.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که چرا با گذشت بیش از 7 ماه از تفاهم نامه ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت بهداشت معتادان متجاهر دارای بیماری های عمومی و زخم باز همچنان بلاتکلیف هستند گفت: نظر وزارت بهداشت این است که در این افراد در تعدادی از بیمارستانها حضور پیدا کنند و به ما قول دادند که تا اسفند ماه این موضوع انجام شود.
مومنی در پاسخ به پرسشی درباره تغییر قانون در امور مرتبط با مبارزه با مواد مخدر نیز گفت: تغییر قانون در بحث مواد مخدر این طور نیست که ما یک بند و یک ماده را ببریم و در جایی اصلاح کنیم و تغییر بدهیم بلکه این قانون باید به طور کامل اصلاح شود. امروز اگر از من بپرسند که یک مشکل را در مبارزه بامواد مخدر را نام ببرید میگویم فقط یک مشکل دارید و آن همین قانون است و باید اصلاح شود.
به گفته دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، در حال حاضر یک اراده جمعی در میان تمام دستگاهها برای مبارزه با مواد مخدر وجود دارد اما اگر قانون اصلاح نشود ما یک چرخه باطل را ادامه خواهیم داد و مانند این است که ما یک کاری را تا نیمه بارها بارها جلو ببریم و رها کنیم. این هدر دادن بیتالمال است.
مومنی افزود: پیش نویس این قانون با همکاری ستاد مبارزه و دستگاه قضایی نوشته شده و امیدواریم بزودی در دستور کار قرار بگیرد.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه جز قانون فعلی هیچ مشکل دیگری نداریم، گفت: این قانون جلوی مسیر مبارزه با مواد مخدر را میگیرد، اما در صورتی که قانون اصلاح شود طی مدت کوتاهی و ظرف یکی دو سال میتون نتایج آن را مشاهده کرد.
مومنی در مورد این که آیا با اصلاح قانون که افزایش مدت زمان نگهداری از معتادان متجاهر یکی از موارد آن است مشکلی در زیر ساختها به وجود نمیآید گفت: ما در تهران مشکل ظرفیت نداریم. در مورد بودجه و اعتبار هم اتفاقا با قانون جدید هزینهها کمتر میشود چرا که در حال حاضر مدام یک چرخه اشتباه تکرار شده و هزینهها تکرار میشود در حالی که با قانون یک کار به طور جدی انجام میشود و میتوان نتیجه گرفت که بیش از 80 درصد معتادان متجاهر درمان شده و به جامعه باز میگردد.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به پرسش ایسنا در مورد این که آیا تحریمهای اخیر در روند مبارزه با مواد مخدر تاثیر گذار خواهد بود گفت: این تحریمهای ظالمانه قطعا اثر گذار است البته ما مذاکراتی انجام دادیم که این موارد مشمول طرح ما نشود. کمکهای مختصری هم به ما کردهاند اما کافی نیست. این تحریمها قطعا در امر مبارزه با مواد مخدر مانع ایجاد میکند.
مومنی با بیان این که قاچاق مواد مخدر به اشکال مختلفی انجام میشود گفت: امروز قاچاقچیان به اشکال و لایه بندیهای مختلف مواد مخدر جاسازی میکنند و برای کشفشان نیاز به تجهیزات دستگاههای آشکارساز و ایکس ری و ... داریم. بنابراین اولین ضرری که در طی این تحریمها حاصل میشود برای خود کشورها خواهد بود. این تحریمهای ظالمانه جزء غیر انسانیترین تحریمهاست اما این کشورها حتی حاضرند که شهروندان خود را قربانی و مبتلا کنند تا به اهدافشان برسند.