پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گزارش پایگاه خبری "ریپِلز" نیجریه، وی دیروز در بخش ستون نشریه "مسیحیان امروز" این کشور با عنوان "مواعظ کشیشان باید موجب برانگیختن همه نیجریه ای ها شود" نوشت: "برخلاف آنچه که در بسیاری از محافل عنوان می شود گروه تروریستی بوکو حرام بیش از آنکه پیروان دیگر ادیان را آماج حملات خود قرار دهد، به خود مسلمانان حمله کرده و این باید در ارزیابی دقیق عملکرد منحرفانه آنها لحاظ شود".
بوهاری در این یادداشت به مناسبت قتل "کشیش لاوان آندیمی" توسط بوکوحرام به علت عدم تقبیح ایمان مسیحیان و به اجبار گرویدن آنها به اسلام"، ضمن ستودن کمالات دینی و انسانی او، اظهار داشت: "ما باید ازاین واقعیت که مسیحیان نیجریه در اعتقادات خود آزاد هستند احساس غرور کنیم، چرا که آنها به تدریج می روند تا نصف جمعیت امروز نیجریه را تشکیل دهند و البته صرفا به همین دلیل نبود که بوکوحرام ابتدا مسیحیان را مورد هجمه قرار داد، بلکه نباید فراموش کنیم که همه دانش آموزان دختری که در مدرسه "چیبوک" قربانی شدند فقط مسیحی نبودند بلکه در میان آنها مسلمانانی نیز قرار داشتند که آنها نیز همزمان قربانی خشونت های تروریست ها قرار گرفتند".
وی افزود: بوکوحرام بیش از ۱۰۰ دانش آموز دختر نیجریه ای را ربود که تنها یکی از آنها مسیحی بود، به مساجد حمله کردند، دو امام جماعت بسیار معروف نیجریه ای را به قتل رساندند و روند اقدامات تروریستی آنها نشان می دهد که آنها همچنان علیه مسلمانان عمل خواهند کرد و این امر نباید مورد غفلت قرار گیرد.
رئیس جمهوری نیجریه تاکید کرد که همه مسیحیان و مسلمانان نیجریه باید هوشیار باشند که تروریست ها و حامیان آنها نخواهند و نتوانند وحدت میان آنها را شکسته و به راحتی پیروان با ایمان هر یک از این ادیان را علیه دیگر تحریک کنند".
چهارشنبه دو هفته قبل بود که ده ها تروریست بوکوحرام سوار بر خودرو به روستای مسیحی نشین "کوارانگوام" نزدیک شهر "چیبوک" در شمال شرقی نیجریه در ایالت بورنو حمله کرده و هفت تن را کشتند، مواد غذایی آنها را غارت کردند و منازل آنان را آتش زدند.
این شهر در سال ۲۰۱۴ نیز هدف آدمربایی بوکوحرام قرار گرفت که طی آن ۲۷۶ دختر مدرسهای مسلمان ربوده شدند. این حادثه خشم جهانی را برانگیخت و از زمان این حادثه فجیع، نیروهایی در چیبوک مستقر شدهاند، اما حملات مرگبار بوکوحرام در این منطقه کماکان ادامه یافته است.
گروهی از معترضان نیجریهای چندی قبل با تجمع مقابل کنسولگری فرانسه دریکی از شهرهای این کشور، رئیس جمهور فرانسه را به دخالت در امور داخلی نیجریه و فروش سلاح به گروه تروریستی بوکوحرام متهم کردند.
براساس اعلام سازمان ملل متحد، درگیریهای چند دههای باعث کشته شدن ۳۶ هزار تن شده و حدود ۲ میلیون نفر از خانههای خود در شمال شرقی نیجریه آواره شده اند.
این خشونتها به نیجر، چاد و کامرون نیز گسترش یافته و باعث شده ائتلاف نظامی منطقهای برای نبرد با این گروه تروریستی شکل گیرد، با اینحال نقش مشکوک نیروهای بین المللی در ایجاد، پرورش و حمایت گروه های تروریستی و تکفیری در این مناطق، موضوعی است که همچنان مورد غفلت جامعه جهانی قرار دارد.