کمیسیون ملی بهداشت چین روز شنبه اعلام کرد ۱۶۳ نفر هم در ۲۶ کشور دنیا از جمله آمریکا، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا، مالزی، آلمان، فرانسه، کانادا، ایتالیا، انگلیس، فنلاند، هند، اسپانیا و هلند به این بیماری مبتلا شده اند.
بر اساس جدیدترین آمار ارایه شده رسمی دولت چین تا روز شنبه این هفته ۱۱ هزار و ۹۴۳ نفر در سراسر دنیا که ۱۱ هزار و ۷۹۱ نفر آنها ساکن چین هستند به ویروس ووهان که مشابه بیماری ذات الریه است، مبتلا شده اند و ۲۵۹ نفر نیز فوت کرده اند.
کمیسیون بهداشت ملی چین گزارش کرد که بیشتر قربانیان مربوط به استان «هوبی» در مرکز چین و شهر ووهان پایتخت این استان است همچنین اعلام شد یک هزار و ۳۹۷ نفر دیگر به جمع مبتلایان پیوسته اند.
اکثر کسانی که قربانی این ویروس مهلک شده اند افرادی هستند که سالمند بوده و بیماریهای مختلف تنفسی، قلبی و دیابت داشته اند بسیاری از مبتلایان که در سنین نوجوانی و جوانی بوده اند در بیمارستانهای مختلف مداوا و مرخص شده اند.
این بیماری در تمامی ۳۱ استان و منطقه خودمختار و شهرهای مستقل چین مبتلا داشته و در ۲۲ کشور دیگر نیز شماری به آن ابتلا پیدا کرده اند.
ادارههای مهاجرت کشورهای مختلف در حال همکاری با چین هستند و حتی الامکان به اتباع خود توصیه کرده اند به چین سفر کمتری داشته باشند و بویژه از هرگونه سفر به استان خوبی مرکز شیوع بیماری خودداری ورزند.
دولت چین ۷ هزار پرستار و خدمه پزشکی و پزشک را روانه استان هوبی کرده است دو بیمارستان هوشانشان و لیشان شان در این استان در حال ساخت است.
پزشکان در استان هوبی میگویند برخی از مردم به دلیل صفهای طولانی در بیمارستان بسیار عصبانی هستند و گهگاه به پرستاران و خدمه پزشکی حمله ور میشوند و آنها را مورد ضرب و جرح قرار میدهند.
آنها میگویند ما اکنون در چند جبهه وارد مبارزه شده ایم از یک طرف صفهای طولانی بیماران و افرادی که منتظر آزمایش نهایی هستند از سوی دیگر مبارزه با ویروس، ساخت واکسن، یافتن راههای درمان سریع و کمبود برخی از تجهیزات چالشهای کادر پزشکی بیمارستانها است.
دولت چین در اقدامی بی سابقه نزدیک به ۶۰ میلیون نفر را در استان هوبی در قرنطینه کامل قرار داده است با این حال پزشکان با مشکل کار طاقت فرسا نیز روبرو هستند و میگویند که حتی در نیمه شب و اوایل بامداد باز هم صفهای طولانی در بیمارستانها وجود دارد.
نزدیک به ۵۰۰ هزار پرستار و خدمه پزشکی در استان هوبی تمامی برنامههای سفر برای تعطیلات سال نو چین را لغو کرده و مشغول خدمت به بیماران هستند بیش از ۶۰ درصد مبتلایان و نزدیک به ۹۵ درصد از مرگ و میرهای ناشی از بیماری مربوط به همین استان است.
کمبود تجهیزات پزشکی بخصوص ماسک و اقلام ضد عفونی کننده در بسیاری از نقاط چین کاملا محسوس است حتی در شهر پکن بیشتر داروخانهها یا تعطیل هستند و یا ورودیهای داروخانه را بسته اند تا مشتریان تجمع نکنند اکثر آنها میگویند هیچ ماسک و ماده ضد عفونی کنندهای مانند الکل برای عرضه ندارند و بیشتر این اقلام به استان هوبی ارسال شده است.
پزشکان در هوبی گفته اند هنوز کمبود این اقلام به طور کامل برطرف نشده است آنها میگویند که برخی از پزشکان لباسهای پوششی کامل را برای بیش از ۱۰ ساعت به تن دارند و لباس جدید برای آنها کم است و بدون این پوشش کامل هم نمیتوان با بیماران ارتباط برقرار کرد.
در هنگ کنگ هم به همه دانشجویانی که بتازگی از چین بازگشته اند گفته شده است باید خود را برای مدت دو هفته قرنطینه کنند این منطقه صدور روادید مخصوص برای همه اتباع چین و خارجیانی را که از چین میآیند، لغو کرده است همه پروازها بین هنگ کنگ و استان هوبی و برخی دیگر از مناطق چین لغو شده است.
بسیاری از دانشگاهها زمان بازگشایی کلاسهای درس را به دوم مارس موکول کرده اند احتمالا بسیاری از مناطق چین نیز در طول ماه فوریه مراکز آموزشی را تعطیل خواهند کرد.
اگرچه بسیاری از مردم نگران شیوع بیماری و ابتلا به ویروس هستند، اما تدابیر لازم بهداشتی میتواند به آسانی این خطر را رفع کند و بویژه شستن دستها به دفعات در طول روز و استفاده از ماسک توصیه شده است.
این ویروس در صورت ارتباط بسیار نزدیک فیزیکی افراد و یا در معرض سرفههای خشک بیمار مبتلا به آن به سرعت انتقال مییابد برای همین توصیه شده است افراد زیاد به یکدیگر نزدیک نشوند و با فاصله از هم باشند.
سازمان بهداشت جهانی وضعیت اضطراری اعلام کرده و هشدارهایی صادر نموده، اما توصیهای نداشته است مبنی بر اینکه نباید به چین سفر کرد اگرچه آمار مبتلایان با سرعت افزایش مییابد، ولی نسبت به جمعیت خود استان هوبی در مرکز چین هنوز بسیار ناچیز است گفته شده ممکن است این وضعیت تا ماههای آوریل و میکه هوا گرمتر میشود، ادامه یابد، اما پس از آن سیر نزولی مبتلایان شروع میشود در این مدت یافتن واکسن برای درمان مهمترین اولویت کاری پزشکان سراسر چین و دنیا است.