همه نشانه های ممکن حکایت از آن دارند که ممکن است هراس از ویروس کرونا، سال 2020 را برای اهالی دنیای فناوری به یکی از سخت ترین سالهای ممکن تبدیل کند.
به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب به نقل از ونتور بیت، به نظر می رسد شهرت خطرناک و هراس انگیر ویروس کرونا جلوتر از بیماری حرکت می کند و بسیاری از افراد که حتی علائم خاصی نیز ندارند از هراس اداد و ارقام مرتبط با مبتلایان احساس نگرانی می کنند.
درواقع تلفات بالا و قرنطینه های متعدد باعث وحشت گسترده در جامعه و ایجاد اختلالات شدید در بازار هیا بزرگی مثل بازار فناوری شده است. وقتی به COVID-19 فکر می کنیم اولین نگرانی ما برای انسانها و اعضای جامعه است. اما جالب است بدانید افزون بر انسانها، اقلامی مثل محصولات دنیای فناوری نیز متضرر می شوند.
با توجه به رویدادهای چند وقت اخیر، تقریبا غیرممکن است كه تأثیرات كرونا بر اقتصاد جهانی ، به ویژه در بخش فناوری نادیده گرفته شود. در اوایل ماه جاری ، غرفه داران کنگره جهانی موبایل یکی پس از دیگری از حضور در این رویداد بزرگ جهان فناوری عقب نشینی کردند و در نهایت بزرگ ترین شوک سال به بازار موبایل وارد شد و این کنگره شروع نشده تمام شد.
امروز نیز فیس بوک کنفرانس توسعه دهندگان F8 خود را که قرار بود در ماه می(اسفندماه) برگزار شود ، لغو کرد. گفته می شود که المپیک ژوئیه / اوت 2020 در توکیو نیز در خطر لغو قرار دارد.
در هر حالت ، لغو مراسم مختلف با این مقیاس فارغ از هزینه های کلانی که دارد می تواند بر آینده بلندمدت صنایع نیز موثر باشد. اما آیا راهی به جز لغو مراسم بزرگ وجود دارد؟ تصور کنید اگر کنگره جهانی موبایل در شهر بارسلون لغو نمی شد، با وجود حداقل 150،000 نفر از سراسر جهان از جمله نقاطی که ویروس از آنجا آمده است، امنیت سلامتی این افراد تا چه حد به خطر می افتاد؟
درواقع اگرچه لغو رویداد بزرگی مثل کنگره جهانی موبایل از دید بسیاری از افراد که علاه ای به موبایل و فناوری ندارند. مهم نیست، اما واقعیت این است که اتفاقا بسیار مهم و تاثیرگذار بر سلامت عمومی بود. یک بار دیگر به عددی که گفتیم توجه کنید، 150 هزار نفر که می توانستند تبدیل به ناقلان بالقوه شوند و نشدند. قرار بود MWC 2020 مهمانی بین المللی و بزرگی برای 5G باشد، پس حتی شاید تعداد شرک کنندگان در مراسم رکورد بالاتر و غیرقابل حدسی می زد.
MWC همچنین رویدادی است که معاملات عمده امضا می شوند. هنگامی که شرکت کنندگان می توانند از نظر فیزیکی پیشنهادهای جدید را بازرسی کنند و مستقیماً با مدیران کلیدی صحبت کنند ، امکان مشارکتهای طولانی مدت و عقد قراردادهای واقعی بیشتر می شود. این همان فرصت هایی است که اریکسون ، هواوی ، نوکیا ، کوالکام و سامسونگ از دست دادند.
از سوی دیگر شاید تصور کنید المپیک پکن ربطی به فناوری ندارد. اما ژاپن میلیاردها دلار فقط برای زیرساخت های دیجیتال برای رویدادهای المپیک سرمایه گذاری کرده است و این هزینه ها نیز با لغو المپیک به هدر می روند.
هراس نسبت به كرونا مستقیماً بر تولید و فروش شركتهای فناوری تأثیر می گذارد. کارخانه های چینی همکار اپل به دلیل ترس از شیوع احتمالی ، بازگشایی های بعد از سال نو چینی را به تأخیر انداختند و مغازه های خرده فروشی خود را در این کشور به دلیل ملاحظات مختلف تعطیل کردند که منجر به کاهش پیش بینی درآمد سه ماهه نخست سال 2020 شد.
با توجه به شیوع این بیماری و خطراتی که هم برای زندگی انسان ها و هم به طور کلی در اقتصاد جهانی وجود دارد ، امیدوارم که تصمیمات هر شرکت یا برگزار کننده رویداد در مورد اینکه آیا به جلو حرکت می کنیم توسط سرمربیان خنک و با استفاده از علم مبتنی بر واقعیت و اطلاعات خوب انجام شود. صرف نظر از آنچه در نهایت در هر مورد تصمیم گرفته شده است ، یک روند شفاف و عقلانی مسیری طولانی را به سمت ایجاد اعتماد به نفس در نتایج خواهد برد و سرانجام همه را از وضعیت فعلی وحشت جهانی دور می کند.